Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ekonsult

ekonsult

Medlem
  • Plats Ystad
  • Registrerad 2008-03-20
  • Senast aktiv 2011-03-18
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen ekonsult har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Robo-X:

Ingen aning. Det kan vara usb drivern men eftersom det är väldigt få personer som har det här problemet är det nog något annat. Provat starta om datorn eller byta USB port?

//Rob

Jodå har prövat allt! bytt hubb m.m Men det är nog som du säger med usb drivern...
Tack för hjälpen,jag återkommer om jag löser det hela!

Ursprungligen av SusyQ:

Jag har nästan samma problem. När jag kopplar iphone till datorn öppnas iphoto och batteriet laddas, men itunes reagerar inte alls, hur mycket jag än startar om dator och telefon. Detta började efter jag uppgraderat till leopard. Iphonen är inte upplåst och jag har inte meckat med den på annat sätt. What to do?

Jag sitter i samma båt och jagar runt på nätet efter info, ett tips är att ansluta en usb hubb mellan mac & iphone! men det fungerar inte för mig. Experterna som kan detta uppmanar till att göra någon form av programmering i macen för att byta ut någon plugin från det gamla system, samtidigt som dom själva säger "har man inte kunskap om programmering så skall man avstå" Jag har testat att synka iphone på min andra mac som jag inte har uppdaterat och där funkar det som vanligt! Jag har lagt ut mitt problem här på forumet och några vänligt sinnade medmänniskor kanske kommer på en lösning;) Löser jag mitt strul, så återkommer jag bums.

Mvh
Cliff

Ursprungligen av Robo-X:

Vad är det som inte fungerar? DFU mode eller uppkoppling till iTunes?

Det enda som påverkas med de nya USB drivisar är DFU mode. Synkronisera fungerar precis som förut. Behöver man DFU mode räcker det med att koppla in iPhonen till en extern USB hub så fungerar DFU mode igen.

//Rob

Ingen kontakt med itunes, alltså ingen synk. Gick in på support på Appels hemsida och testade alla deras förslag utan resultat. Kontakt finns med iphoto,men inte det övriga! iphone funkade klockrent innan uppdateringen;)

Ursprungligen av zappee:

Tack, men dom råden man får där är att man behöver djupare kunskap om programmering, vilket jag inte har!

Ursprungligen av Robo-X:

Det är inget fel på iPhone uppkopplingen. Det enda som inte fungerar är DFU modus. Allt annat fungerar. Kan du inte synkronisera så har du ett annat fel.

//Rob

Det förstår jag att DFU inte funkar, jag prövade att synka med min andra Mac som inte är uppdaterad och det funkade hur bra som helst.

I och med den nya uppdateringen 10.5.6 , så har jag fattat att det är problem med usb rutinerna för oss med Iphone 2G! jag har alltså uppdaterat och får inte kontakt med min Iphone & Itunes. Jag har dubbelkollat kabel och usb men inte hittat några lösningar.

Någon som har koll på hur man man löser detta...

Mvh
Cliff

Ursprungligen av johan_F:

hur funkar det med att koppla in forumlär till sql databaser och sånt, är det något man får koda själv? kan RW göra formulär?

Är det mkt knepigare med Layout i RW, eller är iWeb bara lite enklare?

Vilken typ av formulär hade du tänkt dig! egen gästbok eller liknande...

Ursprungligen av squees:

Låste precis upp min iphone 1.1.3 men WiFin funderar inte. Det går att ansluta till mitt trådlösa nätverk men det går inte att surfa eller göra något annat.
Någon som vet?

jag använde faktiskt iLiberty+så efter det funkar wifi på min iphone,det kanske hjälpte till med det nya programet!

Ursprungligen av Robo-X:

Är du säkert på att du inte har lagt in fel lösenord eller använder fel kryptering? Prova att ta bort lösenordet och kolla om du kan koppla upp dig. iLiberty+ kommer inte att lösa ditt problem eftersom ditt wifi är aktiverat. Alla som har problem kan inte aktivera wifi eller när dom väl gör det så kraschar iphonen.

//Rob

Jag hade inte ens lösenord eller kryptering,ändå så fick jag inte det att fungera...

Ursprungligen av kenjon:

Får du ett IPnummer, nätmask och DNS? Kan du pinga (routern eller Nätet)?

Jag fick IP,nätmask m.m. mrn bara till och från när problemen var som värst...

Ursprungligen av Robo-X:

Är du säkert på att du inte har lagt in fel lösenord eller använder fel kryptering? Prova att ta bort lösenordet och kolla om du kan koppla upp dig. iLiberty+ kommer inte att lösa ditt problem eftersom ditt wifi är aktiverat. Alla som har problem kan inte aktivera wifi eller när dom väl gör det så kraschar iphonen.

//Rob

Jag fick iphone att funka en enda gång med min macmini,sen drog jag ut på stan till ett besök på en firma med wifi,där funkade ok. Sedan efter jag kom hem så funkade inget längre! jag har suttit i ett antal veckor och prövat allt som alla på forumet har föreslagit,utan att lyckats. Men jag började fundera på min macmini! eftersom jag nyligen har uppgraderat minnet så kanske antennen var lös,men så slog mig tanken att åka till en annat nätverk (grannen) Absolut så fungerar det med iphone väl där.Har just nu fått hem nya Airport Express och nu lirar både macmini & iphone med Airport!!! Vad kan man säga! problemet är löst utan att jag vet varför...Tack för alla tips

Ursprungligen av jumpcut:

Kanske sparkar in en öppen dörr nu, men har du testat att bara återställa WiFi-inställningarna genom inställningar > allmänt > återställ > återställ nätverksinställn.?

Jo du,tack för tanken. det har jag testat med,kontakt får jag med wifi. Kan bara inte ansluta....

Tack för tipset, får väl gott vänta...

Efter att det har fungerat utmärkt med wifi på min iphone, så har det bara lagt av! Det enda som fungerar är endast edge. Jag har prövat allt som går i alla inställningar med iphone och min mac,men det går inte att ansluta till wifi. Någon som vet mer än mig om en ev lösning?