Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ekonsult

ekonsult

Medlem
  • Plats Ystad
  • Registrerad 2008-03-20
  • Senast aktiv 2011-03-18
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen ekonsult har skrivit i forumet.

Ursprungligen av WashedUp:

Vad vet vi om "shopalotto" på Blocket?

Upplåst iPhone 32GIGA 3GS APPLE | Stockholm | Blocket

Jag mailade ang. annonsen och fick svar från en mailadress vars namn inte
stämmer överens med personen som undertecknade svaret i mailet jag fick.
Annars låter det seriöst, telefonerna ska vara helt nya, original, olåst, och
levereras med FedEX världen över med komplett tillbehör inklusive 18month internationell garanti från tillverkaren.

tacksam för hjälp!

Vad du än gör, sätt INTE in pengar i förskott till någon som säljer på Blocket eller Tradera. Jag förstår att du är sugen så in i vassen,men det bästa är att köpa en lur i Sverige av en återförsäljare i butik. Eller när du har en iPhone på gång så kan du föreslå att du vill betala med Paypal eller Payson, passar det inte säljaren så skall du dra dig ur på en gång! Det är då det luktar bedrägeri. Lycka till:)

Ursprungligen av sebsongs:

Fast det var swedbank till swedbank, det går väl direkt?

Jag tror det är vilket som, bara du snor dig på;)

Ursprungligen av sebsongs:

Jag är rädd att jag också gått på en blåsning.

Svarade på en annons på blocket i lördags, iPhone 3G 16 GB, köparen hade tydligen två, en svart och en vit.
Priset var 4000 styck, ungefär vad dom går för på tradera tyckte jag så jag slog till.
Säljaren kommer från stockholm, angav sitt fulla namn och kontonummer, emailadressen hittar jag nu ingenstans på nätet.

I alla fall, jag förde över pengar, han verkade väldigt trovärdig och schysst. Han skrev att han skulle skicka telefonen redan på lördagen, och skulle återkomma när den var skickad. Han hörde av sig senare på lördagkvällen och skrev att han inte hunnit skicka den och skulle göra det i söndags (igår). Idag (måndag) har jag ännu inte hört ett ord från honom. Jag var tyvärr för ivrig och fick inte tag i mer personuppgifter än hans namn, och det finns några med han namn i sthlm.

Jag tänker att om han inte hört av sig inom någon dag till och jag inte ser röken av någon iphone, kan jag gå till banken med ärendet och be dem föra tillbaka pengarna? Har läst att det ska gå.

Men fan vad man känner sig dum, och jag håller tummarna för att det har hänt något så han inte kan svara på mina mail och att han faktiskt skickade telefonen, men hoppet blir mindre och mindre ju längre tid det går.

Om jag vore i dina kläder skulle jag kuta iväg på studs till banken eller ringa och stoppa överföringen redan nu eftersom det är måndag, kanske är det inte försent!

Ursprungligen av Robo-X:

Det räcker nog att installera om Ultrasn0w.

//Rob

Då får jag passa på att tacka för alla tipsen, det funkar efter en ominstallation av Ultrasn0w som Robo-X påtalade och även att stänga av pinkoden, då funkar det!
Så fort jag kopplar in pinkoden så är jag tillbaka på ruta 1! underligt är det;)

Ursprungligen av Robo-X:

Du kan inte jailbreaka med ultrasn0w. Ultrasn0w låser endast upp basebandet så att du kan använda ett annat sim kort. Du kan använda RedSn0w eller PwnageTool för att jailbreaka iPhonen. Har du en telia abonnemang så behövs inte Ultrasn0w eftersom du kan använda Telia sim korten med iPhonen.

Prova att ta bort pinkoden som jananders skrev. Yellowsn0w fungerade inte med pinkod. Kanske gäller det fortfarande.

//Rob

Den är alltså jailbreakad med PwnageTool och upplåst med ultrasn0w och jag har ett Tele2 abonnemang, pinkoden hjälpte alltså inte att stänga av. Ursäkta mig om jag är otydlig...

Ursprungligen av jananders:

Prova att ta bort pinkod.Mvh Jan

Tyvärr det funkade inte heller! Tack för tipset...

Ursprungligen av theplague:

ekonsult:
Testat detta?: http://www.99.se/1791241-post70.html

Tyvärr, detta funkar inte inte heller! jag får nog dras med det "lilla" problemet:)

Ursprungligen av zappee:

Återställde du med backup eller som ny telefon?

Förvisso denna gång återställde jag med backup, men har gjort det 2 gånger tidigare som ny telefon med samma resultat:tveksam:

Ursprungligen av theplague:

Testa då och gör en Återställning, och sedan jailbreaka igen.

Nu är det gjort som du sa, men problemet kvarstår! det kanske har någonting att göra med att den är Telialåst från början! jag har mailat devteam men ännu ej fått svar, i värsta fall så jag nog stå ut;) Tack för din hjälp.

Mvh
Cliff

Ursprungligen av theplague:

Vilken guide följde du för jailbreak?
Återställde eller uppdaterade du till 3.0?

Jag i min iver "råkade" uppdatera först till 3.0 sedan körde jag jailbreak.

Nu har jag jailbrekad Iphone 3G med ultrasnOw, allt funkar bra sånär på vid uppstart efter att jag har knappat in min simkod så säger Iphonen följande:
"Din mobil har nu sänt ett textmeddelande från ditt kort! och kan man välja accept eller avbryta (spelar ingen roll vad jag väljer,utan den går vidare till nästa steg) Nästa steg på menyn, är att den snabbt säger " "No network coverage" samma sak här klicka ok eller avbryta! efter dessa meddelande så kliver Iphonen in i menyn och allt funkar bra, men just dessa moment vid uppstart vill jag ju inte ha, men det kanske hör till med jailbreaket? Någon som känner till detta....

Ursprungligen av kristinadanielsson:

Alltså, dina brösttoner här är ju precis vad tråden handlar om! Slappna av lite och var lite mindre styv i korken. Det är min melodi.

Är det det någon på forumet som är avslappnad och ödmjuk, så är det Adrian. Det verkar som du är ute och cyklar;)

Vill härmed lägga ut en varning om en kvinnlig bedragare på Tradera!
Jag blev ordentligt blåst på ett antal sköna tusenlappar på en Iphone för några dagar sedan. Inte mycket att snacka om från min sida! jag vill bara varna er som letar efter Iphone på Tradera, tydligen går det inte att lita på folk som har bra omdömen som säljare! Tradera själva har stängt av denna unga kvinna som finns i Falköping (hon kallar sig själv på Tradera för "sweet_volvobrud" hon är född -89 och alla som vill veta hennes namn och adress är välkommen att maila mig för vidare information.;)
Fortsättning följer...

Vid sista försöket lyckades jag med min 2G ! Jag slängde helt enkelt iTunes och laddade hem det på nytt. Nu fungerar det med 10.5.6 Tack till alla som var med och försökte hitta en lösning.
Mvh
Cliff

Vid sista försöket lyckades jag med min 2G ! Jag slängde helt enkelt iTunes och laddade hem det på nytt. Nu fungerar det med 10.5.6 Tack till alla som var med och försökte hitta en lösning.
Mvh
Cliff