Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17386121

anon17386121

Avstängd
  • Sysselsättning Har använt Mac sedan 1993, stark Mac evangelist och Windows-hatare, av faktiska skäl.
  • Registrerad 2006-08-14
  • Senast aktiv 2012-10-04
  • Antal inlägg 4813

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17386121 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av CUBEIS:

Ge ledningen en chans man snickrar ju på ett lite nyare koncept på forum mmm...

Jag tycker ledningen gör ett bra jobb, jag tycker de har varit mycket tydliga i sitt agerande och i de förändringar de gjort. Fullkredit. Men jag tycker att det är åt fel håll, och då finns det inte mycket annat än att lägga ner, det är ju inte mitt forum.

Att jag själv väljer att fortsätta är helt och hållet pga av min egen svaghet att inte kunna låta bli, det kunde jag inte förut heller, men då var inriktningen en annan, nu är den styrd på ett annat sätt.

Jag tror att 99 kommer att bli än mindre likt den community den var, på samma sätt som Apple aldrig kommer att ha Mac evangelister längre. Som man fick slåss och stå upp för att man var Mac-användare, idag skulle jag aldrig bära en Apple logga lika lite som Nike eller Adidas.

Ursprungligen av CUBEIS:

Jag känner då ingen katt som inte återvänt hem Fritz visst man kan ta sig en lång utflykt ibland men man vet alltid vad hemmet finns.

Äh, blir mindre moderering och mer fokus på senaste iPhone med fejsbok tillägg och muppar med blå T-shirts utan mej.

Ursprungligen av stile:

... om jag tycker det låter för mycket företag av det (säger jag som fortfarande ser 99mac som ett form)...

Antar att du menar "forum", och det är nog detta som ligger till grund för många problem, för mej i alla fall. Som företag måste man agera på ett visst sätt iom inkomst, vilket för mej strider mot den liberalism ett forum borde ha...

Ursprungligen av kainen:

Självklart kan man få sitt konto raderat, det har redan konstaterats. Inga problem.
Vi har däremot ingen möjlighet att radera alla inlägg som användaren skapat. Även om vi hade det så skulle det nog inte hända då många trådar skulle bli haltande och ofullständiga och konstiga. Däremot kommer inte användarnamnet så kvar vid dessa inlägg så att man ser vem som skrivit dessa... I alla fall har det varit så tidigare när jag raderade användare på begäran.

Håller med om att man inte kan få sina inlägg bortplockade, av den anledningen Jesper gav.

Det är skillnad på att "stänga" och "radera" konton. Jag har bett Capeman stänga mitt konto, inte radera det.

Ursprungligen av Manglobe:

När apple släpper en ny telefon som får stort medialt utrymme så pratas det mycket om det, även här på forumet och i nyhetssektionen. När jag skaffade mitt konto här pratade vi bara (?) om Macbook Pro (det var på tapeten då) och jag hade inte en tanke på att skaffa iPhone. Det har ändrats de senaste åren, men jag tittar lika flitigt in på trådar om hur man maxar sin RAM, tipsar mina kompisar om begagnat-annonser som dyker upp och läser Apple-nyheter i största allmänhet. Du ska se att det blir mer trådar om datorer när Apple släpper en ny dator. Eller när nåt krånglar! Det är också lärorikt.

Förstår att man som räv känner sig undanskuffad (jag är t.ex. SEGA-nörd...), men iphonen konverterar faktiskt folk till Den Ljusa Sidan, det kan vi väl ge den?

Det handlar egentligen inte om Mac som så utan inriktningen, att man stänger en massa forumdelar som en gång utgjorde ett suverän bit av 99.se som t.ex. företagande, se Arkiverade forum, en ganska lång lista av intressanta ämnen som inte längre ska diskuteras här.

Ursprungligen av pmarriott:

Det är ju faktiskt så att detta är ett Apple-forum snarare än ett Mac-forum idag...

Och det är precis det som (i mina ögon) som är problemet.

Detta känns mer som ett Apple Consumer Goods forum än ett tillhåll för grafiker, fotografer och andra Macintosh-användare. Jag accepterar att det är riktningen man vill gå, men fattar inte varför man byter namn till 99mac när detta bara utgör en mindre del. iOS har t.o.m. högre prio i forumlistan än Mac.

Ursprungligen av Manglobe:

Jag försöker inte övertala dig att häva din 'uppsägning', Fritz, men jag har lite vant mig att se din fejja här på forumet och tycker så klart att det är lite tråkigt.

Blir smickrad, men jag tror inte jag klarar ribban som sats på senaste tiden. Jag kan ingenting om och har mycket lite intresse av telefoner, och det är ju dit hän det mesta är på väg...

Ursprungligen av BlackSmp:

Hur som helst - han finns inte längre så det är bara att titta framåt istället.

Du har helt rätt. Detta kan appliceras inom andra områden också...

Ursprungligen av theplague:

Jag tror det är Steve som givit order om att Google ska ut ur iOS så fort som möjligt till i stort sett vilket pris som helst.
Värre saker hände faktiskt när Steve fortfarande var med i matchen.

Det strategiska tvivlar jag inte på utan HUR.

Lyssna på Larry Ellison när han berättar om hur fanatisk Steve var gällande Apple Store och hur han inte ville att någonting inte skulle vara 100%.

Tror du verkligen han hade accepterat Apple Maps som det släpptes? Det tror inte jag.

Ursprungligen av kainen:

Nu var nog detta menat med glimten i ögat men vill ändå påpeka att både religion och politik numera är tillåtet att diskutera så länge man håller sig till de övriga reglerna

Det var inte riktat mot dej utan så att jag inte fått ytterligare inlägg bortplockade där saker läses som inte skrivits, men det är en helt annan diskussion och den tänker jag inte ta. Fritz lever tills (utavld moderator) kommer hem och stänger kontot.

Undrar om detta hade skett om Jobs hade varit kvar vid rodret. Tror inte det...

You'll be forever missed Steve.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Det är väl bara att logga ut och sluta använda sitt konto.

Men det är inte alltid så lätt.

Man tänker att man skiter i det nu, kanske för en sån sak som att antal inlägg raderats från inläggsinfon kan göra en sur (då i alla teknikforum jag är med i så har medlemmars insatser en betydande vikt i hur svaren tolkas istället för ett utslätat, alla är lika), men så vill man se om det blivit någon förändring, om någon opponerat sej (om man hinner läsa inlägg innan de raderats).

Och sedan är man där igen, loggat in, svarat på något, gjort ett inlägg om något annat.

Det beror väl helt på vem man är. När jag ser i listan över mina vänner så är det en del som slutat logga in här, varit borta länge. De har nog mycket bättre karaktär än jag, så jag väljer alternativet, kontakta en av mina två favorit moderatorer. Klart, ja lite senare idag.

Sedan kan det ju också vara så att man vill visa var man står, att man tar ett aktivt steg ifrån det som är. Man lämnar inte bara utan man stänger också dörren efter sej. Vad vet jag, en slags markering kanske. Men det gör väl ingenting. För varje gammal Mac-räv som kliver ur kommer det 10 nya iOS användare som säkert är mycket mindre jobbiga.

Disclaimer: Detta inlägg innehåller inga personangrepp, politiska eller religiösa referenser.

Ett byte till 99ios.se hade varit mer passande med tanke på de flesta diskussionerna.

Ursprungligen av Csoft:

Jag saknar "Företagande".

Håller med till 100%. En av flera aspekter av hur forumet var förut (för mej).

Ursprungligen av Csoft:

Sammanslagna kategorier gör att man lättare missar intressanta trådar genom spontanläsning om man inte spenderar så mycket tid på forumet.

...samt vid start av nya trådar.

Men jag inser att jag är i minoritet då de flesta verkar tycka att "nya" 99mac.se är mycket bättre så jag ska sluta gnälla.

Ursprungligen av joakimo:

Det beror nog på att antalet trådar om Macbook och Powerbook är väldigt få idag, och blir färre och färre med tiden.

Inriktningen på det allra senaste leder bort från den bredd jag alltid känt att 99.se hade.