Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jesster73

jesster73

Medlem
  • Plats Strängnäs
  • Registrerad 2008-11-30
  • Senast aktiv 2014-09-01
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen jesster73 har skrivit i forumet.

Äh, det där var ju inte så svårt när man tänkte efter fem sekunder, men jag kan ju berätta hur jag gjorde, ifall någon skulle få samma problem: Jag flaggade alla i last import, sedan gick jag över till projects från rätt datum och tog bort alla oflaggade.

Tack för svaret!
Jag gissade att det var något sådant.
Finns det något enkelt sätt att fixa mitt dilemma (typ radera alla bilder från projects och sedan kopiera och klistra in från senaste import), eller är det bara att bita i sura äpplet och göra om?

Det här är alldeles (alldeles) säkert en idiotfråga, men jag har googlat runt lite och blir inte klok på det.
Jag är rätt ny på Aperture, och har spenderat de senaste timmarna med att rensa bort 80% av ca 1000 bilder från resan vi just kom hem från, och småpimpat de som blev kvar.
Jag gjorde allt i "last import", och tog bort oönskade bilder med backspace. Allt funkar så långt.
Problemet är, att när jag går in i projects, så finns de ratade bilderna kvar! Jag tömde Aperture Trash, men det hjälpte inte. Samma sak när jag går över i iPhoto (jag kör iPhoto library för båda programmen).
Jag skulle väldigt gärna slippa göra om rensningen i projects också...
Hilfe!

Egentligen är det ju väldigt märkligt att Canon har så dåligt mac-stöd för sina skrivare. Som en av världens största tillverkare av seriös kamerautrustning borde man ju vara mån om att hålla de ofta mac-utrustade fotograferna på gott humör.
Fast Canonfolk kanske kör PC (och Nikonfolk Mac då?)?

Uppdatering:
Jag är nu stolt ägare av en Brother HL-2270DW.
Efter 5 minuters standard drivrutinstrul funkar allt klockrent, med snabba, snygga, dubbelsidiga utskrifter.
Airprint funkade inte rakt ur lådan, men väl med hjälp av shareware-pluginen Handyprint. Trådlös utskrift med alla datorbesläktade prylar i hushållet (utom dotterns PC-laptop, men den har jag god lust att backa över med bilen ändå).
Hittills är jag alltså mycket nöjd, enda minuset den får av mig är att den luktar väldigt konstigt när den skriver, men det känns som ett i-landsproblem av rang.

Testa att byta! I värsta fall står du med en fortfarande trasig TC och en hårddisk du kan stoppa i ett kabinett.
Jag bytte på kanske 20 minuter utan några som helst problem, och klarar jag det klarar alla det.
Jag har ofta funderat på att tatuera en tumme mitt i handen.

Tack för tipsen!
Airprint, är det något man ska satsa på, eller spelar det ingen roll om man kopplar skrivaren till en airport xxx?

Tack! Jag kikade lite i den där innan jag postade. Där finns en del matnyttigt, men den handlar primärt om färglaser, vilket verkar vara både krångligare (?) och dyrare. Om du vill att jag fortsätter diskussionen i den tråden (eller kanske den här egentligen, missade den först då den var från 2007: http://www.99mac.se/kringutrustning-ovriga-komponenter/209955-bra-prisvard-laserskrivare-mac.html), så gör jag förstås det.

Som rubriken säger: jag behöver en svart-vit laser (tror jag, öppen för förslag).

Kravspecifikation:
INGET KRÅNGEL! Jag är sjukt trött på värdelösa bläckstråleskrivare som tuggar papper, klarar 3 sidor per färgpatron och torkar ihop om man inte använder dem på en vecka.
Jag vill kunna skriva ut A4 i svart-vitt, foton bryr jag mig inte om, det får Crimson hantera.
Jag har inga krav på hastighet, inte heller på utskriftskvalitet över basnivå. Brev, biljetter, protokoll osv.
Pris är egentligen skitsamma, så länge det funkar, men hamnar det under 1500 blir jag glad.
Slipper jag installera en massa mögprogram som ligger och harvar i bakgrunden för att skrivaren ska funka blir jag ännu gladare.

Vi har ett gäng Macar, en iPad 2 och en PC. Gärna får det funka trådlöst med allihop, om det inte är för besvärligt, men det viktiga är att det funkar med iMac:en, där jag kan offra en USB-port för jobbet om det behövs. Om PC:n inte får vara med kommer jag inte ligga sömnlös.
Annars har vi både Airport Express och Extreme med lediga USB, men min allmänna misstro mot skrivare blir ju knappast mindre när man dessutom kastar in en nätverksmellanstation i mixen, men jag kanske är fördomsfull...

Alla förslag på denna tulipanaros till skrivare mottages alltså tacksamt.

Jag gillar den. Snygg och lättanvänd.
Min enda beef är att det fortfarande inte går (såvitt jag begriper) att strömma till mer än en airtunes-enhet åt gången. Det är just nu det enda som hindrar mig från att pensionera den lite väl skrymmande köks-MBP:n, vars huvudsyfte i livet numer är att försörja hela huset med Spotify via Airfoil, och ersätta den med en iPAD till.
Lite märkligt är det. Kan det vara någon begränsning i iOS? Jag tänker närmast på att det funkar i iTunes för OSX, men inte i iTunes för iOS.

När du lägger fram det sådär låter valet lätt: jag skulle absolut ta en D90 och en 4S över en D7000.
I verkligheten beror det förstås mest på hur fotointresserad du är. Har du tänkt lägga 30000 på bra optik de närmaste åren, och har foto som ditt största intresse, är D7000 det självklara valet. Tänker du plåta ungarna med kitgluggen då och då kommer du vara glad som en speleman med din D90 och din nya iPhone
Fast om jag försöker läsa mellan raderna misstänker jag att din ambitionsnivå ligger någonstans däremellan? Då blir det förstås svårare...

Ursprungligen av dala:

Nu har jag bestämt mig för att jag gjort mig förtjänt av nån "pryl". Frågan är bara om det ska bli en sån här goding eller ska jag behålla min gamla D40 och skaffa mig en iPhone 4s istället? (Har för tillfället en riktig skräpmobil.)

Bildkvaliteten hos D7000 är bra, men inte ljusår bättre än D90. Men förmodligen kommer det väl inget liknande från Nikon det närmaste året, eller? Är det fortfarande ett vettigt köp? Priset har ju sjunkit en del sedan lanseringen och de flesta webb-shoppar verkar sälja den för ungefär 8900:- nu.

Det är absolut fortfarande ett vettigt köp. Ännu finns det väl inget på marknaden som på någon avgörande punkt sprungit ifrån (även om Sony a77 ser spännande ut).

Skillnaden mot D90 är dock inte så våldsamt stor egentligen. Är filmfunktionen avgörande, så är D7000 ett mycket bättre val, men egentligen skulle man nog välja något helt annat då. Autofokusen är rätt lynnig, om man ska uttrycka sig försiktigt.
Annars brusar den lite mindre på höga iso:n, är en aning bättre byggd och har lite snabbare seriebildtagning. Jag sitter själv på en D7000 och är mycket nöjd, men skulle ändå säga, att skiljer det mer än ett par tusen i pris så är D90 ett mycket bra alternativ.

Jämfört med D40 är det förstås en annan sak. Gentemot D90 är skillnaderna rätt subtila, men ställd mot D40 är den märkbart bättre på de flesta punkter (även om man förstås kan ta fantastiska bilder med den också).

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Var finns det trådlösa nätverket - i Time Capsule eller Airport Extreme?

Varför kör du dubbelt - både Time Capsule och Airport Extreme?

Vilken av enheterna (Time Capsule/Airport Extreme) är det som är "mastern" i det hela - som delar ut IP-adresser till datorerna i nätverket?

Kanske kan du hitta några tips här:
http://www.99.se/natverk-sakerhet/289354-router-bakom-router-hittar-internet.html

Jag kör med båda pga stort hus med 2 murstockar i mitten, en räcker inte riktigt för alla skrymslen och vrår på 2 våningar.
TC skapar nätverket och AE förlänger det. TC är master.
Jag hittade felet. En ond vätte hade ställt båda i bryggläge. Jag trodde jag hade kollat det, men det hade jag tydligen inte, nu funkar allt igen.
Tack för svaret hursomhelst!

Hej!
Jag har ett problem, som jag hoppas någon kan hjälpa mig med.
Jag har telefoni, TV och bredband via Bredbandsbolaget, 24 Mbit ADSL.
Till ADSL-modemet har jag kopplat en Time Capsule via ethernet och från Time Capsulen har jag kopplat en Airport Extreme, också den via ethernet.
Till TC:n kopplas sedan en MBP via ethernet, och till AE en iMac via ethernet.

Allt detta funkar fint, både vad gäller fildelning och internetåtkomst, problemet är att jag inte längre kommer åt internet trådlöst. Med min andra, icke ethernetanslutna MBP eller den gamla PC:n, så kommer jag åt trådlösa nätverksdiskar och de andra datorerna, men inte internet. Tidigare funkade det fint, men inte nu längre. Vilken burk det är verkar inte spela någon roll, samma sak händer när jag rycker ethernetsladden på iMacen; allt i nätverket funkar fortfarande fint utom just internet.
Jag har provat återställa både TC och AE, startat om modemet, men samma sak händer igen.
Vad kan det bero på?

55-300 är helt OK. Tillräckligt skarpt, hyfsat snabb autofokus och OK pris.
Kika på Nikkor AF-S 55-200 VR också. Lite mindre, lättare och billigare, men optiskt ungefär likvärdigt.