Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
radaradam

radaradam

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2009-01-02
  • Senast aktiv 2021-01-24
  • Antal inlägg 149

Foruminlägg

De senaste inläggen radaradam har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Kajan:

Hmm det är nog inte många spel genom tiderna som har körts på samma upplösningl som i operativsystemet. Sen är det klart att det kan bli "blurrigt" men det syns betydligt mer i operativsystemet än inne i spelet oftast.

Men ditt kort är väll inte sämre än minimum kraven? så då tror jag faktiskt inte det är så stora problem, blizzard är bra på den biten och har väll aldrig direkt släppt något sjukt krävande spel, dock får du kanske tumma lite på grafikkvalitén.

Nej det är inte sämre än minimum-kraven, men tror inte att jag kommer att få det flytande på 2560x1440 på Low.

Men Blizzard brukar vara bra på att optimera spel och satsa mer på själva spelet än grafiken. Spelbart kommer det att bli, och det räcker för mig.

Ursprungligen av Kajan:

Du menar att du skulle ha för bra grajer?

Det är ju bara rekommenderade krav, kommer ju inte direkt förstöras av du har bättre saker.

Sen upplösningen styrs av spelet, så det spelar ingen roll vad du har i OS X.

Nej det är inte alls vad jag menar. Jag menar att jag har en sämre version av ATI Radeon 4850, nedklockat.

En skärm skall alltid köras i sin native-upplösning, om jag går under 2560x1440 kommer det att bli blurrigt. Att ha en väldigt högupplöst skärm är alltså till en nackdel i detta fallet.

Ursprungligen av Kajan:

Diablo III Beta System Requirements - Battle.net Support

visserligen för betan men ändå...

Jo har sett kraven. Problemet är att det är en mobil version av Radeon 4850 och att iMacen har 2560x1440 i native upplösning.

Hoppas min 27" iMac från 2009 orkar.
2.8GHz i7, 16GB RAM, Radeon 4850, 250GB SSD

Antar att det blir grafikkortet som blir flaskhalsen

Jag kan verkligen inte bestämma mig. Har en iPad 2 idag. Farsan är i Chicago hela veckan, och den släpps i morgon där. Skulle bli en mellanskillnad på ca 1500kr om jag säljer min tvåa.

Men jag är ju väldigt nöjd med min iPad 2. Och risken är antagligen stor att den inte går att köpa på releasedagen där, på grund av köande amerikaner.

Ursprungligen av kainen:

Om du kör tre och inte har 3g täckning så har du ingen täckning. Kör du en annan tex telia, tele 2 eller telenor och inte har 3g täckning så kan du ha gsm att falla tillbaka på om det finns gsm täckning där.

Jo visst är det så. Men har faktiskt aldrig varit med om att jag varit utan teckning helt i Malmö. Förstår verkligen att fallet inte är så i hela Sverige.

Ursprungligen av Capeman:

Eller hur! Hur kan man ha enbart Edge mitt på Södra Förstadsgatan? Eller full speta på 3G på Möllan, men omöjligt att surfa? Hej då Telia.

Bor på Södra Förstadsgatan, enda sättet att få iväg ett sms var via wifi och iMessage. Var mycket det också, att trots att luren visade full 3G-teckning så var det totalt omöjligt att använda nätet.

Ursprungligen av Capeman:

Precis det jag är ute efter. Enda platsen i min lägenhet jag kan upprätthålla ett samtal från är längst till höger i soffan i vardagsrummet. Alla andra platser i lägenheten så börjar det hacka och samtalet bryts. I sängen tvärdör täckningen.

Var likadant för mig tidigare. Fast värst var nog själva datanätet. En iPhone utan datanät är ingen vidare smartphone.

Kan ju bara säga att sen jag bytte till Tre från Telia (bor i Malmö) så kan jag helt plötsligt använda min iPhone igen. Telia i Malmö (andra storstäder också?) är fruktansvärt överbelastat.

Ursprungligen av adress@mac:

Har inget med specifika problemen på iPhone 4s att göra vad jag kan förstå - eller ?

Min misstanke är ju att det inte är något fel på 4S utan att det är våra mobilnät som är så överbelastade. Eftersom jag upplever precis samma problem med både iPhone 4 och 3Gs.

Ursprungligen av adress@mac:

Detta är väl inte källa (läs Tele2) Det finns gott om tidningsartiklar - " den sa det och dom tyckte detta" Knappast uttalande från Tele2 som det påstods - eller....:tveksam:
Jag har själv Telia och upplever också problem. Telia har heller inte sagt något officiellt - vad jag vet.

I stort sett har dem det.
http://www.99.se/iphone/290816-osaker-pa-om-det-ar-telias-fel-fel-pa-telefonen-post2034171.html#post2034171

Hade telia och iPhone 4. Totalt oanvändbart, skaffade därför en 4S med Tre och nu är livet som vanligt igen.

Är inte era problem med Tele 2 samma problem som diskuteras kring Telia här?
http://www.99.se/iphone/290816-osaker-pa-om-det-ar-telias-fel-fel-pa-telefonen.html

Tar och byter operatör jag också inom det snaraste. Har försökt få iväg ett SMS i 25 minuter nu men får bara ingen service.
Trist att betala för tjänster som inte fungerar. En smartphone är värdelös utan ett fungerande datanät, tur att man inte har någon bindningstid kvar.

Tror inte detta är specifikt för Malmö-området, utan tror att det är likadant i områden där många enheter använder nätet. Blev riktigt förbannad när jag stod i livsmedelsbutiken idag, skulle bara googla fram ett recept men efter flera minuters väntan (trots tre staplar i 3G) fick jag gå upp till lägenheten för att få fram ett recept.
Jag upplever att accestiden är helt uppåt väggarna, förr i tiden kunde jag använda spotify trots att min datamängd var förbrukad och jag endast hade en stapel av Edge, idag räcker inte ens alla staplar i 3G.

Jag skulle nog vilja påstå att det är lika illa överallt. Lund märker jag det ofta i där jag kör mycket bil i jobbet, spotify fungerar inte alls t.ex.
Min teori är att datanätet är extremt överbelastat, wordfeud t.ex. Och att det säljs så sjukt mycket smartphones med gratis spotify osv. Jag tror inte 3G-nätet har byggts ut så mycket den senaste tiden, men det är så extremt många fler som belastar det idag.

Bor i Malmö, har Telia och en iPhone 4. Upplever precis samma problem, började för ca 2 månader sedan. Sen iOS 5 finner jag appar som spotify och srplay oanvändbara, hackar och buffrar.

Min syster och hennes pojkvän som jag delar lägenhet med upplever precis samma problem, Telia och iPhone 3Gs i deras fall.
Börjar tröttna rätt så rejält på detta.