Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
countdown

countdown

Medlem
  • Plats Gävle
  • Registrerad 2009-03-31
  • Senast aktiv 2011-05-18
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen countdown har skrivit i forumet.

Ursprungligen av keptang:

Trådarna här är rätt så uppenbara också: Upplåsning & jailbreak

T.ex. denna: http://www.99.se/upplasning-jailbreak/284514-lasa-jailbreaka.html

Tack så mycket!

Rubriken är uppenbar: finns det något sådant ute ännu?

Problemet är tillbaka.
Nu har jag testat alla förslag ovan och det som hjälpte sist fungerar inte.

—.—.—

EDIT:
Hittade en potentiell lösning i en annan tråd (som dock inte tog upp mitt problem). Testade och det fungerade.
För samtliga med detta skumma problem i framtiden, gör följande:

~/Bibliotek/Caches/com.apple.SoftwareUpdate/

Radera eller flytta den filen och starta om Programuppdatering.
Jag flyttade min till skrivbordet, bara.

Senast redigerat 2010-12-20 00:30

Som titeln lyder.
Hittar inte denna funktion någonstans. Jag var 100% säker på att det fanns, och jag har prov imorgon där jag ska kunna använda Data analysis-funktionen (provet sker givetvis på en äldre PC med äldre Excel där dock det mesta andra är likadant som på min dator).

Vad gör jag?

Ursprungligen av Korsriddaren:

Nu kan jag ju ha fel, men - eftersom word de facto inte är ett layoutprogram, så är det kanske inte möjligt att göra så som du önskar.

Det är möjligt även i de äldsta versionerna av Word. Visserligen för Windows; men varför skulle en sådan här sak slopas för Mac när allt annat annars finns kvar?

Ursprungligen av M. Sundbom:

Du kan också välja "publiceringslayout" i Visa-menyn (vet inte vad som står där i engelsk version men något liknande...). Då klistras bilder in fritt flytande som standard.

Ja, men med publishing layout är det mycket annat som är fel och stör mig; min fråga är fortfarande densamma: VAR ändrar jag standard för inkopierade bilder i print layout? Jag har i tidigare versioner alltid kunnat hitta min väg till standardinställningar för layouts på bilder, men här verkar det inte ens finnas. Det jag vill ha bort mest av allt, även om det inte går att fixa standardinställningar, är den nedriga funktionen att bilder följer marginalerna och på så sätt bara kan flyttas runt i hackiga steg.

Absurt dåligt om det inte kan fixas i just Mac-versionen.

Jag använder Word och det fungerar bra eftersom... ja. Jag har inte tid att testa mig på InDesign riktigt än (har dock satt på agendan att byta till det), men "flytande bilder" är precis det jag försöker uppnå och är förmodligen rätt namn på fenomentet/funktionen också...

En tabell med kemiska strukturformler. Jag tar bilderna direkt från Wikipedia.

Nej, det är bara enklare att en bild klistras in och redan går efter grundinställningarna att inte ordna sig efter hackiga marginaler i själva dokumentet. Med dem kan man ändå inte flytta bilden exakt var man vill ha den, oavsett vilken layout man väljer. Det är det här jag är ute efter. Jag kommer behöva klistra in många småbilder i ett word-dokument och att ända layouten manuellt för varje ny bild är ganska jobbigt. Inte ens då kan man sätta den var man vill (inte exakt i alla fall).

Men hur gör jag för att ändra standardinställningen? Nu måste ju jag göra detta varje gång för varje ny bild.

Hej!
När jag klistrar in en bild, t.ex. från internet eller vilken annan valfri källa som helst, så är det på det viset att bildens layout bestäms automatiskt. Det följer även dokumentets margins (jag har Word 2008 på engelska), vilket gör att man endast kan flytta den i "steg"... hoppas ni förstår vad jag menar!
Och jag vill ha bort denna funktion. Jag vill med andra ord att bilden ska klistras in precis som den är och kunna röras fritt över hela dokumentet utan att vara beroende av vare sig margins eller standardlayouten. Jag har sett att detta är möjligt. Hur gör jag?

Senast redigerat 2010-11-21 21:45
Ursprungligen av acke:

Jag tror på skivan. Hur ser den ut, kan det finnas flottfläckar på den? Vad händer när du tvättar den med lite diskmedel och försöker igen?

Vad står det i felmeddelandet?

I felmeddelandet står "Installeraren stötte på ett okänt fel som förhindrade installationen. Kontakta programtillverkaren... etc"

Har tvättat skivan tre gånger om med CD-tvättmedel, hjälper ej. Det finns inga flottfläckar och skivan ser mer eller mindre ny ut med några få repor och någon mikroskopisk fläck (ser ut som ett superliten droppe/kladd/dammaktig sak. Då är min fråga om det är möjligt att ladda ner samma programvara via internet om man har serienumret? Enligt support borde det gå, men jag hittar inte dit.

Testade nyss att byta ner mig till original RAM-minnet. På Support skrev de att det kunde vara RAM som krånglade, och det var viktigt att utesluta det. Så nu har jag gjort det. Det var inte RAM.

Har en vit MacBook från ett tidigt 2008.
Tänkte rensa hårddisken helt och installera om allt.

Efter ungefär 40% (nu visar mätaren inte exakt i procent, men kan gissa på ett ungefär) får jag ett felmeddelande i form av lite alarmerande text och en stor, fet gul varningstriangel som ber mig kontakta någon kunnig eller starta om datorn och försöka installera igen.

Har raderat/lagat hårddisken om och om igen, utan resultat. Har även raderat all data på den, har dock varit osäker på vilken av alternativen jag ska välja (Mac OS, Mac OS journalförd, osv...). Läste något om att det finns olika sätt att radera all data på hårddisken på, att något alternativ är som att radera och ett annat visst är som att "asfaltera om". Förstod inte riktigt hur jag skulle gå tillväga så därför frågar jag det här och nu.

Har dessutom startat om genom att hålla knappen D nedtryckt för en diskkontroll. Inga fel alls hittades. Är det ett fel på installationsskivan? Tveksamt! Har aldrig använt den förut, datorn fick jag färdiginstallerad och sedan dess har skivan legat i sitt fodral orörd.

Senast redigerat 2009-11-26 09:19

Som sagt, jag är inte särskilt bra på datorer. Om det behövs loggar/skärmdumpar på hur det ser ut med CPU när ett program är igång, om folk måste veta hur gammal datorn är och exakta systemspecifikationer kan jag lägga fram det direkt.

Jag har funderat på om fläkten kanske är nerskräpad med damm, men jag vet inte om jag vågar skruva isär datorn själv. Har hört att iFixit-guiderna ska vara bra och noggranna, så jag kollade på dem nu en snabbis, men det verkar som att folk skriver till under guiden att "Hoppsan, nu råkade jag ha sönder en del som jag tror inte ska vara sönder, varning varning! Guiden tar inte upp detta."

Problemen började dyka upp då och då några månader efter att jag uppdaterade RAM-minnet till 4GB. Jag har ingen aning om det är detta som är själva problemet, borde de isåfall inte ha dykt upp direkt? Å andra sidan kan jag inte så jättemycket om hårdvaror...

Det började med att delar av öppna fönster/program blinkade, skars bort, försvann, överlappade konstigt, flimrade... men det räckte med att jag minimerade rutan och tog upp det igen så var det fixat.
Snart började dock skärmen frysa sig helt när jag skulle öppna eller stänga ett program, dra igång låtar på iTunes eller trixa med Photoshop. Ett tag hände detta i genomsnitt fyra gånger om dagen. En dag hände det här varje timme. Så jag stängde av datorn helt när jag reste bort, lade undan den, och hoppades på att den skulle vila ner sig och fungera bättre. När jag kom tillbaka och körde igång den gick det en hel vecka utan några som helst problem; sedan började de om. Inte lika ofta nuförtiden, men det händer.

Som om det inte vore tillräckligt, kör fläkten igång på full rulle vid konstiga tillfällen. Den borde inte bete sig så när man kör små program, eller hur?

För en vecka sedan bestämde jag mig för att testa Bootcamp. Idag när jag skulle köra partitionen fick jag ett felmeddelande: programmet lyckades inte dela på hårddisken. Jag hänvisades därmed till Skivverktyg för att reparera hårddisken. Jag körde igång kontrollen, men den kraschade. Det gick bara inte, hur många gånger jag än försökte vägrade den slutföras. Uppenbart var det dock, och det stod skrivet med illröd text, att disken behöver en reparation. Men den gråa knappen för att kunna reparera är inte tillgänglig.
Jag backade upp hela datorn med Time Machine och återvände till Skivverktyg för att radera precis ALLT på Macithosh HD. Gissa vad? INTE TILLGÄNGLIGT. Det går inte att klicka någonstans, eftersom allt är grått. Ja, jag väljer rätt disk.

Så nu undrar jag vad jag ska ta mig till, om det är någon stackare som känner igen problemet, och hur jag löser det här på bästa ekonomiska sätt. Det känns inte som att hårddisken har kraschat, utan att felet uppstår på grund av något inställningsfel/systemfel.

Hjälp!

Senast redigerat 2009-11-22 16:19