Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
GustafMA

GustafMA

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Min relation till Mac: alltid intresserad, aldrig övertygad.
  • Registrerad 2010-02-07
  • Senast aktiv 2021-11-06
  • Antal inlägg 880

Foruminlägg

De senaste inläggen GustafMA har skrivit i forumet.

Det här beror väl fullständigt på vad man sysslar med? För mig som bara har en webbroswer, office, matlab, R och ett antal vertikala applikationer körandes som arbetsrelaterad mjukvara på min burk är 8 GB övernog, i alla fall i Windows, Linux och BSD. Jag har mig veterligen aldrig slagit i taket. För den som ska lalla med bilder, filmer eller 3D-modellering är 8 GB helt inadekvat.

Ursprungligen av ekloev:

Oh, det där är spännande! Oavsett vad man tycker om hur Mac OS har utvecklats på senare år har det varit ett imponerande bygge sedan OS X-dagarna, i allt från Unix-basen till den vektorbaserade fönsterhanteringen (grymt modernt när det släpptes). Känns mer och mer som att Fuchsia kan bli det Android-marknaden verkligen behöver.

"Within all of his roles at Apple, Stevenson focused a lot on cloud integrations within Mac OS. It’s possible that Stevenson is moving to Fuchsia to help lead the development when it comes to cloud services, as that will likely be a huge part of how Fuchsia works."

Nej, det känns som något androidmarknaden verkligen inte behöver. De som gillar att låsa up sina enheter och data på andras servrar och betala löpande avgifter för det kan väl fortsätta använda ios?

Man vet att man spenderar för mycket tid på amerikanska politiktjafssiter när man läser rubriken som "Soros och Ikeas högtalare" och studsar till...

Brinnande plattform, Nokia...

Trist. Nu när det bara återstår två spelare på planen märks det tydliga oligopolfasoner - se bara på googles senaste applefascistiska inspelningsdrag.

Ursprungligen av keptang:

Det kan tillverkaren lösa, om man vill att sina kunder ska ha den funktionen. Se Xiaomi t.ex. som fortfarande har röstinspelning med Pie.

Har du någon bra länk? Allt jag kan googla mig till på "Xiaomi Pie voice record" är en massa trådar på olika ställen om hur det inte funkar längre om man inte rootar nallarna.

Jag är snarast rädd för Pie - det kommer applemongofiera en av androids absolut överlägsnaste kort, den fria inspelningen av samtal. Kunde jag stanna kvar på 8 med säkerhetsplåster i all evighet skulle jag gärna göra det. Som det är nu funderar jag på att ha kvar en 8 som samtalsmaskin när huvudnallen någon gång i framtiden oundgängligen måste uppgraderas eller köps med ett framtida sunksystem utan inspelning.

Speaking of which, @ekloev , vill jag minnas att det utlovades ett test av ifall 9 verkligen hade tagit ett så fundamentalt steg tillbaka i utvecklingen. Hur går det med det?

Ursprungligen av PaO:

Apple är betydligt mer beroende av iPhone än Samsung Electronics är av S serien

Det är iofs sant. Men det är inte hela sanningen. SE levererar ju enorma mängder komponenter till andras mobiltelefoner, så en avsomnad mobilmarknad drabbar dem inte bara direkt utan också indirekt. Vore faktiskt intressant att försöka reda ut vilket av bolagen A och SE som har mest att förlora på detta, relativt sett.

Ursprungligen av PaO:

Har inte Apple ett rätt stort återköpsprogramm för sina egna aktier?

Ett massivt sådant, i kölvattnet av Trumps amerikanska skattesänkningar. Rätt omfattande i omgångar innan också, för den delen.

Om man vore konspiratoriskt lagd skulle man säkert kunna ägna sig åt funderingar om äpplet avsiktligt försökt sänka sin aktiekurs för att göra de programmen billigare, men så länge Elon Musk - med alla sina belackare - inte sitter bakom ratten hos Apple så borde bolaget gå rätt säkert för den amerikanska finansinspektionen. Ingenting tyder på att kurssättningen är uttryck för aktiv manipulation. I alla fall inte i dagsläget. Rent investeringstekniskt ser Apples fundamenta på pappret goda ut om man jämför motsvarande nyckeltal och pris för de andra bolagen i FAANG. Kommer däremot en rejäl konjunktururblåsning framöver, vilket många tror, kommer Apple drabbas hårdast av teknikbolagen och då finns det antagligen fortfarande rätt mycket nersida i aktien.

Intressant nog, för den som i likhet med mig endast har ett förhållande till äpplet som investeringsobjekt. För företagets faktiska kunder är det som sagt i det närmaste egalt i dagsläget.

Ursprungligen av PaO:

Men din kunskap så började ju aktiekursen gå ned i oktober och gick defacto ned 30 procent innan Apples brev till investerare, vad berodde det på, rykten?

Det berodde på att marknaden för omväxlings skull fungerade enligt textboken. Du vet, de där i investeringsteori som förklarar för hugade civilekonomer att priset på en aktie i varje ögonblick avgörs av bedömningen av de framtida intjäningsmöjligheterna. Ungefär någon gång i oktober började det stå klart att de framtida vinstprognoserna för äpplet från den ordinarie skaran analysleverantörer varit väl optimistiska och då började priserna alltså att falla i takt med att marknadens bedömning av just framtida intjäningsmöjligheter skruvades ner på varje indikation på sviktande försäljning. När Apple levererade sin vinstvarning nyligen så bekräftade de alltså att marknaden prisat in intjäningsmöjligheterna korrekt tidigare och alltså agerat helt i linje med litteraturen. Det är nästan så man blir lite tårögd.

Finns det nya mobilanvändare i Sverige? Till och med gymnasieafghanerna verkar ha hittat facebook och tinder givet vad man kan se i den stockholmska kollektivtrafiken.

Den här sortens listor är rätt meningslösa - det mesta som en genuin nybörjare behöver kommer färdiginstallerat, och vad man lägger till beror ju huvudsakligen på ens egna intressen. Jag skulle kunna bifoga min lista med applikationer jag installerar, men hur meningsfulla är brandväggar, nättrafikpoliser, krypteringsprogram och saker som metalloscillationsljudanalysatorer för en nybörjare egentligen?

Däremot finns det saker som varje användare inklusive en genuin nybörjare bör stänga av. Ladda ner och installera godtycklig webläsare, som Brave. Gå sedan in och forcequitta Chrome och Google. Systemet kommer gnälla om att du minsann riskerar att förlora oundgänglig funktionalitet, men det enda som händer är att du reducerar flödet av telemetri till Google med 95%.

Mycket snack om aktiekursen, som i det närmaste är helt företagsekonomiskt ointressant förutom i ett antal specifika scenarier som inte är aktuella för äpplets vidkommande ändå. Nu sitter väl många här med hobbynivåer i aktien och får lära sig att till och med favoritaktier som du bara älskar, älskar, älskar kan falla som stenar de också. Men ändå, liksom - detta säger inte så mycket alls om företaget Apple eller dess marknadsposition.

Ursprungligen av omartint:

Bixby??

Ja. Personligrn skulle jag gärna ha en enkel assistent som kan ta grundläggande order som att boka ett möte eller lägga en påminnelse. Apple har bevisat att det inte går att konkurrera med Amazon/Google-duopolet gällande kvalitet och bredd på en röstigenkänningstjänst, oavsett hur djupa fickor man har. Men för den som bara är intresserad av en elementär tjänst som kan drivas på den lokala hårdvaran skulle Samsung kunna göra sig unikt användbara genom att göra om Bixby till just det, istället för en Googlekonkurrent. Kort sagt, ett produktivitetsstöd med maximal integritetsnivå, i linje med deras programvara för Note. Sedan kan de lämna målgruppen folk som vill veta vilken affär som säljer papiljotter till deras pudlar till de andra aktörerna på marknaden, som ju redan nu servar dem som inte bryr sig ett dugg om att de bär runt på en offentlig mikrofon dygnet runt.

Björn, dumpa Swedbank. Du har fått exempel på svenska banker som hanterar Bank-ID annorlunda och skulle funka för dig. Det är en truism i den svenska finansvärlden att svensken är ett menlöst fån som glatt låter sig skinnas gång på gång av bankväsendet utan att någonsin byta eftersom han inbillar sig att han har "ett speciellt förhållande" till "sin" bank, men någon som haft driv nog att emigrera för ett bättre liv borde också ha driv nog att fylla i en onlineblankett eller två. Gör det nu, inte mañana.

Kan säker vara så. Du ska se att det inte är en besparingsåtgärd utan en hygieninsats för att skapa en mindre gynnsam miljö för MRSA... Ren tur att det råkar gynna rörelseresultatet också.

Min lista:

* Överraska mig med ny produktivetsboost på Note.
* Gör Noten 3mm fetare och fyll dessa med batteri.
* Lägg ner dussintelefonerna och överlåt den marknaden åt dussinmärken som Xiaomi, Oppo och Apple.
* Bygg in stöd för VPN-anslutning till NAS direkt i DEX, så man kan få sin hem- eller arbetsmiljö med sig säkert var man än är.
* Bygg en kameratelefon med optisk 16-120 (ekv) på en entumssensor, med en kompakt systemkameras utformning men med full telefonfuktionalitet. 5G out of the box, förstås.
* Gör Bixby till en konkurrent för dem som inte är får - se till att den kör utan någon som helst nätanslutning. Behöver bara kunna boka möten, ta diktamen och lägga till påminnelser.

Ungefär lika sannolikt som den officiella önskelistan...