Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
GustafMA

GustafMA

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Min relation till Mac: alltid intresserad, aldrig övertygad.
  • Registrerad 2010-02-07
  • Senast aktiv 2021-11-06
  • Antal inlägg 880

Foruminlägg

De senaste inläggen GustafMA har skrivit i forumet.

Göran, då. Märkligt, har aldrig upplevt det som kallt. NKS, däremot, har avdelningar där de officiellt skriver ut på kallelsen att patienten rekommenderas ha med sig egna filtar. Men vad har NKS inte misslyckats med, å andra sidan.

Tänk om det vore att lagstiftat om att alla logg- och namnbyten på offentliga verksamheter måste finansieras fullt ut genom löpande avdrag från verksamhetsledningens bonusar till dess dessa avdrag täckt hela kostnaden för insatsen. Vi skulle säkert dras med riksskatteverket, postverket och dylikt fortfarande, men det känns som ett överkomligt pris för att skattebetalarna skulle slippa betala för sådana här blandningar av vänskapskorruption och ledningsfåfänga.

Själva vitsen med Note-serien är Samsungs mjukvara. Det finns åtskilliga kinesalternativ med penna som är fullständigt värdelösa som arbetsredskap eftersom standardstödet för pennproduktivitet är obefintligt i vanlig Android. Det sista jag vill se är att anpassa sin Note-mjukvara till någon standard i det avseendet.

Beträffande artikelns punkter 3 & 4 så det naturligtvis högst individuellt. Jag önskar mig "integration" mellan olika tjänster och funktioner som löpande lagrar min information i något moln ungefär lika mycket som jag önskar mig leukemi. Och motsvarande för röstassistenten. Så "ej godkänt" där innebär verkligen tummen upp vad mig anbelangar.

Windows: Brave och Pale Moon. Båda snabba. Brave funkar fantastiskt på att blockera reklam, spårning och skript utan användarinvervention, Pale Moon är det snabbaste alternativet för den som vill köra olika FFox-extensioner för att göra det själv.
Android: Brave.

Ursprungligen av Björn Wahlsten:

Bör BankID gå i graven?
Många av de 660.000 utlandssvenskarna kommer att uppleva det:
Banken: Du har rätt, jag kontrollerade med vår Digitala support och det stämmer att du inte har möjlighet att ladda ner ett nytt mobilt bankID när du bor utomlands. Eftersom detta system är kopplade mot svenska adresser.
Jag: Hur löser ni detta?
Banken: Det är inget som vi kan lösa, utan detta är något som är fast i BankID's regler. Du behöver vara registrerad på en svensk adress för att du ska kunna aktivera ett mobilt bankID.

Det är kanske BankID som gräver sin egen grav? Vad skulle EU säga om BankID granskades i sömmarna? BankID är uppenbarligen ett hinder för den fria rörligheten i Europa.

Jag uppmanar dig att anmäla Bank-ID till EU. Det vore intressant att få det utrett. I det här fallet är boten faktiskt enkel - det är ju bara för Bank-ID att ändra sina regler. Å andra sidan uppfattar jag det som att det är bra att Bank-ID inte kan aktiveras i länder som Rumänien, Ryssland, Nigeria eller Kina. Frågan är om Bank-ID är en nationell id-handling eller ett nationellt åtkomstsystem. I det första fallet bör det utfärdas på ungefär samma premisser som ett pass (även om saken kompliceras av det utfärdas av privata aktörer), i det andra kan jag inte se att EU har med saken att göra såvida inte EU-medborgare bosatta i Sverige vägras ett sådant.

Ursprungligen av darkshippo:

Här är senaste energimixen från https://www.svk.se/drift-av-stamnatet/kontrol...

Tack för länken. Fascinerande sajt.

Jag kör glatt ett gammalt Office 2000 hemma. Före ribbon-eländet. Funkar utmärkt om du spinner upp den på en virtuell maskin med ett gammalt OS på - i mitt fall Win XP, i ditt fall något OSX från den tiden det fungerade. Var bara medveten om att du är förbjuden att göra så - alltså köra OSX virtuellt - ens på en mac om du ska använda det till något kommersiellt.

Noten skulle kunna kosta 100k och jag skulle ändå köpa den. Eller min arbetsgivare skulle. Den har tjänat in betydande belopp åt min arbetsgivare i mina händer under årens lopp och jag ser inget alls som skulle kunna konkurrera med den på marknaden. Jag kommer sluta med Note den dagen Samsung lägger ner den, jag går i pension, eller någon annan lyckas med att erbjuda ett bättre alternativ. Alternativen ordnande i uppskattad återstående tidsordning, stigande...

Vad mig anbelangar så är prisjämförelser mellan mobiltelefoner relevanta, eftersom de bjuder på liknande uppsättningar förmågor. Noten konkurrerar däremot i en klass för sig och priset är egentligen ointressant, i alla fall för den som kan göra avdrag för arbetsredskap eller förmå sin arbetsgivare att hosta upp slantarna.

Ursprungligen av ekloev:

@PaO @Zeugma vad skulle ni säga är det främsta som skulle hålla er från att välja Samsung i framtiden?

Utan att vara någon av herrarna så är det en lätt fråga för min del: att Samsung antingen ger upp Note eller att någon annan tillverkare börjar komma i närheten av den produktivitet den produktfamiljen uppnår. Det senare förefaller av allt jag sett hittills - olika kinestillverkares försök, apple pen o.s.v. - tyvärr helt osannolikt. Det är möjligt att jag skulle välja Samsungs S-produkter före erbjudanden från Xiaomi eller Huwaei också bara för den säkra enklavens skull, men frågan är om det är värt tusentals kronors skillnad. Antagligen inte. En lur som Mi A2 erbjuder förfärande mycket för ett par fjuttiga tusenlappar och jag kan ställa in låsskärmen aggressivare och låsa upp lite oftare istället. Jag kan inte bygga den sortens utstuderade honungsfällor som jag kan med en Samsung, men...

Ursprungligen av Vassius:

Om jag nu lyckas få samfälligheten att installera laddare i garaget, men det anser jag inte vara ett oöverstigligt problem.

Kan vara det, beroende på hur ditt garage ser it. Jag har en lägenhet i stenstaden, där vi har parkering i källaren, vilken gjordes om till sådan från gamla kolkällare någon gång på 40-talet, vilket är ganska typiskt för det äldre fastighetsbeståndet i Stockholms innerstad. Föreningen har fattat beslut om att absolut förbjuda parkering av elbilar där, gällande tillsvidare, p.g.a. komplikationerna vid batteribränder - detta på direkt inrådan av brandförsvaret. De sprinklersystem och de pulversläckare vi har för att hantera vanliga bilar är tydligen helt inadekvata för att hantera elbilsbränder och ingen kan i dagsläget ge några besked om vad som skulle krävas för att hantera de riskerna.

Ursprungligen av Innis:

Du verkar vara en väldigt glad och positiv prick ?

Absolut. Fast jag kan trösta mig med att jag inte hör till gänget som direkt försöker avleda uppmärksamheten ifrån att jag totalt saknar argument för min position genom att försöka prata om hur elak och dum meningsmotståndaren är istället.

Och jag noterar att jag inte fått några svar på frågan. Uppenbarligen vet våra elbilsentusiaster inte ett jota om vad för sorts data som egentligen samlas in om dem.

Ursprungligen av Innis:

Finns ingen annan elbils tillverkare som har så avancerad autopilot som Tesla och det till följd av att dom samlar in anonym data.
Enligt detta så är det frivilligt.
https://nordic.businessinsider.com/tesla-chri...

Det är förstås en helt annan femma. Kan jag stänga av dataflödet för min del så bryr jag mig inte om hur många andra fåntrattar som glatt säljer ut sin integritet och betalar Musk för privilegiet att vara betatestare. Å andra sidan tror jag inte ett ögonblick på Teslas utfästelser härvidlag; de är säkert som alla andra företag i datorbranschen och kommer ertappas med att "av misstag" ha samlat in data som de lovat att inte samla in gång på gång.

Vilket gör att jag är intresserad av att veta vad andra elbilsproducenter gör - är det bara Teslaförare i den här tråden? Har bilbranschen som helhet tagit tillfället i akt att bli väg-Stasi under olika svepskäl i samband med ett teknikskifte där kunderna verkar svälja lite vadsomhelst?

Ursprungligen av Innis:

Du bryr dig inte men likväl så ställer du frågan ?
Detta är anledningen.
https://nordic.businessinsider.com/tesla-chri...

Kortfattat. För att förbättra autopiloten så den blir säkrare och mer exakt

Det är mycket riktigt att jag inte bryr mig om varför. Jag undrade om, och det var du som prompt ville leda in det på deras patetiska svepskäl för datainsamling.

Min fråga kvarstår - ägnar sig andra elbilstillverkare åt samma sorts oblyga intrång i sina kunders privatliv, eller är det en Teslaspecialare?

Ursprungligen av Innis:

Vet du varför det loggas?

Jag bryr mig inte. Det skulle kunna vara för att etablera världsfreden och rädda de stackars svältande barnen i Afrika och jag vill ändå inte veta av det. Loggas inte min gamla hederliga kemibil så ser jag ingen anledning till att en elbil ska loggas heller.

Ni som har icke-Tesla-elbilar: är de lika cyberifierade som Teslorna? Kan företaget pusha ut "uppdateringar" till er som ni inte har något att säga till om när de vill? Loggas varje meter ni åker? Eller är det bara Tesla som lider av Musks bakgrund inom spioneribranschen?