Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
GustafMA

GustafMA

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Min relation till Mac: alltid intresserad, aldrig övertygad.
  • Registrerad 2010-02-07
  • Senast aktiv 2021-11-06
  • Antal inlägg 880

Foruminlägg

De senaste inläggen GustafMA har skrivit i forumet.

Klurigt läge. Kina är inte deltagare i bojkotten. Å andra sidan är Huaweichefskan i ett land som deltar i den. En intressant legal nöt.

Ursprungligen av ekloev:

De syftade nog förvisso inte på hur länge bilen skulle hålla ihop, utan hur länge bilen skulle vara aktuell att använda innan kunden byter ut den.

Jag kan väl hålla med om att jag var lite raljant. Min poäng är att den sortens uppgifter är meningslösa om de inte samtidigt uppger vad de anser bilens ekonomiska livslängd att vara. Ett år? Fem? Tio? 25? Alla vi som har en massa elektronikskräp hemma vet att batterier blir sämre rätt fort. Det är säkert så att det lönar sig att stoppa in en massa teknik som ser till att i- och urladdningar i bilar blir optimala på ett sätt som de inte blir för mobiltelefoner, men hur ser förlustkurvorna ut egentligen? Om jag köper en Tesla S idag med ca 53 mils räckvidd, hur lång är den räckvidden om 10 år? Kommer urladdningstempot att öka? Är angivelserna om bibehållen laddningskapacitet gjorda utifrån antagandet att bilen aldrig snabbladdas, som för mobiler? O.s.v. Det finns helt enkelt en mängd obesvarade frågor här som förtjänar att tas på allvar innan vi alla hoppar på elbilståget.

Dessutom tycker jag det verkar som om genomsnittstiden innan projektnedläggning kortas av hela tiden. I dagsläget skall man vara rätt modig för att förlita sig på en googletjänst.

Ursprungligen av omartint:

Lite OT för övriga diskussionen, men jag håller absolut inte med dig alls. Tycker WindowsPhone var och är ett fantastiskt system överlägset trevligare och mer produktivt än både iOS och Android. Problemet var dock att de var för sena med utvecklingen, och att de förlorade just apputvecklingen.

Det som gör det extra irriterande är att MS var tidigt ute med ett för sin tid överlägset system i form av Windows Mobile som var samtida med Palm Pilot. Jag minns min HP iPaq med nostalgi och saknad ännu. Sedan tappade de bort bollen helt och när de väl kom ut med WP var de inte bara sena, de hade tagit bort väldigt mycket av det som gjorde Pocket PC-plattformen så bra för just produktivitet. Tack, Ballmer.

Trist. Genom att logga uppslag mot tumblr och redtube i routern kan man som förälder hålla hyfsad koll på att ungarna inte ägnar mer tid åt porr än vad som är normalt för tonåringar. Nåväl, det kommer säkert nått nytt direkt.

Ursprungligen av Innis:

Har inte haft en mac sen SE/30, så...

Nå det var intressant, men fortsätter av vad jag kan se vara en halvmesyr. Men det är glädjande att se att Apple öppnat fildörren lite på glänt i alla fall. Det kanske kan bli något i framtiden.

Uppdatering. Var hos Apple och pratade med det självutnämnda geniet i baren. Det visar sig att det är strikt förbjudet att köra något annat än utvecklings- och testverktyg på MacOS, oavsett version, oavsett om det körs på en Appleburk. Så var det med det.

"via Filer-appen får jag flexibilitet i var jag få tag på bilderna, vilket är en fördel över min dator"

Sakta i backarna! Menar du att Ios äntligen har fått en filhanterare?

Ursprungligen av ekloev:

Jag vet att ett företag uttalat sig i frågan, minns inte om det var Toyota eller någon annan stor aktör, men de sade i alla fall att det kommer bli ett problem med dagens batterier eftersom de kommer hålla bra mycket längre än vad bilen kommer vara aktuell.

Min bil som jag kör med dagligen är från 1964. Det är fantastiskt att batteriteknologin utvecklats dithän att tillverkare som Toyota alltså lovar att de skall hålla i 50+ år. Personligen skulle jag se till att få det på papper.

Kan du kolla om de verkligen har tagit bort inspelningsmöjlighterna i Pie?

Har inte köpt en endaste dugg på svartfredag. Det känns bra.

Kanske det. Bäst jag knallar in i en butik och frågar.

Tackar.

Hmm. Det verkar innebära att man alltså inte får köra något kommersiellt på den såvida det inte antingen är programmering eller mjukvarutestning under programutveckling, ens om man kör det på en Appleburk?

Jag vet med säkerhet att Apple en gång i världen förbjöd folk att köra MacOS virtuellt, men har trots lite googlande inte lyckats bli klok på om det fortfarande gäller. Om jag köper en MacOS-licens, står det fortfarande i licensvillkoren att jag inte får köra os:t i en virtuell maskin?

Senast redigerat 2018-12-04 07:26
Ursprungligen av PaO:

Note 9 helt klart
Fullmatad med extra allt ?

Om den hade varit något revolutionerande hade jag uppgraderat. Såg ingen anledning alls att gå från Note 8 till den. Tycker nog det skall till mer än "extra allt" för att motivera årets någonting.

Öht tycker jag nog det här året känns lite händelsefattigt i termer av innovationer man är intresserad av. Inom hemsegmentet har robotdammsugarna äntligen blivit användbara, men jag har inte sett något som släppts med vare sig Android eller Ios som jag har varit mer än förstrött intresserad av. Planlagda uppgraderingar för folk vars förra prylbatteri börjar bli outhärdligt dåligt, lixom.