Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
g0tr00t

g0tr00t

Medlem
  • Plats Gnarp
  • Registrerad 2012-01-17
  • Senast aktiv 2012-12-25
  • Antal inlägg 169

Foruminlägg

De senaste inläggen g0tr00t har skrivit i forumet.

Hur stor är chansen att 2 st olika externa hårddiskar gör exakt samma sak? Nämligen att då man börjar skyffla filer till den så avmonteras de helt utan förvarning och sen går det inte ens att använda dem.

Har tidigare haft en 1TB WD My Passport som jag lämnat igen, men har även en 500GB WD My Passport som jag tänkte använde nu. Men som beter sig precis som tidigare, att skivan avmonteras och sen går det inte ens att komma åt den, varken genom Finder eller via Skivverktyget.

Dessa har fungerat felfritt under Windows samt Linux, men under OS X är det stendött. Stoppar jag sen in disken igen efter att den har avmonteras så låser sig hela systemet så kan inte göra något, utan måste döda det.

Ursprungligen av grenhall:

Det har väl aldrig varit några konstigheter att slänga ram-minne med högre klockfrenvens det är ju bara att dom inte kan utnyttja den snabbare frekvensen.

PC10600 är dessutom 1333MHz dvs. samma klockfrekvens som original. Du menar nog PC12800 / 1600MHz.

Självklart menar jag det senare minnet, men vi var lite osäkra att den skulle utnyttja nya eller gå ner till 1333 som tidigare.

Var in idag till Grafit och de slängde in 16 GB PC3 10600 MHz i min MBP late 2011 och den fungerar finfint.
Då dessa minnen är avsedda för nyare modeller, men de vet att det fungerar med vissa så var vi lite osäkra där.

1300:- inkl moms slutade det hela på och det är inget jag gråter blod över!

Vill man blåsa sin garre på att öppna datorn själv och byta ut för att tjäna ett par ynka hundralappar på en dator som kostar flera tusen så anser jag att man är bra jävla snål...

Har man råd att köpa en MBP för närmare 20.000:- så har man fan i mig råd att slänga dit ett par extra hundralappar för att få behålla sin garre!

Man upptäcker hela tiden nya buggar och senast i raden då man ändå kör den skarpaste versionen utav iOS6 är att nya kartorna har gjort så att jag inte kan checka in på ställen jag tidigare har checkat in på!

Då jag och sambon driver företag ihop samt har stället kopplat till vår Facebooksida så skulle jag idag checka in när vi var där, men istället för att hitta vårt företag samt alla andra företag runtomkring oss så finns det NOLL ställen.

Hur är det för er andra? Kan ni checka in på ställen som ni tidigare checkat in på eller är det lika för er?

Inte för fem öre, speciellt inte då man även vet att det förvanskar artiklar som berör lokala händelser där man bor.
Var med om detta och begärde att de gick ut och dementerade de felaktiga uppgifterna i en artikel där jag med flera var berörda och tog väldigt illa vid oss i den smutskastning vår lokala tidning sysslade med. De sopade allt under mattan och låtsades att det var vackert väder!

Så nej, jag litar inte på gammelmedia för fem öre. ;D

Sållar mig till skaran som lyfter på hatten för iOrdning... Väl värt denna lilla slant som det kostar.

På lönesidan så får du kolla med MacWorld och den guide de hade för företagare.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Tittar du i rätt Library?

Det finns Library både på användarnivå och på "rot"-nivå.

Hittade nu, men tror nog loppet är helt kört att återfå bilderna som försvann på sambons telefon. En hård läxa att lära sig då många bilder försvann från vår renovering.

Det som stör mig lite är att hon inte har nå bilder i bildströmmen som trots allt var på. =/

Har för mig att de ska ringa både i lurarna och i telefonen...

Blåste in iOS6 GM Seed igår, direkt efteråt så diffar tiden mellan min och sambons telefoner med 5 minuter...

Lite smått panik nu, då jag först skulle återskapa min egen iPhone och valde återställa och tog iOS 6 GM Seeden. Allt flöt på fint och telefonen vart uppdaterad och inte återskapad...

Gjorde samma sak med sambons, pluggande in den och vet att den brukar säkerhetskopiera, men nu hittar jag inte MobileSync-mappen alls. Den finns liksom inte på den plats där den ska vara...

Så hur hittar jag säkerhetskopiorna om jag inte hittar MobileSync-mappen.

Edit. Enligt de guider som finns på nätet så ska backupkopiorna ligga ~/Library/Application Support/MobileSync men där hittar jag ingen mapp alls som heter MobileSync.

Senast redigerat 2012-09-18 17:40

Bra sugen på att köra detta hemma senare i företaget, men då jag är frälst Linuxnörd så är det svårt att överge min HP Microserver där jag kör backuper, filmer och allt via NFS.

Frågan är vad som skulle motivera en att slänga ut och ersätta den servern med OS X Server?

Innan man ringer och skäller ut sin operatör, så vill jag veta om ryktet är sant gällande att ens telefon hämtar tidsinformation från ens operatör. Så är detta sant, eller bara något man sagt och myten är igång. Hittar inget speciellt runt detta på nätet så.

Har både min och sambons telefon inställd på att ställa in tiden automatiskt, men reagerade nu då jag satt att Macen min ligger 5 minuter före och tog då och tittade på http://www.fröken-ur.se/ och ser att Macens tid stämmer mot Fröken Ur.
Började rota och såg att tidsservern är korrekt och allt, men varför diffar det då 5 minuter på våra iPhones?

Ville bara veta om det var någon som fått detta tidigare och vad som löste det hela. Vettefasen hur jag löste det faktiskt.