Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
iAmFille

iAmFille

Medlem
  • Registrerad 2013-03-28
  • Senast aktiv 2019-11-21
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen iAmFille har skrivit i forumet.

Tråkigt nog så verkar det ändå bara vara så att UK och Tyskland får ut 1(!!!) batch i veckan just nu. Med det tempot så lär det bli så att vi sol har beställt 42mm efter 10/5 får vänta tills jul ungefär. Sorgligt hur lite Apple prioriterar Europa jämfört med USA som får nya batcher varje dag nu.

Så, jag kollade på UK Apple vilket sportband som hade lägst shipping estimate och såg att det blåa låg på 2-4 veckor (dem andra stod där bara may på). Tänkte därför att jag provar att lägga en order på AWSBSB 42 mm. Jag lade ordern tidigare idag och den har juli som förväntad leverans. Jag tänkte ge det ca 2-3 veckor och se ifall något händer. Gör det inte det så avbryter jag köpet och kan lika gärna vänta på den svenska lanseringen (inte värt dom extra 100-lapparna från UK med Borderlinx om klockan kommer i juli).

Tack så hemskt mycket grenhall! Du är en hjälte

Tack för svar! Får man vara lite jobbig och fråga om någon kan skicka en bild på hur exakt man skriver in sin Borderlinx adress vid checkout hos Apple?

Ni som har beställt och fått pengar dragna på era kort, hur fungerar det? Måste man ha pengar inne på kortet eller fick ni något meddelande först för att meddela att man tänkte dra pengar? Tänkte så man slipper gå runt med en massa extrapengar på kortet när man inte ens vet när dem kommer att dra pengarna.

För övrigt så visar UK Apple nu juli månad som leveranstid. Funderar dock på att försöka med en AWSWSB då den verkar kunna komma riktigt snabbt.

Ursprungligen av lappen71:

Ett exempel där det inte fungerar?

När man kollar ett valfritt klipp i Safari och ska vända till landskapsmode så laggar hela videon och ljudet försvinner i någon sekund. Brukar hända när jag kollar Facebook i Safari och ser på någon video.

Och man har FORTFARANDE inte fixat den sjukt dryga buggen när man vänder en video i Safari till landscape mode. Helt sjukt med tanke på hur många som har skickat in rapporter om detta.

Ursprungligen av zinned:

I Malmö hade de en jäkla massa framme och säkert ännu fler i kulisserna

Tack! Fan vad sugen man är på en 6a men så sitter man redan här med en 5s. Då får jag köpa utan abonnemang och det känns som ganska mycket pengar för den relativt lilla skillnaden som det ändå är.

Enligt MediaMarkts hemsida så har dem olåsta iPhone6 som man ska kunna köpa och hämta upp i varuhusen. Konstigt då jag har fått för mig att de inte skulle sälja olåsta idag.

Någon som har varit på Apple Stores nere i Skåne och har någon aning om hur det såg ut med lager av iPhones? Det vill säga om dom som jobbade där trodde att dem skulle ta slut eller om man kanske såg själv hur det såg ut?

Har installerat om OSX som en sista utväg men det hjälpte inte. Väntar på skjuts då jag ska lämna in den på Apple Store Väla. En kille på Apples support trodde att det kunde vara något glapp som typ stör informationen om de saker som pluggas in i USB-minnena. Jag hade redan provat allt det vanliga när jag provade att ringa honom och han rekommenderade då att jag skulle försöka dra med mig datorn till en Apple service provider. Jag har Apple Care på den så det känns helt okej.

Hejsan! Jag har varit i kontakt med Apples support litegrann idag men ska återkomma imorgon. Det verkar dock inte finnas någon jättestor kompetens hos dem så jag frågar här också, då jag tror att kunskapen är större här.

Min iMac 21,5" (Late 2012, den billigaste modellen) har idag strulat med USB. Macen fungerade som vanligt i förrgår när jag sist hade igång den. Nu är det som så att när jag kopplar in mina vanliga prylar i USB-portarna så fungerar det ej som det ska. Där finns ström eftersom iPhone laddas och min Samsung 1TB tänds och börjar snurra. Men HDDn kommer ej upp i Finder förrän typ 40 minuter och det går ändå inte att köra en backup i Time Machine då den gnäller om att den inte går att reparera. Det går att reparera den manuellt och den hittar inga fel. iPhone laddas som sagt men den dyker inte upp i iTunes utan istället kommer felmeddelandet : "iTunes kunde inte ansluta till iPhone-enheten ”Philips iPhone” eftersom enheten nådde en maxtidsgräns."

Den hittar ju dessa 2 prylar som den ska, dem finns båda när man kollar USB-hubbarna på systeminformation. Jag har provat att återställa NVRAM och PRAM och har kört en SMC-reset. Jag har även provat att koppla en av prylarna för sig i alla 4 USB-hubbar men med samma resultat. Inte heller ett försök med att skapa en ny användare hjälpte. NVRAM, PRAM och SMC-reset var det enda som tjejen på supporten kunde ge som förslag idag.

Är det någon som har en aning om vad detta kan vara? Jag är helt förbryllad över vad det kan vara. Tack på förhand och fråga gärna om ni inte riktigt förstår vad jag menar. Det är svårt att förklara över ett tangentbord!

Ursprungligen av onnyt:

Är det bara jag som inte kommer fram till App Store/Uppdatering på IOS. Programuppdateringarna har ju haglat in de senaste timmarna men nu kommer i alla fall jag inte fram längre.

Det gjorde inte jag heller under en stund men sen kom det upp en ruta med att iTunes villkor hade ändrats och jag fick trycka på acceptera och sedan så kunde mina uppdateringar dra igång.

Känns fortfarande som att det finns någon enstaka bugg som borde ha åtgärdats innan släppet. Har GM inne men när man ska stänga av 2 eller fler program när man har dubbelklickat på hemknappen så brukar åtminstone 1 apps logo ligga kvar där nere, precis som att programmet inte stängs av helt och då får man dra programmet uppåt igen för att loggan ska försvinna. Denna bugg har funnits ett tag nu och jag rapporterade den när jag såg den men den finns alltså fortfarande kvar.

Som sagt, jag har också bara cover över skärmen och det är inga problem. För säkerhet, om den bara ligger på ett bord så kan du ju vända bak skyddet på baksidan om du vill skydda den.