Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17422773

anon17422773

Medlem
  • Registrerad 2014-08-26
  • Senast aktiv 2016-04-21
  • Antal inlägg 337

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17422773 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av xms67:

Tycker det verkar vara ett lite märklig råd. Om vi tar FB-appen som exempel; stängs strömförbrukningen av när man inte använder appen? Sedan tänker jag som @Segas Finns det fler appar som förbrukar för mycket ström i vila. Nu faller ju mitt resonemang om te.x. FB inte förbrukar någon ström i i vila.

Känns som ett resonemang om kartan eller verkligheten...

Appen drog ordentligt med ström även om den låg i "bakgrunden". Inte riktigt okej, framför allt inte för något så stort som Facebook...

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Får hoppas den dyker upp snart!

Ja, imorgon...sägs det. Men det är ju Blizzard vi pratar om. Soon(tm).

Ursprungligen av sengorin:

Hämtat från blizzards forum:
"The new installers are requiring changes that will not finish until tomorrow morning. We're working to get them up as soon as possible. See you soon, Mac players."

Hoppas de löser det snart.

Ja, jag hittade den tråden strax innan jag såg nyheten här. Ville mest påpeka att det i skrivande stund inte är lönt att jaga installeraren - då den inte existerar än.

Ursprungligen av BlackSmp:

Facebook är verkligen ett specialfall - dessvärre.

Jag är faktiskt inte helt säker på det. Facebook är stort och används av många - "problemet" upptäcktes (så klart) men frågan är hur många andra appar som inte används lika flitigt, som kanske inte är så strömsnåla som appar borde vara?

Bara min gissning, men att det fungerar att spara ström genom att stänga ner en app är bevisligen sant. Huruvida Facebook-appen fortfarande har problem, vet jag faktiskt inte då jag inte använder Facebook.

Än så länge går det inte att ladda hem installeraren för OS X, får bara fram för Windows.

"För första gången ser vi en anklagelse om att Apple medvetet har gjort förändringar för att hindra brottsbekämpande myndigheter åtkomst. Det här borde vara djupt kränkande för alla som läser det."

Det där säger allt om amerikanska myndigheter. Spela ut det patriotiska kortet, det fungerar ju i alla Hollywood-filmer. *suck*

Sen har det ju inte hjälpt att Facebook appen har ätit upp batteritid utan vettig anledning, som dessutom pågått i åratal. Det finns nog skäl till att folk stängt apparna manuellt för att slippa effekten av appen.

Ursprungligen av Demiurgen:

Det här är ju bara trams; klart FBI vet att dom kan klona informationen och det har dom givetvis redan gjort. Alla som har minsta IT-kunskap vet ju att man kan klona allt - rakt av - ettor och nollor - det vet ju 12-åringar.
FBI har dock inte resurser och tid att göra 17 000 000 kopior och köra brure force på dessa (10 försök varje gång)...och sedan - om dom inte tog sig in på dessa försök köra mot 17 000 000 kopior till. Månaderna går...åren går...tillslut är brotten preskriberade eller så har åtalet lagts ner av andra orsaker...åklagare (politiskt tillsatta) har kommit och gått...tiden går...datorerna står och tuggar och tuggar).

FBI vill att Apple hjälper dom så att dom inte behöver satsa en miljard mantimmar och 458 miljoner dollar i kostnad för att öppna en iPhone. Och dom vill ha det så för all framtid i alla iPhones som någonsin hamnar i deras händer i samband med brott eller misstanke om brott...eller för att hacka lurar av andra orsaker (en ny Nixon skulle genast beställa ett sådant jobb ).

När FBI-chefen inför Kongressförhöret fick frågan om det verkligen inte gick att hacka luren utan Apples assistans svarade han nej. Vad han menade då var att det inte fanns några "realistiskt praktiska" möjligheter utan Apple. Det var alltså demagogi kan man säga...men det är normalt inom politiken...att chefer för tunga institutioner förleder Kongressen är inte ovanligt och så länge Kongressens ledamoter inte vet vad dom snackar om - och inte kan ställa rätta frågorna - så är det lätt att blåsa dessa gubbar (och några gummor). Hade frågan istället varit: Finns det inte någon - åtminstone teoretisk - möjlighet att hacka luren utan Apples hjälp? - så hade FBI-chefen varit tvungen att svara "ja" (ty han skulle absolut inte ljuga flagrant).

Man kan kopiera allt, egentligen. Frågan är bara till vilken kostnad det börjar bli rimligt att fortsätta. Vi kan bara spekulera, men vad FBI chefen har sagt och vad Apple påstår (eller tvärtom, om man vill det) är bara politisk pajkastning. Kan vi komma fram till olika lösningar på problemet (eller, spekulera fram lösningar) så tror jag säkert att både FBI, NSA och Apple redan har kommit på det innan oss.

Kort och gott, FBI vill ha laglig tillåtelse att ta sig in i Apple's telefoner, Apple säger nej och sen börjar pajkastningen.

Summa summarum, det går inte att ta sig in i telefonerna - med en ekonomiskt försvarbar metod.

Ursprungligen av alix:

Det första alternativet i så fall. Vilket förklarar varför Apple inte hänvisar till det.

En väldigt sannolik orsak. Fast vi kan ju bara spekulera i det. Jag tvivlar på att det finns mjukvara att knäcka Apples skydd med, främst med tanke på hur Apple kämpar med att täppa igen möjligheterna för jailbreak.

Alla vägar in i ett system är en säkerhetsrisk. Samma ideologi appliceras på kärnkraftsverk idag; där har man aldrig 'access' utifrån.

Tänk Stuxnet.

Ursprungligen av alix:

Återigen, frågan är varför Apple inte pekar på möjligheten att FBI kan få tag på informationen på annat sätt. Det är mysteriet.

Finns två möjligheter;

* Det finns inget sätt att kringgå Apples skydd.

* Det är inte "lagligt".

Varför Apple skulle behöva referera till hur man gör är ett högst osannolikt alternativ.

Ursprungligen av alix:

Om FBI ändå kan få fram informationen hade väl Apple pekat på de möjligheterna i stället för att bråka om specialprogramvara i domstol? Det är något som inte stämmer, det är uppenbart. Men vad?

Elementärt, FBI (och liknande instanser) vill så klart ha lagen på sin sida. En permanent bakdörr är enklare att referera till än att man använt alternativa vägar för att knäcka en säkerhet som påstås vara oknäckbar.

Ursprungligen av Redaktionen:

Amerikanska petroleumbolaget Exxon Mobil inför Apple Pay som betalningsmetod på 6 000 bensinmackar, och fler ska det bli.

Läs hela artikeln här

Apple Pay känns helt meningslöst när det finns Swish för oss svenskar. Inte för att jag trott att Apple Pay dykt upp här inom de närmsta tiotal åren, men ändå.

Ursprungligen av PaO:

Även om jag gillar Samsung och S7 Edge är en makalös telefon så är det bara Apple och Spotify som kan få det att fungera fullt ut. Google music kanske men inte i samma liga som Apple music och Spotify. Samsung lägg pengarna på annat

Ja, jag instämmer. Samsung har enorm potential att kunna göra något fräscht, men fler aktörer i music-streamingen känns väl sådär genomtänkt.

För, se hur det gick för Tidal. ?

Ursprungligen av PaO:

Vad skriver ni, hade Samsung en strömmande musiktjänst det har jag missat

Och nu skall den läggas ned och jag som kanske hade bytt ut Spotify ; -)

Jag fick först höra talas om det när Samaung ryktades vara intresserade av Tidal, eller vad den där hiphop-snubben nu kallade det.

Ur askan i elden...

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Ja det där läser jag gärna mer om. Processorn lanes? Hmm...

Ja, något med PCI-E lanes till GPU'n. Det hade trixats friskt för att kunna drivs skärmen i 5K @ 60hz. Fick mycket att göra inatt med jobbet så jag har inte kunnat leta upp artikeln åt dig.

Ursprungligen av storjoel:

Till en början var jag helsåld fusion, tills jag insåg hur lite 128gb är - speciellt när man uppgraderar minnena. Extern lagring kommer jag ändå behöva förr eller senare.

Blir nog en i7 istället för det fetare grafikkortet. Tackar så mycket!

Jag skulle rekommendera en Time Capsule som extern lagring; både ett stabilt, snabbt och snyggt nätverksnod.