Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
skrotnisse92

skrotnisse92

Medlem
  • Registrerad 2014-11-15
  • Senast aktiv 2017-08-21
  • Antal inlägg 137

Foruminlägg

De senaste inläggen skrotnisse92 har skrivit i forumet.

Hmm. Tråkig mobil.

Finns det någon sajt som 99mac fast endast publicerar mac/apple/iphone relevanta tester och information?

Apple kör väl med 45W för Air, 60/85W för Pro.

Jag har en 200kr laddare från ebay av något inte helt okänt företag. Ger väl ungefär samma kvalitet som en Plexgear laddare.

Jag har en 5S idag. Den blev visserligen utbytt för ca 1 år sen mot en refurbished av apple. Jag ska inte ljuga, batteritiden är inte helt smidig. Jag som använder den för surfa, betälla uber, lyssna på musik, skolrelaterad surfning, pdfer, ja allt, får ofta problem till vardags. Snålar jag med batteritiden så klarar jag en dag. Men det blir tungt när jag tar en hel arbetsdag och sen tar en utekväll utan att ladda.
Jag har en powerbank eller en laddare med mig oftast, som backup.

Skulle jag dock ge den till farsan så skulle han nog kunna pusha ut 3-4dagars batteritid till vardags. Men det beror ju lite på hur man använder mobilen.. Han tycker dock att sin 3GS från realese-dagen är snabb nog.

Kan du inte skrapa ihop de 4,6k för en Iphone SE så tycker jag att du ska slå till. Iphone 5S är fortfarande bra prestandamässigt och 1200kr är ett bra pris.

Nu när det börjar finnas enorma mängder smilies i meddelanden och imessage, finns det något sätt att dölja ett gäng? Räcker med 10-20st i min värld

Ursprungligen av gabbeman:

Ser fram emot en rejält uppdaterad Mac Pro, gärna med ny design som tillåter extra grafikkort och RAM.

Samt Apple Watch 2, sen är jag nöjd.

Själv så nöjer jag mig med att apple presenterar en religös förklaring till att steve jobs är en modern jesus och Tim Cook är en modern Judas.

Som alltid handlar wwdc om mjukvara med någon enstaka hårdvarubonus. Sen om det är apple watch/homekit/MBP/något annat/bil låter jag vara osagt. Min önskan är att dom droppar MBA från produktutbudet. Men jag gissar på ny MBP.

Tillägg: apple har ju faktiskt släppt hårdvara i majoriteten av wwdc, dock inte de två senaste. Får vi inte någon ny hårdvara så ska jag sluta kalla mig apple-kunnig.

Ursprungligen av IngoX:

Det verkar så

Det är ganska intressant hur det blir med tex svenska på ett US tangentbord, då det är olika tangenter och olika antal tangenter.

Ursprungligen av larsp777:

Är väl hyfsat händig. Har byggt några PC men Mac är kanske lite mer komplicerad.

Verkar ju kunna vara hyfsat pris på den. Har inte mus men tangentbord.

Får väl fundera

Hur gör man om man ska ha den som server?

Mac mini är snäll att uppdatera så du klarar det om du byggt stationära datorer. Det är bara lite mindre men välplanerat.

Beror även på vad det är för tangentbord, jag vet inte om orginal var metall tangentbord eller ej.

Lättaste server versionen är väl att uppdatera till senaste os och sen köpa os x server på app store för ca 200kr.

Jag skulle nog gissa på att du faktiskt får 1200-1500kr för den om du säljer den. Detta är den äldsta mac mini som klarar senaste OSX. På ebay ligger samma modell på ca 1500kr. Det som är värt att veta är att värdet påverkas om Apple tangentbord och Apple mus medföljer, ca +- 200kr beroende på modell.

Personligen hade jag kört den som server och lekt med det, då duger prestandan!

Mina kunskaper angående värdet kommer ifrån att jag letat till och från efter en billig mac mini av denna modell under det senaste halvåret, men fokuserat mestadels på den mer eftertraktade server versionen med två hårddiskar.

Du har senaste som officiellt stöds. Sen kan man nog fixa senare OS om du vill hålla på och krångla, men det vet jag inget om.

Ursprungligen av adress@mac:

Dessutom enligt trådskaparen slänga förpackningar. Då blir det sämre affär än att köpa i Sverige.

Och att laddarna som följer med inte fungerar.

Ursprungligen av Zeecor:

Ja jag har provat med syrrans batteri som funkar bra i hennes dator. Dock samma problem i min dator som med mitt eget batteri. Hur kollar jag temperatur sensorerna?

Jag använder istat menus för att kontrollera sådant men det finns säkert något smartare sätt. Spontant känns det som att det skulle kunna förklara fläkthastigheten.

Imponerande då det är ändå lite jobb att byta batteri på två styckan MBA.

Du har provat annat batteri? Har du kollat om alla tempratur sensorer funkar som dom ska?

Ursprungligen av calinou:

Här hittade jag en aktuell och informativ sida. Sedan vet man inte hur det är med täckningen för vissa operatörer.
http://www.mobilabonnemang.nu/jamfor-mobilabo...

Kolla på hemsidorna angående täckningskarta. Brukar kunna ge en god fingervisning. Men överlag så är tele2 billigast idag även om telenor har okej pris för 40gb. Men jag betalar hellre mer för tex telia om dom har bättre täckning.

Ursprungligen av macki81:

Hade behövt detta i iCloud Drive

Det finns väl, förutom att man inte kan välja vilka filer som inte ska sparas på datorn. Utan apple väljer det åt en.

Kan tillägga att jag bara saknar en sak hos dropbox i med detta. Att man ha ett alternativ mellan free och 1TB abbonemang. Jag vill inte lägga 100kr månaden när jag behöver 50 eller 100gb.

Ja det fungerar. Jag kör med 50-100gb abbonemang beroende på årstid. Räcker gott och väl men jag streamar endast ca 10gb musik och film. Jag är även ensamstående. Hemma har jag en router, reser jag mer än över dagen så tar jag med en usb-sticka och simkortet eller ipaden och simkortet. Jag gör dock alla mina ipad, iphone uppdateringar på skolans wifi. Brukar även försöka vara där när jag ska ladda hem spel över steam. Betalar 200-320kr i månaden beroende på datamängd (student). Jag undviker även youtube och videos online överlag.

Jag får ut ca 50mbit, en ping på 40ms. Det är inte optimalt för gaming men fungerar om man spelar väldigt lite som jag så är det helt okej. Täckningen är överlag jättebra(tele2), men jag använder den i princip endast i centrala stockholm samt stugan som även den har bra täckning tack vare ny mast förra året.

Jag rekommenderar det om:

  • Du inte kan få fiber eller koaxial.

  • Du reser ofta/flyttar ofta.

  • Du använder i princip inte internet, utöver mail.