Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
skrotnisse92

skrotnisse92

Medlem
  • Registrerad 2014-11-15
  • Senast aktiv 2017-08-21
  • Antal inlägg 137

Foruminlägg

De senaste inläggen skrotnisse92 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Stefan Strandberg:

Då måste ett par lurar med ett W1 passa utmärkt? Tänker på enkelheten.

Är väl bara beats X och airpods som har W1?

Mina senaste hörlurar pajade igår, så nu är det nog dags för Airpods när det kommer. Dom uppfyller trots allt mina krav med lightning laddning och inte on-ear. Bara ljudet är bra nog..

Ursprungligen av BlackSmp:

PS: Mitt svepskäl till uppgradering är just vattenskyddet eftersom jag har båt. Då behöver jag inte oroa eller fundera över att doppa handen i vattnet även om jag har klockan på mig. Det har jag undvikt tidigare.

Du som är båtmänniska, har du hittat några fina appar för apple watch att ha till sjöss? Transas isailor har ju en miniapp om man använder deras navigation, men det är allt jag hittat hitills.

Vad är poängen med att dela upp en artikel i 5 delar? För att få extra "klick"?

Tack för alla svaren.

Ursprungligen av BlackSmp:

Mina erfarenheter efter haft klockan sedan maj-15

Den extra ljusstyrkan är välkommen. Det är svårt att se urtavlan i starkt solljus även om det går med vissa trick. Jag använder urtavlan "Stora siffror" när det är ljust ute. Min rekommendation är att slå på "feta tecken", största teckenstorlek och max ljusstyrka för att få bästa synlighet.

Klockan har känts seg när du startat appar men jag laddade ner GM av Watch OS 3 i går och... Det är underbart stor skillnad så skillnaden är inte så mycket processor som att Watch OS 3 kommer att göra en stor skillnad. Faktum är att jag har varit tveksam till att rekommendera klockan till "gemene man" tidigare eftersom jag tyckt att du ska veta vad du skaffar digmen efter en dag med OS3 så känner jag inte längre någon tveksamhet till att rekommendera den.

Om jag vore fundersam idag så skulle jag nog gå på series 1 såvida du inte ser ett behov av GPS eller det ökade vattenskyddet. Jag tror att den kommer att vara tillräckligt bra även om jag kommer att byta "upp" mig och skicka min gamla klocka till grabben. Ett annat fullgott alternativ kan vara att hitta en "classic" som ligger på butikshyllorna till ett bra pris men jag vet inte hur många som finns ute i butiker.

Kom också ihåg att series 1 och "classic" har ett ganska bra "spashskydd" och jag undviker bara att doppa klockan i vatten men skyddar den inte från regn eller så.

Aliminiummodellerna räcker långt och håller bra. Jag ser inget större behov av att gå på stålmodellerna utan spara pengarna och lägg dem på extra band istället.

När det gäller band - gå på en snygg färgvariant av sportbandet. Min känsla är att de håller lite bättre än nylonbanden.

PS: Mitt svepskäl till uppgradering är just vattenskyddet eftersom jag har båt. Då behöver jag inte oroa eller fundera över att doppa handen i vattnet även om jag har klockan på mig. Det har jag undvikt tidigare.

Låter på dig som att jag kommer vara helt nöjd med den gamla watchen och nya watchOS rent upplevelsemässigt!

Även jag är båtmänniska, och löptränar. Så egentligen borde series 2 vara perfekt om man ser till gps och vattentålighet. Men det är ju egentligen bara svepskäl så jag blrjar nog med en äldre variant ?

Nu när det finns alternativ även för apple watch. Jag är själv student så priset är ju ganska relevant. Men jag försöker sammanställa de stora skillnaderna mellan de olika varianterna.

Gamla:
- Finns begagnad.
- Helt duglig

Series 1:
- Gamla fast med ny processor
- nytt chip? (S1P?)
- IPX7 skydd

Series 2:
- Vattentålig 50m
- GPS
- Ljusstarkare skärm

Ni som har en apple watch idag, känns den seg eller som att den är för långsam för hänga med mjukvaran? Flyter det bra även i watchOS 3 betan?
Är series 1 endast den gamla fast med ny processor? Annars likvärdig i funktioner och sensorer?

Tack för svar och tips.

Senast redigerat 2016-12-24 06:33
Ursprungligen av Erikfridell:

Nä, jag kan inte gå runt med något som ser ut så här. ?

Fast jag vet inte, ser ju bättre ut än beats lurarna trots allt..

Ursprungligen av Chaosstar:

Finns ingen nya "Beats Solo3 Wireless-tråd" så postar det här.

Beats Solo3 Wireless On-Ear Headphones – Silver

What’s in the Box?
-3.5mm RemoteTalk cable
-Universal USB charging cable (USB-A to USB Micro-B)

Va??? Seriöst Apple?
Varför är USB-A to USB Micro-B-kabeln kvar och varför är 3.5mm RemoteTalk-kabeln kvar?
Varför laddas de inte via Lightning to Lightning som samtidigt också ersätter 3,5-tele remotkabeln?
Helt sjukt om ni frågar mig det här måste va den största besvikelsen på länge från Apple.
Vilket skämt!

Jag håller med. Anledningen varför jag inte har skaffat bluetooth hörlurar idag är för att jag inte vill skaffa en till laddarkabel (micro usb). Beats om någon borde få tillgång till lightning som kontakt. Det är väl också därför jag kan tänka mig köpa airpods om de passar min smak i ljud/öron.

Ursprungligen av sven_s:

Avskrivning plus självrisk ger 1600 kr.

Har kollat på beg. men det är fantasipriser. Förstår inte hur folk kan tro att man får 6000 kr för en begagnad när en ny kostar 9000 kr.

Då är det bara ny som kvarstår. Rekommenderar Macbook retina, prisvärd och hyfsat ny.

Köp en begagnad eller ny macbook air då. Du får en helt okej för 3-4k begagnad.

Märkligt nog så behöver jag nya träningslurar. Men 1500kr känns sådär...

Jag ser fram emot när homekit grejer börjar bli vettiga och även rimligt prissatta. Nu är det mest spännande man kan köpa några philips-lampor för 1500kr. Inte så spännande direkt.

Ursprungligen av Törndalen:

Nu kanske inte detta hör till men jag beställde en Pike tröja från England den 15:e maj och frakten var Global shipping, säljaren skickade måndagen den 16:e maj och jag har än idag inte fått varan! Det ska väl ändå inte ta snart 3 månader innan man får sin vara, har inte fått den än och säljaren har över 1000 omdömen som är 99.9% positiva! Är det normalt att vänta såhär länge innan man får en vara då det är som sagt global shipping?

Tilläggas att jag har handlat saker innan på EBay och då har det gått snabbt innan varan har kommit

Efter 3 månader så kan du inte anmäla till Ebay och få pengarna tillbaka. Så det är nog dags att kräva pengarna tillbaka och öppna ett ärende hos ebay.

Jag har denna med mig dagligen då min iphone 5s har svårt med batteriet vid en del användning. Då slipper man även lightning kabel. Men den är nog klen om man har en Plus-modell eller ipad som mottagare av ström.
http://www.ebay.com/itm/MIPOW-Portable-Charge...

Liknande är:
http://www.travelcardcharger.com

Jag körde med att ha pdfer på dropbox innan jag ens hittat ibooks på mina mac enheter. Dock så funkar inte ditt krav, men det är ju lätt att sortera annars manuellt.

Onenote är för övrigt ett råbra alternativ till Apples Anteckningar om man tycker att det saknar funktioner.

Evernote är ju också råbra såklart som tidigare sagt, men det är verkligen dyrt med tanke på att man fortfarande får databegränsningar i free, plus och premium. Man kanske inte kommer upp i 10GB per månad, men tanken om en gräns stör rejält.

Ursprungligen av Anderlind:

En sida som bara skulle uppdateras ca. 2 gånger per år då (lite mer sällan för datorer). Låter kul.
Men det finns inget lästvång här på 99mac vad jag vet.

Vad jag vet så kommer det iaf varje vecka upp artiklar och tester som är relevanta för apple produkter på 99mac.

Ursprungligen av WiFi:

Det är bättre att vi medlemmar får möjligheten att läsa läsvärda artiklar med kvalité än för få. Det finns inget lästvång så skrolla bara vidare och hitta en mer intressant artikel om du inte gillar den.

Jag håller med om att jag vill kvalitet. Men det betyder knappast att man ska slänga in bullshit mellan. Det är precis som du säger inget lästvång så därför söker jag bättre alternativ där man slipper göra "aftonbladet-scrollen" där man måste bläddra genom 10 artiklar med strunt. Tex som macworld började med på senare år. Vill man slippa skiten får man helt enkelt byta site.

Ber om ursäkt för offtopic.