Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sledde

Sledde

Medlem
  • Namn Sledde
  • Registrerad 2015-05-24
  • Senast aktiv 2021-08-22
  • Antal inlägg 344

Foruminlägg

De senaste inläggen Sledde har skrivit i forumet.

Nu saknas det bara billiga HomeKit-kameror. Att kunna (i svensk butik) köpa en inomhus-kamera för 500kr och ute för 7-800kr hade varit najs.

Ursprungligen av xms67:

Skulle vilja haft något på hemskärmen dock.

Hur menar du med detta?
Widgets’arna skulle ju gå att få ut till hemskärmen.

Ursprungligen av zinned:

Jahapp...

Så länge jag inte råkade missa det så blev det ingen info om AirTags denna keynoten heller. Vågar man hoppas på ett nytt event snart?

Ja de får komma ett event snart med den, ny ATV och HomePod mini ??

Spatial audio ???????
Den kommer bli intressant att testa!

Ursprungligen av Chaosstar:

Kommer inte AppleWatch fungera som carkey?

Det kan ju komma med Watch Os delen.

Hade inte jättestora förväntningar men bara på ”nya” Widgets och App Library blev jag väldigt positivt överraskad. Blev väldigt sugen på att prova ?
Kul att ni va snabba ut med nyheten också! Bra jobbat!
Marcus fick sin ”notification bar” för telefonen också ?

Gillar verkligen App Library och nya Widgets ????
PiP verkar ju väldigt smidigt också ?

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Är lite av ett nödvändigt ont på artiklar som vi vet drar mycket trafik. Vi gör VÄLDIGT sällan så, men det är primärt för att vi även delar länkarna på Facebook så vi får in trafiken för att 99mac skall kunna överleva. Ekonomiskt så går 99mac inte bra just nu på grund av få Patreons så vi får göra det lilla vi kan för att få in besökare och därefter lite reklamintäkter.

Man kunde kört ”22/6 startar WWDC, vad kan vi förvänta oss”
Vet inte om det hade genererat lika många klick, men det är både ett svar och en ”teaser” om mer info i artikeln.

Jag är en av de som har en 3:a och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med den. Har sett filmer på den första och andra versionen och hur sega de kunde bli. Men denna har jag aldrig upplevt som seg/laggig, vilket jag var orolig över att den snabbt skulle bli. Jag har visserligen inte en massa appar installerade på den utan har medvetet valt att bara installera det jag verkligen anser passar på klockan.
Jag har inga problem att säga att det fortfarande är en klocka som fyller sin funktion utan att kännas seg. Och att man verkligen ska ha ett behov av de nya funktionerna för att det ska vara värt dubbla priset för en 5:a.
Sen är det såklart så att livslängden kommer vara längre från idag om du köper en 5:a än en 3:a och det är ju någon som kan kompensera ett högre inköpspris.

I övrigt en bra informativ artikel som på ett rätt så balanserat sätt väger fördelar och nackdelar på de olika modellerna. En sak som inte togs upp var att om man vill ha en i guld så är man hänvisad till den nya modellen.

Perfekt för butikerna som slipper ha så många dyra handscanners.

Jag har liknande problem som dig zinned. Har haft ATV4 sen release och den strulade aldrig i början, men har börjat få samma fenomen som du beskriver. Vet inte om det beror på fjärrkontrollen eller själva ATV’n. Ofta går det över på några sekunder så man hinner inte ta upp mobilen och prova med den fjärrkontrollen.
Om det är så att hårdvaran i ATV’n börjar bli slö efter alla uppdateringar så kanske en ny version hade kunnat råda bot på problemet men det verkar komma på ATV4K också, och den är ju snabbare så det talar för att det är ett annat problem.

Ja det va väl bara en tidsfråga innan man skulle in och revirpinka i detta medieområde. Det här med exklusivt materiel på sin plattform är så jäkla tråkigt och dåligt för konsumenterna. Ska man nu i framtiden behöva ha en handfull pod-appar för att kunna lyssna på de poddar man vill..?

Ursprungligen av Hank Solo:

Det var ingen instegsmodell heller och var inte så mycket som skiljde dem hårdvarumässigt.

Men iPhone X var toppmodellen och iPhone 8 var inte det. Tycker det va rätt mycket som skilde hårdvarumässigt. Skärm, kamera, batteri, stålram, faceID, utseende m.m.

Ursprungligen av Hank Solo:

”Apple gav upp Touch ID för sina toppmodeller 2017 när iPhone X lanserades”

Gav upp Touch ID gjorde de väl ändå inte, de lanserade ju iPhone 8 samtidigt som iPhone X och den har Touch ID.

iPhone 8 va ju ingen toppmodell.

Fördelar touchID under skärm:
Mindre ”notch” om faceID byts ut.
Man kan låsa upp telefonen när den är påväg ut ur fickan eller när den ligger platt på ett bord.
Funkar i starkt solljus, när man har olika huvudbonader/solglasögon på sig.

Fördelar faceID:
Säkrare.
Kan användas med kameran för att skapa effekter som porträtt.
Funktionen ”kräv uppmärksamhet” gör att det blir svårare att tvinga någon att låsa upp telefonen, det går ju exempelvis att klicka med fingret när någon sover.
Att enkelt kunna läsa notiser på skärmen utan att öppna upp hemskärmen. (det går med touchID också men är lite krångligare)

Jag gillar faceID och tänkte att det är ju bäst, men sen när jag började stapla upp fördelar så har touchID ändå ganska många fördelar i ”vardagen”. Men faceID’s kanske stora fördel är att den kan användas tillsammans med kameran.
Ett ”problem” som jag kan tänka mig om de inför touchID igen, är att de har tagit bort forcetouch. Känns som att det hade varit bra att bara kunna trycka till på skärmen isf att väcka och sen trycka/hålla. Men de kanske har löst det på ett smart sätt på de nya mobilerna utan forcetouch?

Jag tror inte att jag hade velat ”slösa” värdefullt utrymme i telefonen för att kunna ha båda alternativen, även om det såklart är bra med valmöjligheter. Jag inser också att vilket det än blir så kommer jag att ”överleva” och vardagen kommer fungera ändå.