Paulista

Paulista

Medlem
  • Namn Jonas Stjernberg
  • Registrerad 2015-06-05
  • Senast aktiv 2019-05-06
  • Antal inlägg 78

Foruminlägg

De senaste inläggen Paulista har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Redaktionen:

Du som optimistiskt hoppats på att Apple till slut skulle lansera laddningsplattan Airpower kan sluta hoppas.

Läs hela artikeln här

Förstår inte problemet. Airpower är en extremt stor laddningsplatta, köp två vanliga och tadaa,...

Ursprungligen av Jonatatatan:

Vad sågar de?

Främst fingerscannern men även skärmen.
Sen att där ej finns stereohögtalare, det hade t.o.m P20 pro.

Ursprungligen av Redaktionen:

Huawei fokuserar på kamera och zoom-möjligheter när flaggskeppen P30 och P30 Pro lanseras i Paris.

Läs hela artikeln här

Verkar bli rejält sågad i recensioner förutom kameran då.

Ursprungligen av Christian_W:

Inga stereohögtalare? Lönt då ju.

Ursprungligen av Mackan1984:

Jättebra av Samsung att även packa in den bästa skärmen som går att få i sin lur, men varför är det alltid sånt vurmande över mobilskärmar?

På mobilen kommer alltid mina foton undan med smådefekter utan att det syns.
Sen när jag ser fotona på iPaden, MacBooken eller tvn kan ett foto jag blev nöjd med på luren visa sig vara grynigt och kass.

Skulle aldrig kunna koncentrera mig på en film eller serie på en skärm på mellan 5-6.5” heller.
Kanske är jag som hänger i fel forum men känns som att diskussioner om de bästa skärmar ska vara de vi tittar på från 9” och uppåt.

Har DisplayMate kollat in galaxy tab eller iPad ens?
Hade jag kunnat ställa in min iPhone till 720p för att spara på batteri så hade jag säkert gjort det, precis som alla med en galaxy s lär gå runt med 1080p.

Så skärmen känns mindre relevant på en lur än det vi helst konsumerar media eller arbetar på.
Jaja mina 2 cents...

Har ett övervakningsjobb och kan ibland se 6-7 serieavsnitt på ett arbetspass, så visst är skärmkvaliten viktig för mig iaf.

Ursprungligen av ekloev:

Om jag vänder Galaxy S10 Plus bort från mig skiftar skärmen i något blåaktig ton ja, men detsamma gäller min Iphone X. Det är helt enkelt en egenskap hos OLED-panelerna, men utmärkelser för bästa skärm avser väl när man använder telefonen som tänkt. Det finns LCD-baserade paneler som inte skiftar lika mycket i ton när man vänder bort dem, men de är å andra sidan väsentligt mycket sämre i andra avseenden. För min egen del vänder jag inte bort telefonen när jag använder den och kommer därför aldrig i kontakt med färgskiftningarna. Nu när du nämnde det testade jag med både S10 Plus och Iphone X, hade inte stött på det innan jag aktivt letade efter det.

Ja måste vara att man helt enkelt inte är van vid amoled, men efter lite användande föredrar jag lcd i vardagligt användande medan film och serier är bättre på min S9.
Enda mobil med amoled jag haft innan är Moto X.

Ursprungligen av Redaktionen:

Skärmexperter ger Samsungs senaste flaggskepp högsta möjliga betyg och mäter upp bländande stark ljusstyrka.

Läs hela artikeln här

Har en S9 och visst är skärmen jättebra rakt framifrån, men tycker Samsungs skärmar får alldeles för mkt hyllningar. Skärmen på S9 blir ju tex blåaktig när man tiltar den lite, och det ska väl knappast världens bästa skärm bli.

Ursprungligen av Mackan1984:

Lugn nu Ivan-överdrivarn ?
Men ja Apple är dyra.

Jävlar vilken "kampanj"! 300 kr rabatt, blir nog rusning haha.

Ursprungligen av johnh3:

Fina mobiler naturligtvis. Men samtidigt så känns det inte att det är så dramatiska skillnader jämfört med Galaxy S9 som man kan få relativt billigt nu.
Så det blir intressant att se hur försäljningen kommer att gå.

Problemet med vanliga S9 är att den har alldeles för lite RAM. Jag får rensa appar varenda dag, men står man ut med det är S9 riktigt billig nu.

Är formen på de trådlösa samma som de trådade? (Vilka stannar i mina öron max 2 sekunder innan de trillar ur)

Ursprungligen av xms67:

Trots att BT är en fantastisk uppfinning håller även jag med i mycket. Men jag läst att nästa BT(kan den kallas 5?) tar ganska rejäla kliv framåt. W1 tycker jag är som en skänk från ovan, även om antalet produkter är begränsat. Även NFC och BT verkar ju riktigt bra. Det är ju inget för oss Applefantaster tyvärr. Men det är ju mer ett Appleproblem än BT problem.

Fattar absolut inte meningen med W1-chippet. Min Samsung S9 kopplar upp mina Beats Solo 3 med W1, precis lika snabbt och smidigt som min iPhone 7.

Det går numera utmärkt att skicka sms från dator med android och Googles messageapp. Precis lika smidigt som iMessage.
Annars gör Motorola väldigt trevliga telefoner och har i mitt tycke ett av de trevligare ui inom androidvärlden. Har en Motorola G4 som extratelefon som är helt fantastisk bra för vad den kostade. Hade den haft bättre kamera hade den varit min primärtelefon sedan länge.

Ursprungligen av Redaktionen:

Apple rapporterar att intäkterna från Iphone gick ned med 15 procent under företagets första kvartal 2019 och Tim Cook erkänner att prissättningen är en av anledningarna. Ändå var kvartalet Apples näst bästa någonsin.

Läs hela artikeln här

Sänker de priserna med 50% så blir jag nöjd, allt annat är alldeles för mkt för en mobil. Man kan ju fynda en ny Galaxy S9 för 4-4500kr på Tradera. Har aldrig gett mer än 6000kr för en mobil då jag köper dem kontant.

Ursprungligen av ekloev:

Exakt, bra poäng. Google är en nykomling när det gäller att utveckla hårdvara och mjukvara tillsammans inom telefoni, många av de tekniska och mjukvarumässiga problem de har nu har andra tillverkare haft tidigare i företagets historia. Därför reagerar ingen när andra tillverkare släpper nya telefoner som inte lider av stora problem, det antas trots att det egentligen är ganska komplicerat att få så modern hårdvara och mjukvara att fungera bra, på internationella marknader dessutom.

Just att fler tillverkare faktiskt börjat leverera bra Android-upplevelser på senare tid gav upphov till den här krönikan. Ska bli intressant att se hur Samsungs One UI blir i praktiken när S10-familjen lanseras, de är väl den återstående stora spelaren som behöver få till mjukvaran bättre (LG tillhör också den här kategorin, men de är ärligt talat inte en stor spelare just nu).

Skämtar du? Alla kineserna utom Oneplus och Nokia behöver radikalt ändra sina hemska ui.

Ursprungligen av Redaktionen:

Nokia är ett av få företag vars telefoner kör rena Android-installationer utan att lägga på egna gränssnitt. Det var länge ett starkt säljargument, men är det fortfarande det?

Läs hela artikeln här

Mycket viktigt, kommer från en Samsung S9 som var en väldigt bra telefon men jag stod inte ut med deras discoversion av Android. Det är så befriande att använda rena telefoner från tex. Motorola och Oneplus.