Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hakro807

hakro807

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2005-09-24
  • Senast aktiv 2009-11-05
  • Antal inlägg 401

Foruminlägg

De senaste inläggen hakro807 har skrivit i forumet.

Det ironiska med detta är att konceptet med en fristående spelare kan vara på väg att dö ut för att lämna plats åt mobiltelefoner som SE Walkman.

Sälj den, du kan förmodligen få ut någon tusenlapp iaf.

Ursprungligen av Daniel Eriksson:

Well, som jag förstått det så jobbade Apple o Creative på iPoden tillsammans från början, och delar togs fram av Creative, som sedan fick kalla fötter o drog sig undan från hela iPod-grejjen (grattis Creative )
Men Apple fortsatte att använda saker som Creative tagit fram...

Öhmm.. Nej. Creative lanserade sin spelare Nomad med 6GB hårddisk första halvan av 2001, några månader innan Apple lanserade iPod. Men det var eg. en produkt utvecklad av Samsung. Ipod, å andra sidan, utvecklades av ett litet okänt företag som sedan sålde det till Apple.

Vilket företag har inte haft samarbeta med Microsoft i någon utsträckning? Många vill få detta till att Apple har skaffat sig ett vapen gentemot MS:s Zune och övriga spelare vilket givetvis inte stämmer eftersom
1: Vi vet ingenting om hur Zune:s menysystem kommer vara uppbyggt.
2: Att Apple valde att göra upp i godo kommer inte påverka hur en domstol bedömer ett liknande mål, tex. mellan MS och Creative, i framtiden.
3: Det är inte alls säkert att Creative har något intresse av att stämma MS eftersom de båda har samarbetat under lång tid.

Ursprungligen av Macus:

Creative lär väl knappast "gå efter" Microsofts Zune. Bolaget Creative ägs ju av Microsoft.

Microsoft som aldrig har snott något från Apple.

Ägs Creative av MS? Vem påstår det?

Trist. Inte därför att jag stödjer Apple, arrogant och elitistisk företag, men för att det är jäkligt illa att man kan patentera ett så enkelt UI. Det är logiskt uppbyggt, och något de flesta av oss skulle kunnat byggt ihop på 5 minuter.

Nja, tror nog att luften här är bättre än på många andra ställen. Vi skyller på dumma bönder som använder skivorna som underlägg för sina ölglas.. :-]

Du kan inte spela upp den direkt i OS X, däremot kan du i Windows konvertera den till en normal DVD-ISO som OS X stödjer. Formatet är f.ö. en variant av XviD.

Nej, jag har aldrig hört om det tidigare. Men bevisligen hade han fått in flera iBook/Powerbook som behövde få sina läsare rengjorda. Huruvida det berodde på att ägarna använt dammiga skivor eller ej låtar jag vara osagt.

Hälsade på en kompis som jobbar som tekniker på en datorbutik och halkade in på Apple eftersom han hade en iBook inne för service. Vi halkade in på dess slot-in-läsare och han berättade att de brukade kladda igen. Han hade alltså fått in flera såna på reparation trots att det förmodligen inte finns mer än 20-30 iBook/Powerbook totalt i stan.

Är det är ett välkänt problem eller har han bara haft otur?

Fast spela upp musik, köra lite P2P-program osv skulle knappt belasta en processorkärna, än mindre få systemet att kännas långsamt även om systemet bara har två kärnor.

Som jag har tagit upp tidigare är det en stor nackdel att man inte kan beställa en Mac Pro med bara en processor. Som Anand visade skalade programmen fint med ökad klockfrekvens men betydligt sämre över flera kärnor. En dual 3.0:a kan alltså spöa en quad 2.66:a och under själva arbetet - dvs. inte renderingar - kan nog en singel 3.0 (med bara en kärna alltså) springa jämsides med en quad 2.66:a.

Har man behov av att kunna jobba och genomföra beräkningar samtidigt och är några stycken i samma situation, inte helt ovanligt på ett företag, skulle ett beräkningskluster kunna vara en bra lösning.

Ursprungligen av Mondo:

Den där Dellen skulle jag inte köpa i alla fall. Uschiamej vilken plastig surburk. Har inte Dell några formgivare och kompetenta tekniker anställda? Jämför med Mac Pro!

Det handlar om olika filosofier när lådorna designas, Apple ger dig två platser för optiska enheter (och bara optiska enheter), fyra platser för sata-diskar (och bara sata-diskar) och fyra PCI-E--platser (men bara PCI-E-platser). Dell ger dig möjlighet att stoppa i ljudkort för 5.25"-platsen, eller bandstation, eller extra kylning, eller extra hårddiskar eller.. Du förstår säkert vart jag vill komma. När det gäller hårddiskar ger Dell dig möjlighet att stoppa i SCSI-diskar, eller SAS-diskar eller vanliga SATA-diskar. Det finns möjlighet att använda vanliga PCI-X-kort och vanliga PCI-kort. För en professionell användare är det inte ovanligt att ett enda expansionskort kan kosta mer än hela datorn och de skulle bli väldigt putt om de inte kunde flytta över det till en ny och snabbare maskin. Dell:s maskiner är lättjobbade i, och det har de varit de senaste 8-10 åren.

För övrigt kan det vara så att inte alla tänder på putsad aluminium, och dylika kommentarer målar bara upp Macanvändare som inavlade elitister med liten förståelse för andra människors preferenser. Men det är klart, för några som nöjer sig med touchpad på sina maskiner finns det kanske inte så mycket hopp.. :-/ *mest ironisk dock*

Seriöst, kan vi inte bara skippa alla kommenter om utseendet. Dell gör primärt funktionella lådor, Apple gör primärt snygga lådor. Så, klart.

Med 1 GB i lagringsutrymme, dvs plats för cirka 250-350 låter, har jag väldigt svårt att rekommendera Shuffle eftersom den saknar display. Det blir jobbigt att leta upp en speciell sång då.. iAudio och iRiver anses vara de tillverkare med bäst ljudkvalitet, om sånt är viktigt för dig. Törs dock inte lova att den fungerar i OS X men förmodligen fungerar de som normala USB-minnen, dvs. bara dra och släppa låtarna.

JoS har en modell som är vattentålig, om nu sådant är intressant. Tycker själv om att jogga när det regnar och då passar den här bra. Fast precis som Shuffle har den ingen display. http://www.jensofsweden.com/product.aspx?product=mpx&section=portable

Ursprungligen av Tobias Schelin:

Om Apple någonsin får för sig att ge vanliga PC-användare en version av OS X så tror jag att det innebär "slutet" för en otrolig stabilitet i OS X. En anledning till att OS X fungerar så bra borde vara att Apple nästintill har full kontroll på alla hårdvara som fungerar till det.

Tvingas nog lägga till ett "nja" på det påståendet. OS X är stabilt därför att det är byggt på en stabil arkitektur. Se på Linux som kan köras på allt från brödrostar till beräkningskluster för hundratals miljoner med samma goda stabilitet.

Jag har också hört väldigt mycket negativt om OS 8/9 och dess stabilitet trots att situationen var samma som nu, dvs. Apple gjorde både mjuk- och hårdvara.

Vi kan också jämföra Windows 95 som var extremt krashbenäget (en krash/allvarlig låsning om dagen var inte ovanligt) och XP/Windows 2003 som kan tuffa på i månader i sträck utan några som helst problem. Här har det skett en extrem förbättring i stabiliteten trots att det finns lika många eller fler leverantörer av hårdvara än för 10 år sedan.

Apple skulle alltså kunna levera sitt OS till tredjepartstillverkare/försäljare av hårdvara utan att det skulle inverka på systemets stabilitet. Varför så inte skett har jag tagit upp i fler trådar men kort summerat - väldigt få som idag kör XP skulle byta till OS X även om priserna på hårdvara var lägre och försäljnings-/serviceställena fler och Apple skulle snabbt förlora stora delar av sin hårdvaruförsäljning då konkurrenterna lätt skulle kunna erbjuda bättra lösningar till lägre priser.