Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johannes

Johannes

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-06-26
  • Senast aktiv 2010-01-31
  • Antal inlägg 155

Foruminlägg

De senaste inläggen Johannes har skrivit i forumet.

Jag vet inte om din fråga gäller någon kontotyp som jag inte använder, men för pop-konton är det väldigt enkelt att svara, så jag gör det...

Om du öppnar inställningarna i Mail, väljer "Konton", markerar det konto det gäller i listan till vänster samt klickar på "Avancerat" kan du där välja när du vill att kopia skall försvinna från servern. Klicka först för "Radera kopia från servern efter att ett brev hämtats:" och välj därefter i drop-down-menyn när du vill att den skall försvinna. (När du raderar det lokala brevet finns inte ens som alternativ.) Där finns även en knapp med texten "Ta bort nu" som tar bort alla mail från servern som hämtats hem till datorn.

Ursprungligen av s-o:

(Nu svarar jag ju lite väl sent, men ändå)
Allas vår Clas Ohlson säljer en usb --> pc-serieportsadapter ( beställningsnummer 32-4038 ) som faktiskt funkar med macen både under OS 9 och X om man hittar den rätta drivrutinen. Under 10.1 gav den kernel panic alldeles för ofta, men i 10.2 funkar det bra. Jag använde en sån till min Vx ganska länge.

/s-o

Är det någon som har några erfarenheter av om denna lösning funkar fortfarande eller om något har försämrats i och med 10.3? Jag har kommit över en gammal Palm vX och skulle vilja testa något smidigt sätt att kunna synka den. 32-4038 finns fortfarande hos Classe i alla fall. (http://www.clasohlson.se/?AFP=store/main.asp&COSID=BB83549F5BA04732BE8FE6BA5F400D52564785&CatPath=Eq0q112q120q31q86&CampPath=Eq0&NoCache=10/5/2004%206:47:00%20PM&SelectedWAG=12583&IsCampaign=N)

Om någon har något annat tips om hur man smidigast (och billigast) kopplar en vX till en mac så vore det kul att få reda på oxå. Tacksam för alla tips.

Ursprungligen av trissen:

Hej..

Jag har tänkt skaffa mig en billig laserskrivare. Just nu verkar HP Laserjet 1010 mest prisvärd, men hur fungerar den med macen, någon som vet?

Jag har en 1010 (som jag dock bara har haft i några veckor och inte skrivit ut speciellt många sidor med), den fungerar utmärkt och drivrutiner till OS X följer med på installations-CDn. Jäkligt liten och smidig är den oxå. En laserskrivare som är stor som en hederlig StyleWriter II. (OK, den är lite djupare, annars stämmer det faktiskt.)

Jag har den bara kopplad till en mac med USB-sladd, så jag kan inte svara på om nätverksinkopplandet skulle kunna ställa till med problem.

Här ska man snart lära sig att trivas med det nya. Snyggt!

Tack för tipset Jonny! Jag hade inte tänkt på den möjligheten att fixa det.

Dei: Jag tittade bara efter tiden för hur länge rutan som visar vilken låt som spelas skulle visas och den siffran var lätt att hitta. Filen heter com.PTHiTunesNotifier.plist och ligger i Preferences-mappen i ditt hembibliotek. För att få ändringen att fästa var man dock tvungen att starta om programmet. Eftersom man inte kommer åt programmets menyer så var inte det så lätt heller utan krävde "kill" i terminalen.

Japp, han fick rejält med uppmärksamhet på sin lilla lögn. Det säger väl, om inte annat, att folk väntar med spänning på den här kameran.

Vem är den glade dansken? Finns det en länk eller nåt? Låter väldigt spännande för en gammal Nikonvän.

OK. Då fattar jag. Jag har påpekat de för dem så får vi se om det hjälper. Tack för hjälpen!

Om du har QuickTime Pro går det utmärkt att klippa och klistra in de andra tre delarna efter den första i QT-Player och spara som.

Fast det låter som en för enkel lösning så det kanske inte fungerar ändå...

Tack för förslaget! Dock fungerar det inte som det ska. Jag har lagt in x-vcalender (vilket är vad Explorer påstår är MIME-typen för filen) i More Internet och kopplat det till iCal. Problemet är att Safari verkar skita i det och fortsätter att öppna filen själv. Så frågan kvarstår: Hur ska jag få Safari att fatta?

I Explorer finns det en lista i inställningar där man ställer in vilka program som ska ta hand om vilka filer när man klickar på en länk. Hur fasiken ställer man in det för Safari.

Vad jag egentligen vill är att Safari antingen skall öppna en Vcal-fil (med ändelsen .vcs) med iCal eller ladda ner den till disk. Explorer fixar det andra alternativet utmärkt och då är det bara att dubbelklicka på filen för att importera den i iCal. Safari envisas (trots försök att ta sig runt) att visa hela filens innehåll i ett fönster.

Frågan aktualiserades eftersom jag vill ladda ner info om några visningar på Göteborgs Filmfestival. Se t ex den här sidan och välj visning i menyn nederst på sidan för att testa att ladda hem: http://www.filmfestival.org/filmfestival/info/programentry.icp?filmId=148141

För den som vill veta hur diskussionen började innan den ballade ur: http://www.hardmaccafe.com/viewtopic.php?t=1054&postdays=0&postorder=asc&start=0

En diskussion om hur det ska gå till när saker och ting raderas tror jag vore på sin plats, även om en del raderingar har varit fullständigt begripliga.

Citat:

Skrevs ursprungligen av cal

Whats next?

Xcode 1.1 kom idag oxå. I alla fall i min Programuppdatering.

Finns det någon som har varit med om något liknande och lyckats lösa det? Snälla!

Vi lyckades för ett tag sedan fastna i sladden till en Imation SuperDisk-drive och dra den i golvet så att den blev oanvändbar. Jag ansåg att det inte var någon idé att försöka laga den eftersom den inte används så mycket och att laga den skulle antagligen bli dyrt.

Dock har det nu framkommit att det fanns några filer på en 120MB-diskett som skulle vara bra att komma åt. Frågan är alltså: Är det någon som har en gammal Imationdrive att låna eller hyra ut några dygn så att vi kan flytta filerna vi behöver? Om ni vill bli av med den kan vi köpa den istället om priset är rätt. Smidigast vore om den fanns i Göteborg. Tack på förhand!