Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johannes

Johannes

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-06-26
  • Senast aktiv 2010-01-31
  • Antal inlägg 155

Foruminlägg

De senaste inläggen Johannes har skrivit i forumet.

Väldans vad folk kände behov av att vara spydiga i dag, då! Jag tycker absolut att det är ett reellt problem att man inte kan få reda på hur mycket plats det som är i papperskorgen tar. Det går ju inte ens att välja visa info på papperskorgen i och med att den inte beter sig som en vanlig mapp som den gjorde förr i tiden.

Om man exempelvis vill rensa bort 10 Gig från HDn för att få plats med något så måste man alltså själv sitta och överslagsräkna på hur mycket plats det man dragit dit tagit. När man tror man har lagom mycket så får man tömma papperskorgen och därefter köra Visa info på Hårddisken för att se om man har räknat rätt. (Öppna papperskorgen, markera allt och visa info är också ett alternativ men det är inte helt smidigt heller.)

OK. Om det framstod som att jag menade att alla företagare skötte sina inköp så så var det givetvis inte det jag menade. (Även om man onekligen kan tolka det som att artikelförfattaren påstod just det.) Jag känner dock massa småföretagare som inte pysslar med sådant likväl som jag känner folk som gör det. Nån statistisk gissning kommer jag inte att komma med mer än att jag gissar att det är någonstans emellan "några enstaka" och "många" som gör det.

Jag ville mest visa att möjligheten onekligen föreligger och ville absolut inte dra alla över en kam. Vid en ny läsning av artikeln ser jag att den var betydligt mer generaliserande än jag kom ihåg den. Den tonen håller jag alltså inte med om.

Ursprungligen av motif:

Jag har inte företag och köpe allt mitt kontant som privatperson !
Alla säger jämnt.. starta företag så får du dra moms.. det blir mkt billigare att köpa in saker mm.
För några dagar sedan hjälpte jag en kille att sätta upp en Philips Plasma TV 42" för 48.000Kr. Då denna var köpt på företaget men han köpte den för att ha i sitt hem.. tot betalade han 30.000:- Fuk så de skriker om det ? .. Han log och sa vem fan betalar 48.000 privat för en TV Så det här som cirkulerar hela tiden att starta företag så kan man få köpa sina prylar mkt billigare är väl inte helt rätt om man sköter det på de sätt som är tänkt.

Som jag fattat det så måsta företaget som köper in en produkt också betala in 25% moms men är avdragsgill.

Bra artikel om hur småföretagare kan sköta sitt privata shoppande (till skillnad mot oss som är anställda) : http://www.etc.se/radikala/templates/template_89.asp?number=36575

Ursprungligen av Simon Templar:

Här http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/vga2tv/ kan du hitta lite mer information om varför det oftast inte är så enkelt att koppla ihop dator och TV.

Det var ju inte så upplyftande läsning det där. Jag tror att jag skiter i alltihopa tills vidare. Min 2000 kronors-TV känns inte riktigt värd pengarna och besväret. Jag får avvakta tills jag skaffar en bättre TV och/eller en dator med bättre möjligheter. (Nu skall jag ägna en stund åt att förbanna det faktum att jag inte väntade med att köpa min dator någon månad och då kunnat använda s-video-adaptern. )

Ursprungligen av hugg:

Enligt HAMAs hemsida http://www.hama.de/portal/articleId*107078/searchMode*1/action*2563/bySearch*43192 så ska den funka åt båda hållen.
- To adapt 15 pin HDD to scart plug
- To connect e.g. a DVD player with scart output to a beamer/projectors with 15 pin HDD IN

Sen vill jag också säga att jag sitter i vardagsrummet och surfar framför tvn just nu då tjejen har slängt ut mig från sovrummet där ordinarie dator med skärm står, så jag "ser" inte så bra och kanske läser fel
(Powermac G3a med flashat ati kort med tv-out)

Aha, det lät ju lovande. Jag får undersöka vidare imorgon. Tack för all hjälp, nu måste jag sova!

Ursprungligen av Simon Templar:

Nej det lär inte funka , den adaptern som Dustin säljer är nog tänkt att användas åt andra hållet.
Från t.e.x scartutgången på en DVD till en projektor eller dylikt som inte har scart men väl scartkompatibel VGA ingång.

OK. Jag tyckte nästan att det verkade för bra för att vara sant. Synd, det hade varit bra.

Om jag hade haft en vanlig VGA-port hade jag absolut testat, men nu är det ju även lite meckigt med att jag måste köpa en VGA-adapter för 250 spänn, som jag ska få att lira med Dustin-prytteln och vidare till TVn. Jag måste nog försöka få lite mer klarhet i det på något sätt för att se om jag ska ge mig på det. Tack för hjälpen!

Ursprungligen av hugg:

Gå in på www.dustin.se

sök vga scart

Oj, det här verkar ju vara en väldigt enkel pryl: http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010068659

Jag fick intrycket, av den tidigare informationen, att det var en rätt komplex historia som krävde någon typ av avancerad hårdvara. Den här verkar ju bara vara en kabel där polerna sitter i olika stift på olika sidor. Är det någon som kör någon sådan lösning? Är det så enkelt? Skulle det alltså räcka att koppla en sådan här och Apples "VGA Display Adapter" (det går ju inte att länka till exakta produkter på Apple Store) mellan datorn och TVn?

Ursäkta mina eventuellt korkade frågor, men sånt här är jag kass på.

Ursprungligen av Alphonze:

Testa denna VGA->tv-signal-mojäng (art nr 32-2545) från Clas Ohlson:

"tv-mojäng"

Har inte en aning om den är bra, men Clas Ohlson har 30 dagars öppet köp.

Tack för tipset! Det var ju typiskt att det skulle vara så dyrt och meckigt. Med Mini-vga till vga-adaptern och 10 meter kabel så kommer det ju att gå loss på en bra bit över tusenlappen. Jag skall fundera på om det är värt det med tanke på hur ofta jag behöver det och hur länge till jag ska ha nuvarande TV och dator.

En talande tystnad breder ut sig...

Är det ingen som har några idéer eller ska jag helt enkelt tolka det som att det är ogörligt?

Jag har en iMac 17" (800 mhz) som står 10 meter från en 28"-TV utan annan videoingång än scart. Jag undrar om det är möjligt att koppla in TV som extern skärm, för att se på film, och i så fall hur man bäst gör det. Om det hade varit en lite nyare iMac (från 1 ghz-modellen) så skulle ju mini-vga till s-video-adaptern ha fungerat men så väl är det ju inte nu. Det finns en adapter för mini-vga till vga, men vad gör man med den signalen sedan?

Ursprungligen av abens:

enda jag (förutom det) inte gillar med itunes är att det inte går att välja om den ska sortera efter artist eller album i iTunes mappen - skulle vilja välja att samlingsskivor sorteras efter album nämligen, jobbigt när det delas upp i 20 olika artister men samma album.

Samlingar sorteras ju snyggt på albumnamn iTunes-mappen i undermappen Samlingar om man har kryssat i "del av samling" för en låt eller "samling" för en helt album. Markera alla spår som är samlingar, välj visa information och välj "ja" i drop-down-menyn "del av samling:" så ordnar det sig.

Jag vet inte riktigt på vilket sätt du anser att det är svåröverblickbart. Jag tycker det funkar hur bra som helst att låta iTunes ta hand om själva filsorterandet och det är skitlätt att hitta det man vill ha från själva programmet. En anledning till att det funkar för mig kan vara att jag har varit fånigt pedant med att fylla på och rätta informationen i taggarna på alla (drygt 8000) låtar. Gör man det så är det inga problem att hitta i iTunes.

Ursprungligen av Leif Karlsson:

Ya mon, jag använder just den adaptern med min Palm Vx. Fungerar utmärkt i 10.3 med drivrutiner från tillverkarens webbplats: http://www.bafo.com/bafo/prodrivers.asp.

Ja, jag har visst glömt att rapportera hur det har gått. Det fungerar alldeles utmärkt även för mig med Classes adapter. Dock hann jag bli lite kallsvettig när de medföljande drivrutinerna, som påstods vara för det mystiska operativsystemet "MAC", visade sig vara ett systemtillägg för os 9. Jag hittade dock, även jag, till slut riktiga drivrutiner på webbplatsen.

Nästa lilla motgång var att Palms HotSync Manager vägrade komma ihåg vilken port jag valt för kommunikationen (d v s adaptern). Men efter ett par omstarter så började den plötsligt, helt omotiverat, att minnas. Så nu fungerar det alldeles utmärkt.

Oerhört smidigt att äntligen kunna ha med sig alla de kalendrar som jag samlat på mig sedan iCals begynnelse. (Jag har visserligen haft med mig dem i iPoden men där kan man ju inte redigera dem.)

OK. Då förstår jag problemet men jag har inte någon bra lösning. Men det vore intressant att veta om någon annan har någon lösning.