Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johannes

Johannes

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-06-26
  • Senast aktiv 2010-01-31
  • Antal inlägg 155

Foruminlägg

De senaste inläggen Johannes har skrivit i forumet.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Micke F
Kubb...

Lysande! Den som snickrar ihop ett juste iKubb ska jag personligen belöna med en låda Paradis (eller Alladin om nån är lagd åt det hållet). Lite sköna möjligheter att diskret flytta sig lite för långt fram innan man kastar, och liknande, måste implementeras...

Jag har exakt samma fel på en burk med 9.2.2 och Word 98. Vilka inställningsfiler ska man slänga egentligen? (Det känns som att programinställningarna svämmar över av filer som kan ha något med Word att göra fast man vet inte. MS hit och Office dit...)

Jag hade mappen i "Applications (Mac OS 9)" tidigare men det funkar inte när jag dragit ut den till rotnivå heller. Behöver jag göra någonting för att det ska börja fungera, om det nu är det som är problemet?

Dessutom har jag samma fel som visar sig på exakt samma sätt i Word vX på Panther på min egen burk. Väldigt märkligt. Är det någon som har något tips om detta?

"Ingen" kanske ska vara med som alternativ eftersom det givetvis är rätt svar.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Martin Pettersson
Ursprungligen för att det är 99% mac-diskussioner och 1% annat.

Jo, jag vet, det var ett tråkigt skämt. Jag glömde bort att sätta dit en smiley så jag gör det nu:

Citat:

Skrevs ursprungligen av Martin Pettersson
... Här finns det 99% schyssta människor.

Aha, därav 99 i namnet!

Tack för dina synpunkter Mats!

Jag kanske ska tillägga att vi mest lutar åt att köpa 600 Mhz-kortet.

Är det någon som har erfarenheter av Sonnet Harmoni G3-kort för iMac Rev A-D? Macoteket säljer det bland annat: http://www.macoteket.se/items.cgi?type=item&cathegory=57801&group=normal&stamp=1064901833&extended_info=237874

Jag tänkte få upp farten i en 266 MHz-burk. Är det prisvärt? Finns det något speciellt att tänka på? Funkar det bra att köra iMovie på en sådan burk? Någon som har stött på problem med FW-enheter?

Jag har sett att det finns recensioner på xlr8yourmac.coms användarforum men jag vill gärna veta om någon av er har erfarenheter. Tack.

Skulle man inte kunna få en titel efter hur bra det har gått på kunskapsproven. Min 47e plats borde ju räcka till titeln "halvhyfsad".

Citat:

Skrevs ursprungligen av jbong
Fel av mig, JAG kör div prog på DIN dator under natten
Så lämna den på.....

/Johan

Jaha, det är du. Men då låter jag den stå på då. Det är ju bra om någon använder den när jag sover. Man skall ju hjälpas åt och dela med sig.

Jag känner att det är dax att koppla ihop iMacen med min PowerBook 170 för att kunna komma åt mina mp3or och kunna kolla upp recept i köket. Och allra mest för att det är kul. Hur går jag till väga och vad bör jag tänka på?

Jag är med så långt som att jag sätter en router i kabelmodemet och sätter iMacen i den. För att koppla in PBn antar jag att jag behöver någon form av LocalTalk-adapter. Finns det sådana att få tag på nuförtiden? Är det någon som har en över som de vill bli av med billigt?

Är det något annat jag behöver tänka på för att kunna köra fildelning mellan den gamla burken och min iMac med 10.2.6?

Citat:

Skrevs ursprungligen av jbong
Prylarna har en jämnare temperatur och OSX kör diverse underhålls progg under natten.....

Kör den progg under natten? Är det mest Hoola eller förekommer Nationalteatern oxå? Jag har allt hört märkliga ljud av blockflöjt och akustiska gitarrer när jag har smugit förbi datorn på väg till badrummet på tidiga mornar. Det förklarar ju saken.

Citat:

Skrevs ursprungligen av 3OPAH
Apple Store har förväxlat rubrikerna på musen och tangentbordet.

Det är väl snarare bilderna dom har förväxlat. Texten stämmer ju med rubriken. Det skulle vara spännande att se vad man får om man beställer en av grunkorna.

Citat:

Skrevs ursprungligen av David Molarin
Om man hellre vill ha det i övre högra hörnet går det också bra.

Du vill ha en display i menyraden, Enar?

Men själva fjärrkontrollen med play/pause och skip/spolning framåt och bakåt ligger snyggt och prydligt i menyraden. Den info om låten som visas på skärmen några sekunder när låten börjar går utmärkt att stänga av. Då har du en fjärrkontroll för menyraden och resten av skärmen ledig. Snyggt, som sagt.

Nu har inte jag kört Classic på ett tag men jag vet att jag hade problem med att bli av med en server jag hade råkat klicka i kryssrutan till. Jag hittade svaret på Apple KnowledgeBase och jag antar att man gör på samma sätt med iDisk:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=17697&sessionID=anonymous%7C21502882&kbhost=kbase.info.apple.com%3a80%2f

PTHiTunes Notifier är en fjärr för menyraden som dessutom visar vilken låt som just börjar i nedre vänstra hörnet av skärmen a la MTV. Snyggt.

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/16107