Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johannes

Johannes

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-06-26
  • Senast aktiv 2010-01-31
  • Antal inlägg 155

Foruminlägg

De senaste inläggen Johannes har skrivit i forumet.

Jag har varit med om exakt samma fel nu. Allt på grund av alla jävla skräpbrev som sparas på hårddisken när de laddas ner.<br><br>Nästan alla brevlådor i Mail, inställningar och bokmärken i Safari, inställningar i Finder, almanackor i iCal och en massa annat inställningsrelaterat är borta.<br><br> Är det möjligt att själva mailen samt de gamla bokmärkena går att rädda? I så fall hur? Om någon kunde ge en steg för steg-anvisning för hur något skulle gå att rädda skulle jag vara evigt tacksam.

Tack för alla synpunkter. Dom verkar ju dock gå isär ganska rejält...

Om jag installerar X och testar, kommer datorn att rulla lika bra om jag bootar den i OS 9 som om jag gör en ren OS 9-intallation? I så fall förlorar man ju bara lite hårddiskplats på att installera X (med 9).

Jag skall peta i mer minne, till 288 MB, och uppgradera OSet i en gammal iMac 266 mhz. Är det någon som har en uppfattning om huruvida OS X kommer att flyta någorlunda på den maskinen eller om jag skall nöja mig med OS 9. Användaren som skall ha datorn är inte speciellt intresserad av att ha OS X bara för att det går utan vi måste nå någorlunda hastighet för att det skall vara värt det. Frågan är alltså: Ska jag installera Jaguar eller ska jag nöja mig med 9.2?

Citat:

Skrevs ursprungligen av Pär
* jag tycker gott du kan prova X på 233:an när du har 384MB och använd då så nytt som möjligt (10.2.4-10.2.6).

Tack för hjälpen. Det sitter enbart fåniga 32 MB i den gamla burken nu, vilket alltså bara ger 288 MB totalt.

Frågan är om det kostar mer än det smakar att försöka köra OS X med en så slö processor. Den skall användas av en person som inte är lika intresserad, som jag skulle ha varit, av att använda OS X bara för sakens skull.

Jag tänker koppa ihop en gammal iMac, 266 mhz med OS 8.5 med en ny 800 mhz plattskärmad med Jaguar. Detta för att kunna föra över de viktiga filerna från den gamla och grundformattera och uppgradera operativsystemet. Den gamla iMacen har givetvis ingen FireWire-port.

Hur gör jag detta smidigast? Jag antar att det är Ethernet som gäller. Vilken kabel skall jag ha? Vilka inställningar behöver jag göra i de olika burkarna? (Om det finns någon gammal tråd om detta får ni gärna länka till den, jag hittade inga bra sökbegrepp.)

Jag tänker även peta i 256MB minne till i den gamla iMacen. Hur nytt OS är det poäng att installera då? Och är det något annat jag skall tänka på då? Ny firmware? Tacksam för all hjälp jag kan få.

Har någon hunnit upptäcka om den skarpa versionen käkar minne lika kopiöst som betorna? Minnesanvändningen ökade ju för varje minut man använde Safari innan, så man var tvungen att starta om programmet då och då. (Visserligen bara någon gång i veckan men ändå.)

Citat:

Skrevs ursprungligen av Ian Curtis
Vad är user agent 6.2? Och hur ställer man in det i så fall?

Man kan aktivera en gömd meny i Safari som heter Debug. (Bland annat med Safari Enhancer. http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/17776)

I denna meny finns undermenyn User Agent. Där kan man välja vad Safari skall presentera sig som. Om man där väljer Netscape 6.2.2 så fungerar det alldelles utmärkt att använda Safari till SEB. Jag har därför inte behövt öppna någon annan webläsare på länge.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Olof N
Ok det låter betryggande

Beträffande segheten menar jag inte att det tar lång tid att rendera, utan att det tex kan ta nån sekund att avmarkera/flytta/ta bort ett klipp, medan det i iMovie 2 utfördes omedelbart utan dröjsmål.

OK. Men även det känns betydligt bättre i 3.0.3 än i tidigare iMovie 3-versioner. Man känner sig markant mindre teknostressad efter en redigeringssession nu.

Har i kväll suttit och lagt på ett gäng texter i ett projekt och det gick lätt dubbelt så fort att generera än texterna jag la på innan uppdateringen. Äntligen börjar programmet kännas användbart igen.

Hur tänker Bostream? Tänker dom sänka priset för xsream eller skall den vara dyrare än den nya snabbare uppkopplingen för att den nya tekniken i själva verket är billigare för dom? Jag känner en malande känsla av att man kommer att känna sig blåst antingen man byter eller inte...

Citat:

Skrevs ursprungligen av Stefan Wallström
CET har vi på vintern, nu har vi CEST.

OK, då. CEST dårå.

0306241236 CET, såreså.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Andersson
Har sett BPM counter på versiontracker, så det ska du inte behöva räkna ut själv

Menar du den här?
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/19324

Den räknar bara ens klickande med tangent eller musen under tiden man lyssnar på en låt. Det skulle ta en stund och leda till en rejäl trötthet att göra det med några tusen låtar..

Man kanske skulle göra några smarta spellistor med olika hastigheter. Det kunde vara skojigt. Fast vilket jobb att sitta och räkna hastigheten på alla spår.

Nu funkar det som det ska efter en omstart. Jag vet dock inte riktigt varför eftersom jag testade ett par olika saker innan jag startade om men Cache Out X var nog en bra idé. Tack för hjälpen.