Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ohennig

ohennig

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2002-06-27
  • Senast aktiv 2019-06-03
  • Antal inlägg 2542

Foruminlägg

De senaste inläggen ohennig har skrivit i forumet.

Rätt Marco.

Eftersom ingen annan heller verkar klura ut det så får vi väl gå på refrängen.

"Hide my hands, cover my tracks
Hold me darling, hold me tight."

South Park - Bigger, Longer, Uncut.

Tackar för vänligheten.

10.4 var/är ju lite mer än du ger den credit för. Det var då OS X blev färdigt under huven. Apple spikade API:er så att utvecklare inte längre behöver skriva "fulhack" för att prata med kärnan. BSD-lagret fick sig också en 64-bitarsanpassning, till glädje för forskarvärlden i första hand. Finder är dock fortfarande ett sorgebarn, om än något mindre än tidigare.

10.5 ska bli 64-bitarsanpassat rakt igenom, så att även program som inte körs i terminalen ska kunna dra nytta av vassare processorer. Strömlinjeformningen av gränssnittet är också ett ganska stort steg. Apple har i ett par månaders tid försökt locka till sig nya switchers med "kan du iTunes så kan du Mac OS X" och nu kommer det att vara sant (nästan i alla fall, Finder är ju inte allt). Finder går förhoppningsvis från att vara sorgebarn till en mogen produkt.

Med tanke på att SE haft extremet svårt att klämma ur sig stöd för sina telefoner i Vista så är det kanske inte så konstigt om de laggar ännu mer när det gäller Mac OS X.

Nu har jag papper på att jag mår bra, efter omständigheterna. Läkaren kunde inte hitta några andra fel än ömma muskler. Lederna fungerade som de skulle, likaså nacken. Han sa att det var tur att jag sett bilen i backspegeln, för om man är beredd spänner man sig och påfrestningen på nacken blir inte lika stor.

Vespan har i sin tur precis kommit fram till verkstan i Eslöv, så den ska förhoppningsvis bli återställd inom några veckor. Den klarade sig, liksom jag med små blessyrer.

Fan Martin, du är inne på rätt spår och det är inte bra. Dina texter är alldeles för svåra.

Låten kom i slutet på 80-talet och var väl en hyfsat stor hit. Några rader till:

"Where we blinded, did do wrong when we
Gave up everything for a dream?
Let you fingers, as made of pearls
let them touch me until I've forgotten."

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Adrian, du har i flera trådar hackat på Acrobat och om jag ska säga vad jag tror så tror jag uppriktigt sagt att du baserar dina omdömen på Acrobat 6 och äldre, som var långsamma, men det går inte att med hedern i behåll säga att Acrobat Reader etc i sina senaste versioner är långsamma. Testa så får du se. Hos mig startar det t.ex. på cirka en sekund och är vid såväl bläddring som utskrift snabbt.

Readern kanske har blivit bättre med åren, men pdf-pluginen som installeras till Safari och andra webbläsare är dödens seg. Inte nog med att den tar vansinnigt lång tid att ladda in, den gör Safari näst intill obrukbar medan själva dokumentet läses in trots två gig minne på en Macbook. Nu har den ju visserligen lite fler funktioner än de inbyggda stödet, men det är extremt sällan jag behöver något annat än möjligheten att läsa när jag öppnar en pdf i webbläsaren.

Kan tillägga att det inte heller går med Safari 3-betan (om det nu inte var den du använde olivetti).

Ursprungligen av cubeuser_vol2:

Varför är man alltid "paranoid" så fort det gäller ens dators säkerhet? Gäller det att man köper ett fint larm till villan så är man förståndig sägs det... Jag finner det lustigt:cool:

Tänkte snarare på att OSX har en inbygd kryptering av hemkataloger och virtuellt minne som inte går av för hackor. Även om tjuven får fysisk access till datorn så "krävs" det fortfarande att han jobbar för NSA för att ha en chans att komma åt innehåll. Rotlösenordet har man inte så stor glädje av i det läget. Därför skrev jag paranoid om man känner att man vill kryptera rubbet, inklusive systemet och syftade på intet sätt på önskan att skydda sina filer. Det senare tycker jag snarare är sunt, vare sig man har pikanta bilder eller affärshemligheter på datorn.

Men eftersom jag inte skrev det i mitt första inlägg får jag väll finna mig i tillrättavisningen.

Har du fingeravtrycksläsare så kan man ändå komma runt det genom att plocka ut disken ur datorn, om det nu är informationen man vill åt. Är du riktigt paranoid installerar du system och lägger användare på ett externt chassi med hårdvarukryptering och ser till att stänga ner datorn och ta med dig nyckeln till chassit när du går ut. Då kan den potentielle datatjuven gå och kamma sig helt och hållet (visst kan det finnas undantag, men hur troligt är det att NSA vill åt ditt rootlösenord?).

Om du trots allt väljer Vista ska du inte glömma att Home-versionerna går bort. De är spärrade för all form av virtualisering (vilket Parallels använder). Det lär alltså bli betydligt dyrare än att köpa Office för Mac, när nu nästa version som är filkompatibel med 2007, kan tänkas dyka upp.

Ah, det var låten jag hörde i huvudet när du skrev BMX, men nog tusan cyklade de även i Lap Dance(r)?

I vilket fall som helst, det blir en svensk text den här gången:

"What kind of trap is this?
What kind of pit it that we have fallen into, you and me?
What kind of forces are these?
What kind of shadows, riding us, night and day?"

Jaja, Nerd då. Jag vet bara att jag sett videon och tyckte titeln passade när jag googlade på pharell.

Men ok, vad hette låten? Vet att jag sett videon ett par gånger, Lap Dancer, eller bara Lap Dance (hittade båda varianterna på google och titeln låter väldigt bekant).