Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MästerP

MästerP

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning later
  • Registrerad 2006-01-04
  • Senast aktiv 2020-04-17
  • Antal inlägg 39

Foruminlägg

De senaste inläggen MästerP har skrivit i forumet.

Jag kan varmt rekommendera denna länk Funkar i Safari ! De har ju nämligen inte "byggt" om allt, än iaf.

Jag skulle nog satsa på att köpa en ny nätdel! Har haft exakt samma bekymmer med min LaCieBig disk... o en polare med likadan disk råkade ut för samma probs som också löste sig med ny nätdel. Testa

Satsa på kabel mellan enheterna om du frågar mig! jag har samma setup och testade att köra trådlöst mellan dom först men det ville gärna lagga! Sen behöver du ett program som heter Connect360 http://www.nullriver.com/products/connect360 kostar en slant men det är det värt. Funkar perfekt! Perian+Flip4Mac är också bra att ha med sig .... /P

Låter som du sitter i klistret

Kan varmt rekommendera http://www.nmt.net/ känner flera som kör med deras tjänst, och den fungerar riktigt bra!

Ja jag är ingen expert på området ... men jag ser då både förnamn och efternamn i min adressbok och jag gissar att Apple torde ha kopplat det med sökfunktionerna ...
Testade att lägga in på lite olika sätt och jag kan då söka hursomhelst och får upp kontakterna. Förmodligen nåt skräp i dina systemfiler, rensa adressbokens plist fil och börja om ifrån början kanske lirar ??!!
Lycka till

Har du skrivit Oscar (mellanslag) Efternamn eller har du skrivit Oscar i förnamnsfältet o Efternamn i efternamnsfältet ? Mvh Patrik

ehh va ? har du inte access så du kan installera synk programvaran på jobbet ?
det går ju faktiskt att motivera en installation eftersom det är ju för jobbrelaterade kalenderanteckningar, kontakter mm som du behöver detta. Det är faktiskt 2007 nu! Det är väl ingen som skriver små lappar eller försöker komma ihåg allt ???

Installera appet som följde med telefonen på pecen samt parkoppla den med Sync på maccen så är det bara att börja synka på ... hemma & på jobbet. tänk bara på att när du syncar första gången på pc resp maccen att du full syncar! dvs slår samman alla grejor. Du kommer att få massor med dubletter o konstigheter, men det editerar du bara i datorn o syncar igen. Det som jag har haft bekymmer med är att maccen envisas med att lägga födelsedagspåminnelserna kl 00:00 dagen folk fyller år lite irriterande att få dom påminnelserna mitt i natten

Byt nätdel på momangen ! Antar att du har hört ett "klickande" ljud till å från !?
Samma probs var det med min LaCieBigDisk 500 gb ... ny nätdel sen går den som aldrig förr

För mig brukar det räcka med att köra skivrättigheter och sen en omstart...

Ursprungligen av Maccer:

Jag rekommenderar också programmet (finns på http://www.prosofteng.com/products/data_rescue.php)! Det lyckades rädda några Excel-filer som jag slängt av misstag utan att märka det. Dock har jag för mig att man måste ha en annan skrivbar enhet där man kan lägga de återställda filerna.

Hur körde du programmet när Target Mode inte fungerade? Från CD?

Jo de plocka ut diskarna och körde dem i kabinett på en annan dator.
( de skulle ju ändå bytas ut )

Det låter som du har råkat ut för ungefär samma saker som jag. För några veckor sedan så rasade disken på min Mac mini, och sedan dagen efter på min PowerBook 12"
Ingen bra vecka mao... inga färska backuper .... Testade att dra igång med Target-mode utan lycka. De hela slutade med att jag fick assistans av en polare som testade med Data Rescue II. Kanonfint program, lyckades rädda alla data på PowerBooken Tipsade servicestället jag lämnat in Mac minin på som lyckades rädda alla data även där ...

Har en polare som sitter på plats

Ursprungligen av Leftrustle:

Gött! Min bror är elingenjör, med ansvar för hårdvaruutveckling. I posten med den!

Vart skickar man reklamationsanmälan sedan?

Antar att du måste ha felanmält den defekta APXen innan KKL gick ut så du har fått ett casenummer av Apple ?

Isåfall bör det räcka att skicka in allt dit. Vi har kommit en bit på väg men jag har inget större hopp att det kommer att lösa sig men man kan ju alltid hoppas.

"Jag ber om ursäkt för det försenade svaret, jag har varit på semester.

Vad gäller din reklamation så måste vi be dig kontakta en ingenjör eller ingenjörsfirma med kompetens inom elektronik på komponentnivå. De kan öppna din Airport basstation och bedöma om den har ett tillverkningsfel eller ej. Kostnaden för undersökningen får du själv stå för då det under konsumentlagstiftningen åligger kunden att bevisa tillverkningsfel efter de 6 första månaderna av produktens livslängd.

Om du får svar från ingenjören att produkten har ett tillverkningsfel så kommer vi att byta ut din Airport basstation mot en ny. Vi behöver då skriftligen den bedömning de gör tillsammans med foton på felet, antingen via e-post eller via brev.

Jag ber om ursäkt att du får olika bud från oss på Apple, men det här är den policy som Apple numera följer för reklamationer. Den har precis ändrats och jag ber om ursäkt om du känner att du har hamnat i kläm i en övergångsperiod."

Jag har varit i kontakt med en ingenjör som skulle skriva ett intyg ... bara att hoppas att APXen ser ut som alla andra inuti, dvs med brända komponenter. Återkommer med resultat framöver.