Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredrik Ahlström
  • Registrerad 2002-07-30
  • Senast aktiv 2018-07-11
  • Antal inlägg 50

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredrik Ahlström har skrivit i forumet.

Någon som har koll på om det fortfarande är så att om man vill animera ett objekt i en ipad-folio skapad i indesign måste man gå omvägen via flash, och sedan konvertera till HTML5 för att sen importera tillbaka i Indesign?

Grymt, tack för hjälpen! Ska testa scriptet. Jag gjorde en nödlösning på det hela genom att exportera till PSD, vilket skapar en psd-fil med alla lager. Från Photoshop kan man ju sen välja "Arkiv>Skript>Exportera lager till filer". Det är ju en funktion man önskar kunde byggas in i Illustrator också.

Är det någon som vet om det går att från Illustrator exportera så att alla lager i ett dokument skapar separata jpg-filer?

Om man registrerat som användare av "för-släpps-programmet" så får man ju inlogg till sajten där man kan ladda ner den senaste versionen av verktygen som i nuläget är Builds [Drop9]. Finns under Home > Adobe® Digital Publishing Suite > Downloads. Där finns alla plugins som behövs.

Jag har sökt runt och försökt få lite överblick över Adobes Digital Publishing tools till Indesign och förstått att beståndsdelarna bla är "Content Bundler", en plugin som heter "Digital Publishing", samt "Overlay Creator" vilka alla kan laddas ner via Adobe Labs.
Adobe Labs - Adobe Digital Publishing Suite

"Overlay Creator" följer dock inte med ovan nämda "Digital Publishing Tools". Någon som vet vart man får tag på den och hur den installeras? Är detta något som man enbart får tillgång till genom Adobes "Digital Magazine Publishing Pre Release Program"?

Söker man på Overlay Creator på Adobe.com blir man inte mycket klokare.

Jo, det gör det nog. Och det får väl bli lösningen. Även om den med flest typsnitt vinner.

Ja det är väl kanske där problemet ligger. På den ena datorn 695 st, på den andra 187 st.

Men problemet uppstod aldrig i CS3.

Vi har stött på en del problem med nyinstallerade Photoshop CS5 (vi kör OSX 10.5.8).

I vissa fall när man väljer textverktyget fryser Photoshop och det tar en lång stund innan man kan tvångsavsluta programmet. I vissa fall stannar programmet upp en kortare stund och badbollen tittar fram. Det verkar finnas lite olika förslag på lösningar på detta. Se länkar nedan. Vi testade att avakativera alla typsnitt och bara ha enstaka aktiverade. Då funkade det. I takt med att vi slog på fler och fler typsnitt blev programmet segare och segare när man valde textverktyget. Någon som varit med om detta också?

How to Fix Photoshop CS5 Mac from Crashes on Type Tool
Photoshop CS5 crashes or hangs when using the Type tool (Mac OS)

För "icke så välorganiserade" aktörer som önskar publicera e-magasin för iPaden i lite mindre skala utan någon direkt utgivningsplan eller tilltagen budget verkar det alltså i dagsläget inte finnas några andra möjligheter än att göra interaktiva pdfer. Ska bli intressant att se hur det utvecklar sig.

Lyfter denna tråden för att se om det hänt något på sista tiden. Vore ju intressant att veta hur många här som tar steget att designa och publicera för ipaden. Är själv rätt sugen på att ta mig an magasinsformgivning för ipaden, det känns ju som ett spännande och outforskat område.

Adobe Digital Publishing Suite finns ju tillgänglig på Adobe Labs. Även Woodwing har ju sin version av det hela.

Adobe Labs - Adobe Digital Publishing Suite
Create Digital Magazines for the iPad - Today! | WoodWing.com

Någon som testat något av ovanstående och kommit igång med skapandet?

Ursprungligen av johan_tanying:

Ni diskuterar ett ickeproblem, och ingen behöver sitta och vara antingen Bror Duktig eller tro att man med berått mod piratkopierar eller gör något annat fel. Man får nämligen fortsätta att använda den gamla versionen även efter det att uppgraderingen installerats så länge allt finns på samma dator. Så här står det iaf i Adobe CS3 licensavtal (kan inte klippa ut texten då pdf-en är kopieringsskyddad):

Ja där ser man, i så fall är man ju safe, och jag var i så fall tidigare felinformerad av vad som gäller.

När jag sovit på saken så inser jag väl att det är är helt logisk marknadsföring av Adobe att man måste betala för fulla versioner av programmen om man vill använda dom. Men det är ändå sjukt frustrerande att man inte får använda sin gamla licens om man uppgraderat till en nyare version men inser att "det var bättre förr" och vill köra gamla versioner.

Det känns ju helt galet omständigt att behöva avinstallera sin uppgradering, återställa till gamla versionen och köpa in fullversionen av den nya och installera. Bara för att man råkar ha behov av den gamla versionen då och då. Men rätt ska väl vara rätt...

Om jag är korrekt informerad så tillåter inte Adobe att man behåller Indesign CS2 installerat när man installerat en CS3 upgrade. Någon som vet om det stämmer? Och om så är fallet, är inte detta helt galet?

Det finns ju situationer då det kan vara väldigt värdefullt att ha tillgång till båda versionerna. Och har man då en gång pröjsat för både fullversion av 2:an och uppgradering till 3:an men bara får köra den senare blir man ju något frustrerad.

Då och då kommer det ett otäckt "knäppljud" i mina Harman Kardon Soundsticks. Jag streamar ljudet från itunes med airport express. Ljudet uppstår både när jag använder gamla och nya itunes. Jag har kontrollerat att alla kontakter sitter fast ordentligt så det borde inte bero på glapp nånstans. Någon som varit med om något liknande?

Jag kör itunes 8, OS 10.4.11 och Firmware 6.3 men får det inte att funka utan att stänga av brandväggen och det vill man väl inte? Har även IPv6 på automatisk. Har även testat en total återställning av Airport express utan resultat, får ändå 3256-felet.

Dock funkar det att streama ljud om jag under brandvägg > avancerat > klickar ur "Blockera UDP-trafik". Men vad innebär det egentligen?