Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Plisken

Plisken

Medlem
  • Registrerad 2002-12-09
  • Senast aktiv 2011-01-24
  • Antal inlägg 85

Foruminlägg

De senaste inläggen Plisken har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Mondo:

Funkar med Mac. Men varför skulle en person med sinne för god formgivning köpa en skärm från Dell?

Tackar Nja, jag råkar ha en sådan skärm till en PC som jag måste ha för jobbet. Är faktiskt väldigt nöjd med prestandan.

Vi får se vad som dyker upp på tisdag, men en budgetmac skulle komplettera datorparken fint.

Ursprungligen av Plisken:

Jag försöker följa en enkel regel som min fd kloka chef sa: Alla jobbiga samtal bör man ta live och personligen - tex telefon, positiv kritik bör man däremot skriva ned så att vederbörande kan gotta sig i det om och om igen.

Har funkat bra hittills.

Trevligt att det fallit god jord.
Det känns dock som jag måste göra ett förtydligande. Det var inte min fd kloka chef som ska ha cred, det är min kloka fd chef.
En liten med viktig skillnad.

Jag försöker följa en enkel regel som min fd kloka chef sa: Alla jobbiga samtal bör man ta live och personligen - tex telefon, positiv kritik bör man däremot skriva ned så att vederbörande kan gotta sig i det om och om igen.

Har funkat bra hittills.

Qbit.net

Hemtrevlig datasupport. Hög serviceinställning.

Ursprungligen av Niklas:

Plockar upp den här tråden eftersom även jag blivit rätt intresserad av A2:an, eller rättare sagt försöker få mig själv att inse att jag inte måste ha en D7:a...

Hur funkar A2 med Macen? Noterar att den inte finns med i Apples lista över iPhoto-kompatibla kameror: http://www.apple.com/macosx/upgrade/cameras.html
Nån som kan bekräfta/dementera detta?

Eftersom jag är den stolta ägaren till en A2 sedan fyra dagar kan jag bekräfta att det inte är några som helst problem med kompatibliteten med macen.

Telia har en förstärkare som heter telia stark (tror jag).
Den kostar cirkus 300 kronor. Jag är inte hundra att den funkar om det är trådlös överföring till headsetet, men annars är den billig och bra.

Det lutar åt en allround för mig också och tack för att du tydliggjort en del skilnader mellan en systemkamera och en allround förutom bildkvaliten.

Men finns det någon som har synpunkter på vad som är det bästa köpet i allroundklassen: en Dimage A2 eller en Powershot Pro1?

Nybörjare som vill lära dig Imovie?

IT-pedagogen Per Andersson vid Umeå Universitet har gjort en föredömligt överskådlig introduktion för att komma igång både med filming och redigering i Imove.

http://www.pedag.umu.se/stod/imovie/index.html

Jag har ju tidigare startat ett inlägg för att få lite synpunkter på Konica Minoltas Dimage A2 eftersom jag anser att steget upp till en D70 eller 300D känns obekvämt stort för min plånbok.
Powershot Pro1 känns dock som ett fullt möjligt alternativ.

Är det någon som törs jämföra de två och dryfta sig till att rekommendera det ena eller andra.
Väsentliga skillnader? Vad är bästa köp?

Nja, jag är glad amatör. Har under 20 år klarat mig fint med en Nikon FE2 och har således lite optik till denna.

Men jag är inte främst ute efter en kamera för kommesiellt bruk utan en bra amatörkamera där jag har möjlighet till att laborera och lära mig mer.

Jag tittade först på Canons och Nikons systemkameror men med lite optik så är man lätt uppe i nästan det dubbla för vad en Dimage A2 kostar. Dessutom tror jag att Dimagens 28-200 mm zoom täcker mitt behov.

QUOTE=Baron]Om du menar semiproffs som en kamera proffs kan tänka sig som reservkamera kanske du är fel ute. Då är väl nån av Canon eller Nikon kanske mer vad du söker. Mer pengar, visst. Men mycket mer kamera.

Sorry om jag tassar i utkanterna av vad du vill veta.[/QUOTE]

Har länge funderat på en digitalkamera och riktar väl in mig på semiproffs-området. De senaste veckorna har ju Konica-Minolta annonserat som tokar i dagspressen för sin Dimage A2 som fått fina recensioner i fotopressen.

Är det någon som har erfarenheter och synpunkter? Det står en del i detta forum sedan tidigare, men jag bollar upp frågan på nytt.

Tacksam för pros and cons.

Finns det något bättre alternativ än Dimage A2 för ungefär samma pengar?

Hur fungerar kameran i mac-miljö?

Tackar på förhand

/Plisken

Jag tycker att det är modigt av Dell att ens fråga, men hur ser förhandlingsläget ut? Kan man inte tänka sig en länkbar loggo till 99mac på dell.se?

Apropå Spearhead. Jag har fastnat på "top of the mountain". Trots fullt skydd och 100-talet försök att ta det vidare så står jag mig slätt i den crossfire som följer.

Någon som har tips om hur man tar sig förbi detta?

Tomas Augustsson - mannen som kraschade Svd:s mailserver

Det är ju alltid problem med otrogna som ska tolka de heliga skrifterna, per definition kan man tycka.

Jag vet inte vilket system de kör på Svd, men det är uppenbarligen inte mac. Det är ju intressant att fråga sig om de skulle sätta en linux- eller macanvändare på att recensera nya Longhorn, när den nu kommer. Troligtvis inte....

Men som sann macanvändare kommer man inte ifrån att det man mår fysiskt illa när personer som Tomas Augustsson halkar på begreppen och hakar upp sig på petitesser. Fel petitesser dessutom.
Det känns så onödigt. Vem kör classicprogram idag anyways? Ungefär lika många som har kvar offiepaketet från 95, är väl en rimlig gissning.

Nej att att låta Tomas Augustsson som recensent av Panther efter en veckas testkörning är som...

Låta robbinson-Robban hålla överlevnadskurser, eller att hyra in JM Cotzee på nästa års nobelfest som toastmaster.

Kan aldrig sluta lyckligt...