Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jimmy Thorsell
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2003-02-09
  • Senast aktiv 2007-03-24
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen Jimmy Thorsell har skrivit i forumet.

1

Jag hämtar ut min hos min lokala applehandlare nu på fredag 27:e (lönedag)
Är tillfälligt fast på en pc då min gamla mac blev stulen..... ooooh lidandet....

ett ipodscrollhjjul på fjärrkontrollen kanske skulle vara schyst?
frontrow m.m. skulle isåfall behöva göras om lite för att anpassas, men det vore coolt.
annars så är anodiserad aluminium i olika färger typ som dom små ipodarna fint.
svartanodiserad aluminnium och även röd är toksnyggt.
(jag jobbar iof med metall och svets så jag är lite skadad)

Det verkar finnnas olika motagare för dig-tv
dvb-t (marksänd)
dvb-c (kabel)
och typ nån parabolvariant

klarar hybrid-prylen av det som sänds via kabeltv?

hummm vore kul att komma, krockar tyvar med mitt jobbskift.... men det kanske blir av fler gånger

fan inte rättvist.... nu kostar 17tummaren lika mycket (lite?) som jag betalade för min första generetionens 15" TiBook..... rackarns prissänkningar....

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Patrik Skulski:
Här ser det ut som om man kan ladda ner BeOS, jag är dock inte säker på om det verkligen är full install.

Bara 45MB..

Någon som har en länk till en full install av BeOS (om nu inte min stämmer), jag är nämligen lite sugen på att slänga in BeOS på en PC som jag inte har någon användning av för tillfället.

BeOS prjektet har sedan sdin officiella dod tagit hand om av frivilliga, det finns en BEOS "Devel Edition" att fa tag pa om man sneglar igenom beosresurserna pa natet, den version som BE senast sjalva slappte saknar stod for all ny hardvara medan de-versionen har stod for p4 m.fl.
samt under installationen stod for geforce4 vilket beversionen garanterat inte har, om ni inte kan hitta sidan sa kan jag leta upp den, annars har jag den pa en cd nanstans, men kan ej skicka den just n da jag jobbar i utkanten av landsbygden i Tanzania med ett fotoprojekt.
(vilket innebar, dalig postgang och dalig nat-access

Sjalv slangde jag in 2 st 512mb moduler pa min 400
tillsammans med en 60gbdisk (fast det var ett tag sedan), kanner darfor inget storre behov och tror att man klarar sig ratt sa bra pa det.

Sjalv arbetar jag uteslutande i Photoshop under osx och med natverksintegritet under openbsd pa burken. behover man mer utrymme ar annars en extern diskraid att rekomendera, sakert for forvaring och billigare i langden an en disk som kan krascha ratt brutalt mitt i arbetet...

17tummaren hagrar dock i mitt sinne... men om den skall vara anvandbar vill man ju maxa ut den och da ligger man pa en 70-85papp med externa diskar dom stodjer fw800.

annars om du gillar att finlira med lodkolv sa gar 400 processorn att spiffa upp till 490, du far kortare livslangd men det ar genomforbart tekniskt sett...

RAID ar gudarnas gava till den mjukvarubesudlade manniskan...

/ J

unasema kiswahili HL ?

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: HL:
Jimmy, hur är mactätheten i Dar-es-Salaam? Och hur går det med övergången till OS X? Jag såg nog inte en enda mac när jag var där för sisådär 10 år sen.

Haha tror garanterat att jag ar den enda som har en powerbook i staden.. jag kan ha fel dock
staden har flest antal internetcafeer per kvarter pa kontinentet som en intressant parentes, jag har inte sett nagot som har macar dock... PC overallt.
angaende overgang sa vet jag tva pa savenska ambassaden som kor X sa det gar sakta men sakert
(fast ambassaden raknas ju som sverige sa det kanse ej raknas... eller?)

hoppas bara du inte tanker
arbeta fran rootkontot. ett stort problem med manga osx anvandare ar att de inte ser root kontot i den sakerhetskontext som fatt apple att ha det avstangt namligen den att 9av10 "nya" unixanvandare (osx nagon?) sjablar sonder sina system genom att rota i systemkonfigurationsfiler nar det som skall goras gar lika bra att genomfora pa "normal"
user-level.
personligen skulle jag nog inte hjalpa nagon att satta ett root-pw innan jag visste vad dom tankte gora. Hos min gamla arbetsgivare i Belfast var det en hel del os9-x converters som sjablade ihjal sina system vilket sabbade hela produktionsmiljon for 3 dar (Belfast Telegraph, dagstidning for ovrigt)

X11

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Ciryon:

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: [email protected]:

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: FredrikHolmqvist:
Sorry - tar tillbaka allt. Förra betan av X11 funkade det med... Denna verkar faktiskt usel.

Håller med - nu har jag fått gröna fönster och 3 olika sorts terminalfönster som bara är störande

Nya versionen av X11 har en konstig startfil av någon anledning. Editera /etc/x11/xinit/xinitrc och ta bort twm längst ner i filen och annat som du inte vill starta. Skriv istället dit quartz-wm så får du Apple´s egen aquafierade fönsterhanterare.

Ciryon

detta galler dock om ni automatiskt vill ha quartz-wm aven for alla nya anvandare pa maskinen, den oskrivna (och skrivna) regeln annars inom unixmiljoer ar att redigera motsvarande fil i hemkatalogen, vilket innebar

/Users/dittnamn/.xinitrc

dar en schyst kombo av kommandon kan vara

exec xterm &
exec xterm &
exec quartz-wm

Btw att kora x nested drar dubbelt sa mycket minne eftersom den nestade servern behover en aktiv "normal" xserver som kors.

visst det gar att kora fullscreen fran singleuser-konsollen men jag vill kunna vaxla mellan X och X11 pa ett enkelt satt, exempelvis med mina F-tangenter, jag vill aven kunna starta en ny textkonsoll i os-x, nagot som iof gar, men det gar inte bra eller enkelt utan att rota runt i systemfilerna...

X11

ett bra projekt som anvander sig av debian gnu/linux packeteringssystem ar FINK (http://fink.sourceforge.net/) som har i stort sett allt du kan tankas vilja ha. annars ar
www.freshmeat.org ett tips for unix-applikationer.
det masta som funkar pa *BSD och andra unixkloner
ex. linux funkar under os X med ingen eller liten modifikation till kallkoden.

apples X11 implementaion ar foresten usel da den ej ens stodjer fullskarmsmode, nagot som ar mer eller mindre nodvandigt om man vill ansluta till
storskaliga unixsystem.
Det gar dock rykten om att features for detta skall laggas till sa den som vantar pa natt gott, annars finns ju alltid snapshots av Xfree86 projektet uppslangt aven pa xdarwin´s hemsida.

Openoffice ar foretfarande sett som instabilt av sina utvecklare pa Darwin/PPC (dvs aven osx med X11) Framst pa grund av att man just nu har storst fokus pa en cocoa alt. carbon implementering av programmet, detta innebar att bugfixen pa X11-versionen gar lite segt...

/ J

1