Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
charger68

charger68

Medlem
  • Sysselsättning fd yrkesverksam bildkonstnär numera löneslav i utbildningssektorn
  • Registrerad 2003-02-23
  • Senast aktiv 2018-02-18
  • Antal inlägg 169

Foruminlägg

De senaste inläggen charger68 har skrivit i forumet.

Jag undrar om det är någon som har ADSL-anslutning hos Glocalnet och kör OS X. Funderar på att byta från Telia då Glocalnet nu tecknat avtal med Villaägarnas Riksförbund och på papperet kan ge mig ett förmånligare avtal.

Mitt huvudbry är att de verkar använda en särskild programvara, PPPoE, för uppkoppling och deras tekniska spec anger alla tänkbara PC-plattformar (givetvis!) men bara Mac OS 9.

Ok, nån som vet besked? Tar även tacksamt emot andra kommentarer ang Glocalnet som ADSL-leverantör.

Kolla in http://www.silhouetteonline.com/ , det kickar stjärt med Streamline!!!

Min bildskärm fladdrar i nedre högra hörn sedan ett år ungefär. Och fläktljudet är inte att leka med... Hade det inte varit för nämnda problem så vore eMacen helt lysande. Kan väl avslutningsvis säga att någon mer eMac för mig blir det inte, trots det i många stycken lockande priset.

Ps: du må tro att jag önskar att jag kunde överösa eMacen med superlativer men tyvärr, den håller inte för det.

Tack för att du försökte. Nu väntar jag bara på att något wiz på iMovie o iDVD låter göra sin stämma hörd! om jag nu inte mot förmodan lyckas lista ut lösningen själv innan dess...

Hej Jocke,

tack för dina uppmuntrande ord. Tyvärr är det så att det färdiga resultatet, DVD´n, ser kass ut på TV´n likaväl som under förhandsvisningen i iDVD. Så det är något som sker i själva komprimeringen som iMovie utför.

Nu sitter jag inte så att jag direkt kan testa KRINGLA+J och välja VIDEO TRACK men jag misstänker att du menar att jag skall göra det i iMovie, eller?

Kan det vara så att någon parameter står i fel läge i iMovie? Och hur kommer jag i så fall åt inställningarna? Har för mig att man i 3:an fick en tydlig bild över hur filmen komprimerades när man valde att spara ut den från iMovi, eller har jag fel?

Nåväl, jag får väl prova mig fram senare ikväll. Finner jag en lösning så kommer den att meddelas i denna tråd av mig. Om ingen hinner före...

Jag har redigerat film i iMovie 4 och skapat för- och eftertexter. De ser jättebra ut i redigeringsläge, skarpa och fina. När jag sedan ska "dela med..."-mig det färdiga resultatet för att bränna på DVD väljer jag QT och där högsta kvalitet (DV).

Allt detta fungerar som smort MEN när jag sedan startar iDVD och hämtar in mina filmer ser texterna ut som skit, fnasiga och pixliga! vad har hänt? Gör jag något fel?

Jag har gjort samma sak i förra versionen, 3, med fint slutresultat. Är det någon mer än jag som råkat ut för detta? Och finns det någon smidig/bra lösning?

Slutligen, ska det verkligen behöva ta ca 2 1/2 timme för att bränna en DVD som innehåller totalt 20 minuter(15+5) film? Maskinen jag har är en 800Mhz eMac med 768MB minne.

Jag lyssnar!!!

Vill bara göra ett tillägg till mitt senaste inlägg. Ovanstående tips om att "bygga om" är inte helt vattentätt. Mailadresserna fortsätter att till och från bli "krypterade"(se dumpar ovan).

Är det någon som har det definitiva svaret på varför(och hur man permanent åtgärdar det!) så vore jag väldigt tacksam om det hamnade i den här tråden.

Ok, är själv fullständigt novis när det gäller att spela musik, tillhör minoriteten som inte ens kan spela "Smoke on the water" på en sträng!!!

Men det var intressant att din låt bara bestod av GB-material då jag trodde att du kanske lagt vissa gitarrljud manuellt. Om du inte gjort det så ger det en vink om vilka möjligheter programmet har! Imponerande!

Lycka till i ditt fortsatta skapande, ska bli kul och se vad jag själv kan åstadkomma. /R

Jonny, har du enbart använt ljud som medföljde GB?Har själv bara börjat nosa på GB(ca 1/2 timme) och jag får bara ihop något som mer liknar töntjinglar ala amerikansk reklam-TV på d-nivå!

Vissa sekvenser som du åstadkommit tyckte jag lät helt godkänt, är du musiker eller? Har själv ambitionen att kunna göra användbara loopar till DVD-projekt, alltså bakgrundsljud när man står i menyläge.

Christofer, jag tror du har löst mitt mystiska problem. Ett stort tack för ditt engagemang. Nu ser det helt rätt ut i mina mailhuvuden igen, se dumpen.

Jepp! bifogar ytterligare en dump(begränsad dump), nu med långa brevhuvuden inställt. Jag blir bara inte klok på vad detta kan vara!

Ok, Christofer jag bifogar en dump på hur mina brevhuvuden hanteras i Mail. Jag har som sagt inte en susning om varför det blir på detta vis, har du?

Har precis installerat Panther och stött på en väldigt irriterande "feature" i Mail. När jag markerat ett inkommet mail och läser innehållet så har jag i ovankant ett brevhuvud med info där bl a Från, Ämne, Datum och Till anges(precis som i tidigare version).

Numera så är Från- och Till-informationen "krypterad", dvs oläsbar. Och jag har inte en susning varför! Kan någon snäll människa förklara detta fenomen för mig och hur jag avhjälper detta. Skulle vara intressant och veta vad detta är bra för, hur jag än funderar kan jag inte komma på någon vettig förklaring. Jag vill kunna uttyda från vem jag fått mailet i klartext!

Eva, ta en sväng förbi Kullander & Kullander i Malmö, jag handlade där igår. Ooops, det blir tydligen en rejäl sväng för din del! sorry...

Det är nedre högra hörn som svajar/skakar, tenderar att dra sig mot vänster vilket får alla objekt i närheten att röra på sig. Dessutom ökar det vid processorbelastning, ex vis duplicering av stora filer.

Jag vet att det är svårt att beskriva i text men jag hoppas du förstår, eller kan skapa dig en bild av eländet. Jag har testat det mesta utan resultat och efter att ha läst många inlägg om detta problem på nätet så ligger din första idé väldigt nära till hands, dvs dåligt isolerat kablage.

Har även pratat med Apples support och på en rak fråga om de haft många klagomål av denna typ blev svaret -"inga kommentarer". Kan väl samtidigt påpeka att jag inte har AppleCare och blir kanske behandlad därefter...

Men ett tack till dig för ditt engagemang, hoppas verkligen du slipper undan liknande problem(det gäller f ö alla som köper en Mac, oavsett modell).