Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
charger68

charger68

Medlem
  • Sysselsättning fd yrkesverksam bildkonstnär numera löneslav i utbildningssektorn
  • Registrerad 2003-02-23
  • Senast aktiv 2018-02-18
  • Antal inlägg 169

Foruminlägg

De senaste inläggen charger68 har skrivit i forumet.

Hej! hoppas någon här kan hjälpa mig. Vi har köpt in en 20" cinema display för att använda i mäss-sammanhang och nu har ett problem uppstått. Maskinen vi vill koppla till skärmen är INTE en Apple-burk utan en bärbar PC som saknar DVI-utgång. PC´n har bara en standard VGA-utgång.

Är detta möjligt?

Finns det någon adapter man kan inhandla för att det ska funka?

Vad krävs för att få en sådan här lösning att fungera?

Eller är det bara att returnera bildskärmen?

Jag trodde i min enfald att det bara skulle vara plug-and-play!.

MVH / Roger

Jag har börjat trycka screen på textilier och mitt tips är att du vänder dig till en firma och får hjälp med de första schablonerna. Det har jag gjort med gott resultat. Skulle jag tröttna så har jag inte slängt ut en massa stålar på kem och utrustning. På sikt, om intresset håller, tänker jag införskaffa utrustning för att göra egna schabloner.

Jag köpte en massa billiga kläder på myrorna som jag trycker på, går ett tryck åt h-e så känns det inte så mycket i plånboken. Jag har även köpt billiga örngott på Jysk att trycka på. Om du köper sprillans nya textilier bör du först tvätta ur ev stärkelsekemikalier. Att textilien är välstruken inför tryck är A och O för ett bra resultat. När du sedan känner att du fått kläm på själva trycktekniken kan det vara idé att kolla in var du kan köpa nya plagg att trycka på. Detta gäller väl främst om du tänkt göra "bissniss" på ditt screenande.

Lycka till! / R

Svante, vilket tema använde du när det inte funkade? kan det vara så att det är i temat det finns en bugg? Och vilket tema blev det slutligen som fungerade?

/Roger

Ok, det låter kanske lite "råddigt". Men jag undrar om det är någon här som vet hur jag skulle kunna få ur/hantera videosekvenser inspelade med en 3G-telefon för att sedan publicera dessa "snuttar" på nätet. Skit i kvaliten, gär det överhuvudtaget att göra? Jag jobbar med döva personer som nu upptäckt möjligheten att kommunicera via dessa mobiler och skulle vilja ge dessa möjlighteten att ex vis skapa bloggar alt forum på teckenspråk på absolut simplaste/billigast vis.

Jag tar tacksamt emot alla tips & idéer som ni har. Även om du/ni inte sitter inne med hela lösningen så är jag glad för alla tips som kan leda mig vidare.

//Roger

Kolla in Centrum Sirius 300-spelaren på netonnet.se som enligt deras beskrivning antagligen kan göra det du efterlyser.

- "Inspelningsbar DVD-spelare och video i en apparat. Smidigt, lätthanterbart och utrymmeseffektivt. I stället för två apparater, två fjärrkontroller och massor av kablar bakom TV:n räcker det med en apparat, en fjärrkontroll och några få kablar för att koppla ihop DVD:n och videon med TV:n.

Med Sirius 300 har dessutom möjlighet att ta backup på och spara alla dina gamla analoga inspelningar på videoband och kopiera över till framtidens digitala DVD-format. Snabbt, enkelt och smart! Det går att spela in på både DVD-R/RW och DVD+R/RW med Sirius 300."

Priset på spelaren är 3490:-

Lycka till! /Roger

2 stjärnor utdelade!

Tack! / Roger

Hej,
fick en CD av en kompis som kör PC och som inte kunde öppna den. Jag vill hjälpa honom att åtminstånde se filerna och ev öppna dem.

Vilket suffix ska quarkfiler ha för att funka i PC? Är det nåt annat jag bör ha i åtanke? Jag är medveten om att fonterna inte kommer att funka och att annat strul kan uppstå, ska bl a öppna alla tiff-filer och spara om dem för PC.

Jag hoppas att det bara räcker med att lägga till suffix på quarkfilerna och sedan bränna en PC-kompatibel CD som polaren kan använda.

Ett snabbt svar genererar ett stort tack(och en stjärna i himlen!)

// Roger

Undrar om det finns någon webbsajt motsvarande de som finns över företagslogotyper, fast med inriktning mot musik? Är bl a på jakt efter Chemical Brothers logga. De skall vara högupplösta alt. i EPS-format, dvs vektoriserade. Är det någon hjälpsam själ här som kan hjälpa mig? Tacksam för alla förslag.

//Roger

Jag har tankat hem det mesta som finns på Adobes hemsida i ämnet tillgänglighet. Väldigt omfattande! men tyvärr det mesta på engelska. I nte så att jag har svårt med engelskan men det går snabbare på svenska och jag slipper översätta menyvalen.

Och boken på Pagina har ju ett väldigt attraktivt pris men beskriver standardversionen av Acrobat och jag jobbar med Pro. Det finns en motsvarande för Pro som jag funderar på att köpa.

Jag tar gärna emot fler tips! /Roger

Är på jakt efter en bok som kan hjälpa mig att maximera tillgänglighet för funktionshindrade i PDF-filer. Jag har en, milt uttryckt, krävande kund som både vill ha maximalt grafiskt uttryck och som dessutom skall vara maximalt tillgängligt ex vis för blinda som använder sig av skärmläsare.

Så boken måste ha just tillgänglighetsaspekten väl genomlyst. Gärna också beskriva fällor jag ska undvika när jag producerar foldrar, produktblad etc i InDesign CS som sedan också ska distribueras som PDF.

Jag föredrar om boken är på svenska då jag kör svensk version av CS-paketet.

Ok, jag är öppen för alla förslag som kan hjälpa mig att förstå/bli bättre på att leverera tillgänglighetsanpassade PDF-filer. Så kom igen med boktips, sajt-tips etc.

Tackar på förhand för alla bra tips! / Roger

Tack Richard för ett snabbt och utförligt svar. Som tydligt framgår, är teorierna bakom uppbyggandet av det svenska språket inte min starka sida (sov väl mig igenom de lektionerna!). Kommer i fortsättningen förhoppningsvis att leverera mer korrekta original, åtminstånde vad gäller avstavningar.

Tack! / Roger

Är det någon mer än jag som har problem med avstavningsfunktionen i InDesign? Jag kör CS och har inställt på svensk ordlista. Trots detta råkar jag ut för den ena kassa avstavingen efter den andra. Vad har jag missat?

Exempel på avstavningar gjorda av InDesign är bl a följande:
- infor-mation
- sän-dare
- lära-rens
- kncen-trationssvårigheter
- voly-mjustering

Ja, och så fortsätter det i all evinnerlighet! Som alla förstår blir korrekturläsning ett helvete. Hur gör ni andra för att komma tillrätta med felaktiga avstavningar?

Tacksam för hjälp! / Roger

Var där strax efter 17 och drog strax innan 18. En San Miguel, lite snack med gamla kompisar och en rejäl titt på "underverket" gjorde mig än mer övertygad om att en dylik maskin står på mitt bord om ca ett halvår! MEN har redan hört rykten om att ljudnivån inte är lika med tyst... vilket är något jag idag prioriterar efter 2 år med eMac. Så jag tänker av naturliga skäl avvakta mer rapporter, framförallt här på 99mac.

För övrigt tycker jag det är skitkul att K&K gör en produktpres till något av en konstvernissage. Mer av sådana här evenemang är inte fel, det är denna attityd som får oss macanvändare att känna oss utvalda & prioriterade i en annars PC-dominerad verklighet (en verklighet jag stöter på dagligen i mitt arbete!).

Mitt slutomdöme blir ändå att jag tror att iMac G5 kommer att bli en succé, den är för snygg för att misslyckas!

//R

Ps: var Scooterbabe närvarande? checkade efter konstig frissa med vidhängande gigantlurar utan att se någon. Hade annars tänkt ge mig till känna och skaka näve.

Tänkte oxå ta en sväng förbi efter jobb. Vill verkligen titta närmare på 20"aren.