Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
charger68

charger68

Medlem
  • Sysselsättning fd yrkesverksam bildkonstnär numera löneslav i utbildningssektorn
  • Registrerad 2003-02-23
  • Senast aktiv 2018-02-18
  • Antal inlägg 169

Foruminlägg

De senaste inläggen charger68 har skrivit i forumet.

Har följt tråden och förbluffas över hetsen att bli först med att packa upp en iMac G5. Själv tänker jag fega och vänta minst ett halvår. Jag vill först ta del av alla kommentarer kring ev barnsjukdomar, måndagsexemplar etc som så gott som alltid finns på nya produkter.

Kanske det rent av dyker upp en rev. B-version ganska omgående? Och jag vill definitivt inte göra om samma tavla som jag gjorde när jag impulsköpte min eMac. Hade jag bara väntat några månader och tagit del av allt negativt som skrevs om eMac hade jag sluppit uppleva dem själv.

Men jag håller tummarna för att ni som beställt får vad ni hoppas på. Och att jag själv med säkerhet kan köpa en iMac G5 utan otrevliga överraskningar om ca ett halvår.

Ps: skall definitivt gå till K&K på fredag för att se vad det är vi pratar om.

Tack Danne för ett snabbt och innehållsrikt inlägg. Jag ser en hel del i ditt svar som jag kan använda mig av under utvecklingsdiskussioner jag titt som tätt hamnar i.

Ska man idag fortsätta ha bakåtkompabilitet till Netscape 4.x när man utvecklar hemsidor? Eller var bör man sätta gränsen? HTML 4? Finns det någon statistik att ta del av när det gäller användande av olika browserversioner? Skulle behöva veta hur många(i procent) som idag sitter och surfar med exempelvis version 4.x av Netscape(Mac/PC).

Har du någon/några bra länk till information jag kan kan ha glädje av får du gärna dela med dig av den/dessa. Jag tror att det är många utvecklare som sitter med detta dilemma.

Tackar på förhand för alla ruggigt bra länkar som kommer att ramla in!

//Roger

Nej, enfärgstryck med processfärg PMS 201. Tack för hjälpen med uttrycket! Jag har hört uttrycket stamtryck, vad kan då det vara?

Skall ringa till tryckeri för att få pris på ett tryckjobb och har glömt det korrekta fackuttrycket. Vad jag vill göra är att förtrycka ark på utfallande A3 med företagslogotyp i en färg, PMS, för att sedan få dessa i retur, nerhuggna till A3. Sedan är tanken att vi färdigställer trycksaken i vår egen kopiator.

Vad kallas nu detta? Stamtryck, blanktryck eller vad?!

Är det nån här som mellan tummen och pekfingret kan säga vad ett rimligt pris för detta jobb skulle ligga på. Pappersvikt 160 gram, vitt och glättat. Upplaga 10 000 ex.

Tackar på förhand för snabb respons.

Kanonbra! jag har själv kört programmet renamer flitigt genom åren och sedan jag gick över till OSX har jag vid flera tillfällen tvingats gå över i classicläge för denna typ av operation. Ska bli skönt att slippa det i fortsättningen.

Jag bara väntar på att min eMac skall vägra starta... sedan skall jag vänta in alla rapporter om barnsjukdomar, brister etc (vilket jag missade när eMacen köptes!). Därefter blir det troligen en 20" iMac på skrivbordet.

Jag har en eMac och den är allt annat än tyst! Hade jag begripit att den väsnades så mycket som den gör hade jag aldrig köpt den. Kan väl i sammanhanget berätta att jag var i butik och tittade på den innan jag köpte och där uppfattade jag den som tyst p g a alla störljud runt omkring. Med facit i hand skulle jag returnerat den omgående.

Så snigel1, jag tycker du bör se dig om efter något annat. En beg iMac kanske... eller så väntar du in releasen av nya modeller som är på gång. Av iMac alltså! om jag tolkat alla rykten rätt så har vi sett det sista av eMac.

Är det inte iDVD som bråkar i min G5 så har nu också iMovie fått spel!

Jag försöker importera film från en DV-kamera, SONY DCR-TRV900E PAL, till iMovie 4.0.1. Ansluter som vanligt med FW-kabel och programmet säger att kameran är ansluten i det blå visningsfönstret. Styrning av kameran via iMovie funkar också MEN filmen vill inte låta sig importeras.

Genom att starta och stoppa uppspelning kan jag ibland få in några sekunder men helt plötsligt så är v-fönstret bara blått igen! Jag kan se att filmen fortsätter spela upp på kamerans skärm. Att bara trycka på importera-knappen ger inget resultat.

Jag jobbar på en G5 med 768MB i RAM, ordentligt med ledigt utrymme, OS 10.3.4 och med ett helt nyinstallerat iMovie 4.0.1.

Är det någon som stött på liknande problem? Någon som kan komma med förslag på vad jag ska göra?

På min eMac har jag inga som helst problem. Därav kan man utesluta att det är glapp i FW-kabeln. Har inte heller några problem med iMovie 4.0.1 eller iDVD 4.0.1 i eMacen.

Börjar tro att det är G5:an som är den stora boven i dramat. Har aldrig haft så mycket strul med en Mac tidigare som med denna j-a G5!

Tackar på förhand för alla upplysningar! /Roger

Lajo, jag kommer troligen att försöka mig på en ominstallation av både iMovie & iDVD efter att jag testat att deleta "encoded assets" som är ett av Apples tips. Nu var ju Apples tips riktade mot G5 av dubbelprocessortyp, den jag sitter på använder bara en processor.

Att iDVD-projekt kraschar vid bränning i steg 4 på just G5-modellerna verkar vara vanligt förekommande om man dömer av alla diskussioner ute på nätet i olika forum. Jag hoppas verkligen att det kommer en uppdatering från Apple snart som åtgärdar detta.

Om någon som läser detta har hittat andra tänkbara lösningar på mitt problem tar jag tacksamt emot dem. Får jag ordning på detta så kommer jag att berätta hur det gick till.

Mvh / Roger

Jag sitter på en G5 med Panther och senaste versionerna av iMove samt iDVD. Och det funkar inte att bränna iDVD-projekt. iDVD avslutar sig själv hela tiden när den väl nått steg 4, kodning av mediafil. Jag skulle därför vilja prova att installera äldre versioner (ex vis v.3) av dessa program för att se om det kan fungera.

Således, är det någon som vet var jag kan hitta dessa versioner?
Tillstöter det några problem att ha flera olika versioner av samma program på hårddisken?
Är det någon här som försökt göra det jag vill och som nått ett positivt resultat, eller är det slöseri med tid?

Om någon av er har haft samma problem och hittat en lösning vore jag mycket tacksam för info. Fruktansvärt frustrerande att detta inte fungerar!

Mvh / Roger

Jag försöker bränna ett litet projekt men i fas 3, kodar mediafil, så efter ca 10 minuter avslutas programmet. Maskinen jag använder är en relativt ny G5 på 1,6 GHz och med 768 MB RAM. Kör OS 10.3.4 och senaste versionen av iMovie och iDVD. Projektet består av 2 filmer på ca 10 minuter vardera. Jag har struntat i att göra scenväljare utan har 2 knappar på huvudmenyn istället. Jag använder DVD-R skivor.

Jag har gjort flera försök, omstarter,inga andra program igång etc men det slutar varje gång på samma sätt. Några tips nån?

Kan bara nämna att jag aldrig stött på detta problem med min eMac. Är det månne G5 som är boven?! Nåväl, alla tips på hur jag skall komma tillrätta med detta problem tas tacksamt emot.

mvh / Roger

Innan min iMac Tangerine 266MHz gav upp så uppfattade jag den som bullrig. Högt fläktljud m a o. När jag sedan inhandlade eMacen var jag först och tittade på den i butik. Där uppfattade jag den som väldigt tyst. Idag vet jag bättre! Med facit i hand skulle jag bett om att få låna hem en eMac på öppet köp/prov för att just kolla ljudnivån. Hade jag gjort det så hade jag aldrig kunnat skriva dessa rader. För då hade jag aldrig köpt någon eMac.

För en målgrupp innebär fungerande videotelefoni, om inte revolution så nära på, nämligen de som är döva och som kommunicerar på teckenspråk. För denna grupp har den senaste utvecklingen betytt oerhört mycket. De döva är också en grupp som generellt sett är läs- och skrivsvag då det för dem inte finns någon naturlig koppling till bokstäver. Vi hörande har förmånen att ha ljud kopplat till det skrivna.

mvh / Roger

Tack Ciryon, du är en klippa som vanligt!

Roger