Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
charger68

charger68

Medlem
  • Sysselsättning fd yrkesverksam bildkonstnär numera löneslav i utbildningssektorn
  • Registrerad 2003-02-23
  • Senast aktiv 2018-02-18
  • Antal inlägg 169

Foruminlägg

De senaste inläggen charger68 har skrivit i forumet.

Jag skulle i o f vilja ha ett svar då jag nosat lite på tanken att göra samma sak. Så om du har lust och ork David kan du väl sno ihop några hintar om hur du gick tillväga! Ja, givetvis får även andra komma med beskrivning på hur man går tillväga.

Soliga hälsningar! / Roger

Kolla in www.sxc.hu och du kommer säkert att hitta vad du söker, GRATIS!

Jag var lite förhastad i min slutsats att dina kommandon inte fungerade, de fungerade visst! däremot är jag mindre säker vilket av dina tips som fungerade... Terminalen ger ju inte någon översvallande respons ifrån sig direkt.

Så tack igen Wire, helt plötsligt blev dagen mycket ljusare!

Ok Wire, som jag inledde mitt rop på hjälp så är jag grön i OS X, för att inte tala om terminalen!!! begriper tyvärr inte riktigt dina instruktioner. Har provat och kommit förbi inloggning med lösenord men sedan vill det sig inte riktigt.

sudo chown -R mittnamn Documents resulterar i "Invalid argument" när jag sätter ett $-tecken direkt efter mitt namn. utan $-tecknet händer ingenting, får bara upp en ny rad. Ditt andra förslag ger samma magra resultat.

Har hört talas om ett program som heter cocktail, kunde det vara till någon hjälp med mitt problem?!

Gernz, jag önskade att jag ens kunde markera mappen Dokument! m a o jag kan inte ens välja att visa info innan det retliga fönstret med texten "Mappen "Dokument" kunde inte öppnas eftersom du inte har tillräcklig behörighet." poppar upp.

Ok, några fler idéer på hur jag ska göra?

Ok, jag är relativ ny i OS X Panther och på jobbet har vi nu en ny maskin(G5) som jag satt upp. Har tills nu struntat i detta med rättigheter & behörigheter. Jag har admin-rättigheter, står så när man kollar upplagda konton, och 2 kolleger har fått "Standardkonton".

I min enfald trodde jag att de objekt/mappar, som ligger i den nedre vänstra tabellen vid öppnande av hårddiskfönstret, ägdes gemensamt av alla kontoinnehavare. Dvs kunde delas fritt och allt innehåll synligt för alla. Mapparna det gäller är de som heter "Program", "Dokument", "Filmer" etc. Jag la därför några filer i nämnda "Dokument"-mapp som min kollega behövde tillgång till. Vid inloggning såg han inte "min" mapp?! Jag loggade in och tog info på "Dokument"-mappen och, ve o fasa, ändrade behörigheten till system istället. Trodde med min logik att detta skulle avhjälpa problemet.

Problemet är nu än värre! Nu nekas även jag tillträde till mappen, får bara upp ett fönster som säger "Mappen "Dokument" kunde inte öppnas eftersom du inte har tillräcklig behörighet.", så snälla nån, hur gör jag för att rätta till mitt misstag???

Och hur skulle jag ha gjort för att skapa en gemensam mapp, lätt tillgänglig med fulla rättigheter för alla som har konto på datorn?

Hoppas någon av er därute vill hjälpa mig ur denna "genanta" situation.

Vill börja med att tacka för alla vänliga försök att lösa mitt problem här på 99mac. Och som tack för detta engagemang vill jag delge er lösningen. Vill samtidigt passa på och tacka Niklas på FontBolaget för god service och den som förklarade hur enkelt detta problem egentligen var.

För att typsnittsboken ska "förstå" installationen MÅSTE skärmfonten(väskan, FFIL-filen) och skrivarfonten(postscript, LWFN-filen) ligga på samma nivå, d v s i samma mapp. I mitt fall låg skrivarfonterna i separata mappar. Och då fixar inte typsnittsboken installationen. Svårare än så var det inte!

Varför filerna låg uppdelade som de gjorde ursprungligen vet bara AGFA/Monotype som levererade typsnittet!

Niklas menade också att man kan slänga ".afm"-filerna, att de helt enkelt inte fyller någon funktion för oss Mac-användare.

Hoppas dessa rader kan vara till glädje för er andra som stött på samma problem.

Ursprungligen av Christopher Anderton:

Om du bara skall använda det i Adobe program, så har Adobe en egen typsnittshantering.
Man droppar typsnitten i någon mapp. Fonts(?) i Adobes Application Support.

Kanske som en tillfällig lösning, men vill fortfarande veta varför det krånglar med typsnittsboken. Den mappen du refererar till, Adobes Application Support, är det något som återfinns med CS-versionen? Försökte hitta mappen på min hemmamaskin utan att lyckas(har bara äldre versioner installerade).

Det lutar åt att jag tar min typsnitts-CD och besöker Kullander&Kullander för en demonstration på hur man installerar snitten i bokeländet!

Men jag tar gärna emot fler förslag på lösningar alt förklaringar till vad som går snett för mig.

Ursprungligen av stfm:

Du har nog inte fått med dig hela typsnittet. Jag har i alla fall inte varit med om den typen av problem. Om du har alla filer, så kanske typsnittet har blivit korrupt? Kopiera typsnittet från den fungerande datorn.

Så vitt jag vet finns inte den typen av typsnittsbuggar i OSX, oavsett om man blandar in Typsnittsboken eller inte. Fast vem vet?

Kan väl passa på och nämna att jag även försökt från CD´n som levererades från FontBolaget. Alinea Sans ligger på CD´n i form av 12 väskor döpta så som AlineaSans-BoldItalic.bmap, AlineaSans-Regular.bmap etc. I varje väska ligger typsnittet i 14 punkters storlek.

Det finns även 6 mappar innehållande postscripttypsnitten, i ex vis mappen "AlineaSans-Regular Package" ligger filerna AlineSanReg, AlineSanReg.afm, AlineSanExpReg & AlineSanExpReg.afm.

Jag har som sagt provat dubbelklicka på filerna, dra in dem men inget funkar. Jag har även provat döpa om väskorna genom att ta bort ändelsen ".bmap" utan någon skillnad.

Jag kör senaste versionen av OS X, Panther 10.3.4 och typsnittsbok 1.0(v36).

Hoppas någon kan komma på något kreativt som jag kan testa!

Hur jag än följer hjälpanvisningarna för typsnittsboken vill det sig inte. Har försökt installera Alinea Sans, men hur jag än beter mig så går det inte. Jag dubbelklickar på fontfilerna(postscriptfilerna) och bitmap-väskorna men typsnittsboken bara "hostar" till. Har försökt dra filerna direkt in i bokeländet men utan resultat. Har även upptäckt att andra typsnitt strular på samma sätt, fast jag kan inte se några logiska samband...

Läget är akut och jag vet inte hur f-n jag ska gå vidare!. Jag provade att lägga filerna direkt i hemmamappens fontfolder i biblioteket. Typsnittet visar sig i Illustrator men saknar all form av kantutjämning. Kan väl påpeka att jag använder samma typsnitt under OS9 på en annan maskin utan minsta problem.

Jag hoppas någon av er vill ge mig en hjälpande hand. Tackar på förhand.

Ps: har även försökt aktivera "Användare" utan resultat! är det jag som gör nåt knas eller är det typsnittsboken som djävlas?!

Hoppas någon kan ge mig tips på ett trevligt, prisvärt ställe i Malmö. Det gäller en affisch, storlek 70x100 4-färg, i 20 ex. Någon som vet ett bra ställe med trevligt bemötande? Kanske rent av någon som kan ge mig en uppfattning om vad jag kan räkna med att detta jobb kostar.

Jag är öppen för alla idéer och förslag, så kom igen! Tackar på förhand för alla justa svar som kommer att välla in

Kan tyvärr inte ge dig nån hjälp, har själv inte funnit någon lösning på problemet (se min tråd "Usel textrendering i 4:an"). Nästa projekt jag drar igång kommer jag att göra textskyltar i PS istället och skita helt i iMovies textfunktion. Men det är klart, jag hoppas fortfarande att det kommer en lösning i iMovie...

Skulle behöva motsvarande tips för Malmö, alltså, finns det nåt billigt och bra "varuhus" för begagnade kontorsmöbler i Malmö?

Tackar redan nu för alla tips som kommer att strömma in!

Tänkte skrota en 7300 men vill flytta dess hårddisk till en 7600. Har försökt komma på hur man utan våld "sliter" loss disken men fattar inte hur den är fastsatt. Har sökt på nätet men inte funnit någon beskrivning på hur man demonterar en disk ur modell 7300. Sedan behöver jag även tips på hur jag monterar den i min 7600-burk.

Tar tacksamt emot alla tips som kan lösa mina problem.

Om någon undrar varför jag lägger ner tid på detta skrot så är svaret att en fattig konstnär ska få maskinen. Men jag vill lämna ifrån mig en så bra burk som möjligt.

Ursprungligen av Pär:

Hela eller nedre hörnet?

Nedre högra hörn vibrerar/skakar konstant men förvärras vid ex vis kopiering eller andra processorintensiva arbeten. Kunde under en period inte låta bli att ständigt kolla om det blivit bättre eller värre. Det har inte blivit värre med tiden och nu har jag alltid dokumenten jag arbetar med så långt upp i vänstra hörn som möjligt.

Sitter idag med en 800Mhz emac med en bildskärm som kan frambringa åksjuka, den vibrerar och skakar, och den låter som värsta hårfönen. Har Apple åtgärdat dessa "features" i det nya släppet så är det en kanonmaskin man får för pengarna! Om inte så avråder jag bestämt från ett inköp, oavsett pris...

Om du står i begrepp att köpa en eMac, gör INTE detta över nätet. Besök en återförsäljare, studera hur bildskärmen uppför sig och lyssna på fläktljudet. Be att få den på öppet köp i några dagar så att du kan höra hur den låter i hemmiljö (det är stor skillnad, tro mig!).

Med mina egna erfarenheter hade det aldrig stått en eMac i mitt arbetsrum nu. Har dessutom svårt att sälja den vidare med gott samvete...