Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
romanenko

romanenko

Medlem
  • Registrerad 2002-10-18
  • Senast aktiv 2013-09-12
  • Antal inlägg 157

Foruminlägg

De senaste inläggen romanenko har skrivit i forumet.

Jag fick ordning på det här problemet men igår när jag satte mig så distar det till då och då, bara korta stunder men det händer även om jag bara spelar en kanal.

Några tips?

Hej

Jag har bytt användarkonto i OS X och fick göra om alla inställningar i Logic.
Nu har jag märkt att det uppkommer ett konstigt ljud ibland. Svårt att förklara hur det låter men det låter som om det knastrar eller distar lite smått ibland och man hör det mest när man har hörlurar på sig.
Det låter mest om jag har många kanaler och mycket effekter på och om jag lyssnar igenom kanal för kanal så finns inte ljudet med så det är inte inspelat på något sätt.

Huh? Jag slängde allt som hade med det gamla kontot i OS X så jag kan inte kopiera över preferencefilen.

Några tips?

Samma sak här.
Du går in i Environment, trycker på New längst upp och väljer Audio Object längst ner.
Om du håller inne muspekaren över det nya "audio objectet" som brukar dyka upp under kanalerna i mixern så går det att välja Audio Instrument 17 där och sedan dyker det upp i audio mixern som normalt.

Det går väl ladda ner från emagic.de?

Ursprungligen av PF:

Är dina kopplingar förutom guran stereo hela vägen?

Hmm. Vet faktiskt inte. Det är stereo ut från preampen till firewirekortet men jag spelar in mono i Logic. Räknas det som stereo? Kan det bli sämre ljud för att jag spelar in det mono i Logic?

Nej det har den inte.
Trodde att det var mixern som gav dåligt ljud så jag lineade gitarren direkt till firewirekortet. Samma ljud dock..

Om jag linear en gitarr till en mixer och spelar ut i mina nya Alesismonitorer så låter det kristallklart. Om jag däremot linear ut från mixern in till det interna ljudkortet och spelar in så låter det bra i högtalarna men när jag spelar upp det igen så låter det inte alls lika bra i högtalarna. Det låter mycket burkigare.
Jag har alltid trott att det berott på ljudkortet så igår köpte jag ett firewirekort och får lika dåligt ljud.
Tänkte då att det kanske var mixern så jag lineade gitarren direkt till firewirekortet och spelade in i Logic och det blev fortfarande lika dåligt ljud.

Huh? Vad kan det bero på? Det sista jag har kvar att testa är antagligen telesladdarna som går mellan PODen och mixern eller RCA-kablarna som går mellan mixern och ljudkortet. Vet inte var jag har fått RCA-kablarna ifrån men om jag inte hittat dom så är det som säkerligen från Claes Ohlsson. Inte toppenkvalitet alltså men kan sladdar verkligen försämra ljudet så mycket?

Funderar på om jag har någon konstig inställning i Logic som gör att det blir så här?
Några tips?

Det står att Logic Express har Maximum resolution 24-bit/96kHz medans Logic Pro har 24-bit/192kHz .

Vad är en normal CD-skiva i för upplösning? Om jag har spelat in en låt exakt likadant i både Express och Pro innebär det att det blir bättre ljud i Pro då?

Jag vill inte köpa något från Behringer.
Vad är Logic Control? Är det en hårdvarugrej eller bara en beteckning på en mixer som kan styra Logic?
Vad har proffsen? Jag vill ha samma sak. Har dom kanske ett ljudkort med en massa utgångar som dom sedan kopplar till en riktig mixer och sedan mixar där?

Bra tips Brunis. Hade en Yamaha 01v eller vad den nu hette en gång. Ska kolla upp om den kan styra Logic och i så fall köpa en likadan.

Jag kör Logic Express på en G4 867Mhz och det är fullt tillräckligt.
Brukar ha två spår för gitarrer, ett för bas, och 2-3 stycken för sång på alla låtar men brukar sedan lägga till ytterligare några spår med bakgrundsgitarrer som knappt hörs och ibland även tamburin eller bakgrundsägg osv osv. På en normal låt har jag mellan 6 och 10 audiospår (många med effekter), och hurmångaspårsomhelst som spelas ifrån EXSP24.

Det har hänt någon enstaka gång att någon kanal med mycket effekter på segar ner datorn men då trycker man bara på freezeknappen så frigörs all kraft som effekterna på det spåret använt.
Jag tror inte du behöver en snabbare dator men om du däremot tänker jobba mycket med loopar så vet jag inte om Logic är rätt för dig.

Vad heter en sådan där sak?
Hittade dom på hemsidan men vet inte riktigt vad jag ska söka på på vendolin osv.
Digitalmixer fungerade inte då man fick upp en massa "riktiga" mixerbord.

Finns det någon billig liten mixer som man kan styra reglar och panorering i Logic med?
Vore smidigt.

Hej

Finns det något officiellt Logicforum? Har letat runt på emagic.de men inte hittat något.

Jag hade ett liknande problem en gång.

Hade bouncat en låt men hade råkat trycka in soloknappen så att bara en kanal följde med.
Tog bort solo så att alla spåren hördes och bouncade om det igen. Släppte filen över iTunes och lyssnade men då fanns fortfarande bara en kanal med. Bouncade om flera gånger innan jag fattade att iTunes aldrig kopierade in den nya AIFF-filen då det redan fanns en likadan låt med samma namn (fast bara en kanal). Tog bort den gamla från iTunes och släppte den nya och då fanns alla kanalerna med.

Hej hej

Nu har jag nog ändrat något som jag inte skulle ha ändrat.

Av någon anledning så har jag helt plötsligt bara tillgång till 4 kanaler i Logic.
Skulle lägga en andra gitarr men då jag håller inne muspekaren på kanalen och väljer Audio Track så har jag bara Audio Track 1 till 4 tillgängligt. Normalt sett så har jag minst 16.
Huh?!!!!

Har kollat igenom inställningarna under Audio > Audio Preferences men inte hittat något. Alla andra låtar fungerar det fint på så jag måste ha kommit åt något på den här låten.

Någon som vet hur man fixar det innan jag börjar spela om allt som en ny låt?

Ha det bra
Mikael