Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Elamite

Elamite

Medlem
  • Registrerad 2005-01-16
  • Senast aktiv 2010-03-20
  • Antal inlägg 74

Foruminlägg

De senaste inläggen Elamite har skrivit i forumet.

Ursprungligen av daniels:

Fint!
Via iSync fungerade det utmärkt - Men drygt att varje redigerad kontakt märks upp med ett - (ex: Namn -). Varför? Någon med liknande problem?
Tack för info'n.

Jo, jag får samma problem. Vet inte riktigt vad det beror på... Blir det likadant för er som syncar telefoner som har inbyggt stöd i iSync?

Ursprungligen av daniels:

På vilket sätt uppdaterar du ev. ändringar på kontakter?
Via Adressboken skickar lyckas jag bara skicka över kontakterna som vCards, och då skapas dubletter.

Jag synkroniserar alltid med iSync, d.v.s. jag startar iSync och trycker på knappen 'Synkronisera'. Gör jag det spelar det inte någon roll om jag ändrar i adressboken på datorn eller i telefonen. Samma gäller för iCal. Detta förutsätter att iSync har stöd för den telefon (finns inte det finns det ofta plug-ins att hitta) samt att du har lagt till enheten.

iSync borde hålla reda på vilka ändringar du gjort och när. Om senaste ändringen av en kontakt gjorts i datorn kommer den ändras på telefonen och vice versa. Inga dubletter skapas med andra ord. Så funkar det på min k610i iaf.

Det är nog bara en tidsfråga innan virus och trojaner börjar dyka upp, i takt med att användarbasen stiger. Faktum kvarstår: det finns ingen dator som kan skydda sig mot en redigt grym individ som verkligen vill ta sig in. Säkerhetsluckor och exploits tycker jag man läser om titt som tätt, även vad gäller macosx. De täpps ofta till tämligen snabbt. Skillnaden mellan macosx och winxp är ju några 100-tals miljoner användare så det är ju klart som korvspad att winxp är mer utsatt för hot.

Har den alltid surrat så eller har det uppstått på sistone? Annars kan det ju vara fläkten. Lite surr får man allt räkna med.

Programmet Macintosh Drivers for Windows XP fungerar inte i Vista, nej. Däremot går det tvinga programmet att packa upp de filer som finns i installationsprogrammet. Sedan kan man via enhetshanteraren manuellt installera de drivrutiner som man önskar. Har du en skarp version av Windows Vista Business ska dock de medföljande drivrutinerna fungera utmärkt. Vilket det ju verkar göra för dig.

Har parallels-killarna fixat fullt stöd för Vista än? I en annan tråd här länkade jag till en tråd på apples forum där det beskrivs hur man packar upp drivrutinerna från Macintosh Drivers-cdn.
http://discussions.apple.com/thread....18129&#3818129
Efter du gjort det kan du installera drivisarna till nätverkskortet manuellt. Annars funkar allt prima om du installerar Vista genom Boot Camp.

Tror iofs inte att nåt annat än Business är släppt än, men annars ska vilken som helst gå. Alla tror jag levereas på samma dvd. Det kommer med andra ord vara licensnyckeln som avgör vilken version av Vista du kan köra.

Lustigt. Mitt airport-kort fungerade från start. Likaså tangentbordet. T.o.m. eject-knappen funkar. Och ljud. Hittade denna tråden på apples forum: http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=3818129&#3818129

Där står bl.a. hur man gör för att packa upp drivisarna från boot camp cdn och installera manuellt.

Det finns redan ett ganska bra program. Inte i närheten av SX/Logic/Live etc, men tillräckligt för många. Kommer inte ihåg vad det heter dock...

Hittade den här listan. Vet inte om det kan vara något där som passar...

http://hans.fugal.net:2500/linuxaudio/show/MIDI%20Software

EDIT: Tror rosengarden ska vara helt OK!

Vet inte hur långt dom kommit med ALSA än, men tyvärr är drivrutingsstödet för ljudkort under LINUX fortfarande ganska sunkigt då väldigt få tillverkare skickar med linuxdrivisar. De flesta har dessutom hemlig källkod så open source communityt kan inte modda drivisar för linux heller. Tyvärr är det nog fortfarande knaggligt att köra ljudproduktion på linux. Om du inte är väldigt, väldigt kunnig.