Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sturee

Sturee

Medlem
  • Registrerad 2003-05-25
  • Senast aktiv 2007-07-23
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen Sturee har skrivit i forumet.

Tack! Skall förbättra mitt sökande i detta förnämliga uppslagsverk.

Ytterligare ett tillägg till det förvanskade första inlägget. Mitt problem gällde alltså i första hand å ä och ö inte de tecken som nu skapades av Explorerkonverteraren.

Mitt förra inlägg gjordes under Explorer. Måste tydligen göra om det under Netscape för att få det läsbart. Alltså problem med specialtecken efter övergång från 8.6 till 9.2.2. Inga inställningsändringar i Explorer har hjälpt. Ligger månne felet i Explorer eller trivs inte browsern ifråga under system 9?

Vid datorbyte G3 till G4 och švergŒng frŒn 8.6 till 9.2.2 har jag bland annat fšrlorat mina Œ Š och š i flera fonter pŒ hemsidorna under Internet Explorer. Har fšrgŠves fšrsškt Šndra i Explorers instŠllningar. Inga problem under Netscape. Har nŒgon hjŠlp att erbjuda? Ligger mŒnne felet i Explorer och dess teckenkonvertering?

Tack för hjälpen! Leverantören har lovat ta hand om det hela och komplettera i enlighet med era kloka förslag - allt mot en blygsam ersättning.
Har bett administrationen om ursäkt för att jag presenterat mitt problem under fel rubrik. En switchare inom Macvärlden hör ju inte direkt hemma här.
Fortsatt trevlig sommar!

I morgon när datorleverantören börjat knoget tänker jag höra av mig. Om man inte har någon annan lösning får man väl låna ut en systemskiva (som jag sedan måste köpa loss?). Borde jag begära att man partitionerade sytemutrymmet för att minska risken för framtida haverier? Jag har tänkt leva vidare med 9-systemet en tid för att sedan under - om möjligt - kontrollerade former gå över till OS X.

Äpplet ligger tyvärr stadigt kvar. Norton ignoreras liksom Cmd-S.

Kan det möjligen vara frågan om hur det ligger i "startskivelådan"? Jag lutar nog åt att en relativ amatör måste ha tillgång till något hårdvaruverktyg när operativsystemen blir mera komplexa....eller?

Tyvärr visas inga andra startskivor än X efter alt-start.

Bland annat på rekommendation från vänner inom 99mac har jag kompletterat - för att senare ersätta - min G3/8.6 med en G4 med 9.2.2 och 10.3.9. Fick inga manualer och saknar också nya verktyg på CD. Började försiktigt med system 9, lyfte över data och läste in gamla standardprogram. Det fungerade i stort som väntat inkluderande Internethantering. Så blev jag övermodig och beställde in system 10 som startskiva.
Nu har jag bara ett stillastående äpple att titta på. Jag har inte hittat några knappar på tangentbordet som kan åstadkomma en fortsättning. Norton Utilities 5-skiva släpps inte in och jag saknar alltså andra adekvata verktyg. Vad behöver jag för att klara situationen? Den gamla funktionen att starta utan tillägg hittar jag alltså inte. Finns det? Borde jag skaffa installationsboxar för systemen? Det känns ändå viktigast att disponera verktyg som öppnar så att jag åtminstone kommer åt hjälpfunktionerna. Hjälp!

Lyckades till sist efter att ha laddat ner en ny StuffIt av samma version. Tack!

Tack för hjälp. Men - när jag skall packa up sit.filen Graphic Converter via StuffIt 7.0.3 händer inget. Svårt det här.

Är amatörmässig användare med normalbestyckad G3. Dock inga grafikverktyg utöver ColorIt. Har fått en TIFF-fil som jag bör läsa. Vad behöver jag och var hittar jag detta?

Mitt förra inlägg hamnade tyvärr i fel fålla. Mitt problem kvarstår dock.

Är amatörmässig användare med normalbestyckad G3. Dock inga grafikverktyg utöver ColorIt. Har fått en TIFF-fil som jag bör läsa. Vad behöver jag och var hittar jag detta?