Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lindman

lindman

Medlem
  • Registrerad 2003-06-16
  • Senast aktiv 2021-02-05
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen lindman har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av IngoX:

Källa? Ser inget på deras hemsida, twitter eller facebook än.

(Danske Bank UK på Nordirland stöder Apple Pay sedan länge)

Loggar man in i iPhone appen från Danske bank får man info om att lägga till kort. Har gjort det och det gick bra. Har ej testat handla på kortet ännu.

Danske Bank stödjer nu Apple Pay

Ursprungligen av Machacker:

Ett mycket märkligt problem uppstod efter årsskiftet. Jag har HomeKit-prylar från IKEA och Philips (endast lampor) med en rad olika scenarier under vardagarna i appen Hem. Efter årsskiftet så har dessa scenarier slutat fungera med alla IKEA-lamporna. Det går fortfarande att tända och släcka lamporna via Hem-appen samt även "Testa scenario" inifrån varje Scenario och alla lampor tänds och släcks då precis som de är programmerade att göra. Men när de körs automatiskt så är de endast Philips lamporna som reagerar.

Har testat att starta om alla Hubbar (IKEA, Apple TV, och Philips) samt kollat igenom att alla tillbehör är uppdaterade. Det finns heller inga scenarier i IKEAS app som ligger och "krockar" med de i Hem-appen. Allt känns som en bugg?

Har också stött på det här några gånger, då med Phillips Hue. Klickar på Phillips knappen som skall aktivera scenariet, ser att HomeKit reagerar på knappen men inget händer. Går jag in och testar scenariot så funkar det men inte när det aktiveras annars.

Ingen annan som lagt märke till att Hannes Keller har en Apple Watch? Tidig prototyp eller tidsresor?

Ursprungligen av Redaktionen:

Med Itunes Match får användaren hela sitt musikbibliotek tillgängligt i molnet. Med några enkla grepp går det dessutom att uppdatera befintliga låtar på datorn till bättre versioner från Itunes Store.

Läs hela artikeln här

Matchningen är inte perfekt. Jag har haft flera album t.ex. remaster versioner av Depeche Mode Black Celebration och Music for the Masses där iTunes match har blandat remaster versioner med originalversioner vilket man hör genom att volym i olika låtar på samma skiva skiljer sig väsentligt. Så tips är att spara originalfilerna tills man provlyssnat den matchade versionen.

Ursprungligen av esteen:

Kan man väcka en avstängd iMac för att göra backup med Time Machine till en Synology NAS och kan man göra det utan att ha en AirportExtreme?
Efter avslutad backup så vill jag att den ska stänga av sig igen...
Har idag en Netgear WNDR3700v2 som jag inte tänkt ersätta om det inte krävs...

Under Energy Saver i Systeminställningar kan du ställa in intervall/tid som datorn skall startas och stängas av. Det kanske du kan använda?

Ringde Telia och fick besked att telefonen var på väg och fick även kolli-ID! Tjejen som svarade lät lättat att kunna ge ett positivt svar

32GB svart beställd 18/7.

Ursprungligen av Christoffer Larsson:

Nu har telia lagt upp abbonemanget på "mina sidor" iaf, men när kommer tillhörande telefon, det vet man ju aldrig

Uppdaterats hos mig också men nu står det abonnemang saknas istället (förlänger ett existerande abonnemang). Vet inte om det är ett bra tecken...

Ursprungligen av wolf:

BT headsetet Bang & Olufsen Earset 2 kostar 3000:- i Sverige och USD 350 i USA. Det har fått mycket bra recensioner och säljs till och med av Apple i USA.

Är det någon som testat detta? Jag har Apples BT headset och är inte speciellt nöjd. Dels stängs det av när det sitter i laddaren och dels är passformen väldigt dålig för mig...

Jag testade i ett par dagar men var inte så imponerad. Upplevde den som lite för stor och krånglig att ta på. Den satt inte heller stabilt på mitt öra men det är nog individuellt.

/Rune

Ursprungligen av Nicklas Högås:

Sorry om frågan är OT.

Det där verkar rätt trevligt. Men en sak undrar jag, efter att ha lekt lite med det. På programmets hemsida ser man en skärmdump där det finns en lista med hårddisken och dess innehåll längst till vänster - det står "source" ovanför den. Hur sjutton får man fram den?

Det är förhandsversionen av QPict 7 som har den listan. Den är nu även Universal. Versionen kan laddas ner här:

http://www.qpict.com/beta.html

/Rune

Citat:

Skrevs ursprungligen av rodin
Näe, det är definitivt värt att göra rent tangentbordet, har gjort det två gånger efter två stora glas cola, och det är inte så jobbigt som det låter. Nu för tiden är jag däremot livrädd att samma sak ska hända, då jag sitter med en powerbook....

För den som är rädd om sin PowerBook kan jag varm rekommendera Griffins iCurve:

http://www.griffintechnology.com/products/icurve/

Då kommer datorn upp i "säker" höjd för de flesta kaffekoppar. Kräver då dock att man har ett extern keyboard.

1