Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mrubenson

mrubenson

Medlem
  • Plats Sollentuna
  • Registrerad 2003-10-03
  • Senast aktiv 2014-11-18
  • Antal inlägg 792

Foruminlägg

De senaste inläggen mrubenson har skrivit i forumet.

Det är ju knappast skadligt för batteriet att låta datorn gå på batteri tills den går i vila av sig själv. Det är den ju konstruerad för. Däremot skulle nog batteriet inte må lika bra av att laddas ur helt, d.v.s. om datorn sedan fick stå i vila tills batteriet tog slut och datorn stängdes av.

Är inte inom den grafiska branschen, men detta verkar som rätt forum och ni kan förhoppningsvis lösningen på mitt problem.

Har på kontoret en färglaserskrivare Samsung CLP-550n som hanterar utskrifter från både min iBook och en stationär Dell-mojäng. Problemet är att när jag skriver ut från Word i iBooken så blir texten "suddig" ungefär som om anti-aliasing var påslaget även vid utskrift. Skrivarens egna testsida skriver dock ut korrekt, så det är inte något fysiskt fel på skrivaren i alla fall.

Vad kan det bero på? Vad ska jag testa för att felsöka?

Ingen som kan säga något?...

Kan nog synas i statistiken imorgon. För du har väl registrerat dig...

Det är så den lånade G5:a som jag ett tag körde kodknäckningen på betedde sig. Tystare än man kan vänta sig och definitivt snabbt.

Enligt http://n0cgi.distributed.net/speed/ är kankse 22.08 MKeys/s lite lite men det beror väl på vad du annars har maskinen till och vad du har för processorer. Lägg gärna in din egen statistik där när du kört ett tag och sett vad du ligger på.

Jo, det behövs verkligen ett ryck. www.distributed.net var adressen och det är alltså RC5-72 vi håller på med.

Det måste ju vara många här som sitter på G4:or eller G5:or och EN sådan slår en hel bunt intel/amd-maskiner på fingrarna utan problem. Kolla lite på statistiken så ser ni skillnaden.

Har inte gjort detta själv så jag kan inte förklara för dig hur du ska göra, men det är inte särskilt svårt. Det finns nog i arkiven här också tror jag.

Principen är att du sätter upp en dator (med OS X Client räcker) och delar ut en mapp med vanlig fildelning (via AFP). Sedan fixar du alias på de andra datorerna så att de har lösenord och användarnamn sparat och automatiskt kan logga in på "servern".

Men detaljerna får någon annan bistå med...

Har du kört Apple Hardware Test som finns på någon av skivorna som kom med datorn? Oftast kan detta hjälpa till att lokalisera dåligt minne eller annat hårdvarufel.

Slår den av efter ett tag (kanske så mycket som en timme eller två) om du väntar eller fortsätter den att vara gul/orange så länge den är inkopplad?

Om den slår av verkar det som om det har med kalibreringen av batteriet att göra.

Vad som duger för att köra en Mac OS X Server på hänger mycket på hur stor belastning man har på servern och vad man accepterar i "slöhet" från GUI.

Jag kör en B&W G3 300 med inte särskilt mycket minne som server på ett mindre nätverk med låg trafik. Panther Server rullar bra på detta och administration gör jag från min iBook så det är sällan jag behöver lida av att GUI:t är så slött.

På en G4 400 kan jag inte annat än tänka mig att det ska funka bra så länge antalet användare är begränsat. Skyfflar man många stora filer kan man förstås vilja kolla upp att hastigheten på diskarna man har i servern är OK också. För det hjälper inte riktigt att ha Gigabit Ethernet om man har diskar i servern på ATA/66. Men ett PCI-kort borde kunna ge dig någon snabbare lösning och att sätta upp RAID i Mac OS X lär vara mycket enkelt.

Om du klipper in en lite större del av loggen kanske vi kan se om felet ligger någonstans så att det syns...

Det är ju onekligen så att koden inte är optimerad och att man skulle kunna minska bandbredden med ett betydande procenttal genom att sitta och hacka. MEN, man måste också tänka på att det tar tid och att det jobbet sedan måste göras om varje gång forumet ska uppdateras till en ny version. Så jag tror inte att det egentligen är någon större besparing att jobba för att optimera koden. Däremot är det en bra idé att optimera funktionerna som vi använder, som t.ex. gränser för bildstorlekar och liknande. Men i slutändan är det väl ändå så att en stor användarbas kan generera annonsintäkter och att det är den vägen det måste gå om det ska gå ihop med en rimlig arbetsbelastning.

Men om vi nu alla är överens om att de fria ÅF är bättre och att vi vill stödja dem, då är det ju faktiskt upp till oss att också köpa våra saker där. Även om det innebär att vi betalar någon hundralapp extra och att leveransen tar ett par veckor mer.

Det är i slutändan ändå konsumenterna som avgör saken. Men då måste vi också stå på oss och inte bara tänka på vad som är billigast och snabbast...

Borde inte mitt förlag lösa problemet då?

Kan man verkligen misslyckas med en nätsladd?????

Eller så kanske de bara har SERIÖSA problem med värmeutvecklingen... Vad vet jag.