Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
badanka

badanka

Medlem
  • Registrerad 2003-10-28
  • Senast aktiv 2003-11-05
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen badanka har skrivit i forumet.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Johan Arvidsson
Jag börjar tro att Microsoft bara är ett stort globalt experiment.

De vill se hur stor del av världens människor som bara accepterar att Microsoft trots sin dominans kan bygga skitprodukter. När de märker att det där med Windows verkar ju folk köra trots att det är dåligt så ser de sig omkring och tänker:
- Okej vad finns det nu för något som är bra men som vi kan köpa och förstöra. Undrar om folk kommer att bli sura nu eller ska de bara acceptera det också.

Det är naturligtvis aldrig bra att ett enda företag har sådan dominans som Microsoft har inom mjukvarusektorn, eller vilken sektor som helst för den delen, och då särskilt operativsystem för desktopen. Men tro det eller ej, Microsoft har faktiskt gjort en och annan bra produkt också

Visual Studio, deras svit av professionella utvecklingsmiljöer tillhör absolut världsklass, likaså operativsystemet Windows 2000, Windows XP, Office 2000 och Office XP (v. X) är riktigt bra dom också. Exchange server är också en produkt som dom fått till riktigt bra. Apple har lite kvar innan dom kan leka med dom stora pojkarna på serversidan.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Pär

Den kan köra 32-bit och 16-bit blandat precis som idag. (växeln för 32/64 står på 32 default s.a.s.)
Den kan oxå köra 64-bit med 32-bit och 16-bit på så sätt som 16-bit körs idag - men det kräver att operativet är 64-bit rakt igenom. (och att operativet sköter växlandet mellan 32 och 64 -bit med allt i form av overhead det innebär)

Får nog snart skriva dethär i faq:en för det var tusan vad evetna pezenissar det är här som upprepar samma smörja gång efter annan

FEL!!! AMD64 och IA64 kan INTE köra 16-bitars program, den kan endast köra 32-bitar och 64-bitars kod, det skulle du vet om du tog reda på lite fakta innan du skriver om något som uppenbart inte hör till ditt kunskapsområde. Och du snackar om smörja? Du är bra på att snabbt kladda ner en massa påståenden men inte på att faktiskt kunna sakerna du skriver om.

XP finns i en beta version för 64-bitar, MacOS X kommer att dröja med det, Steve Jobs tycker att det är viktigare att skryta med en 64-bits CPU än att verkligen se till att MacOS X drar nytta av en 64-bits CPU. AMD's 64-bit behöver inte ha något 64-bits OS "för att funka" den kör 32-bits appar natively, jag tror att typografen är lite utanför sitt kompetensområde på den här biten.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Mondo
Jahapp, då får man väl byta sökmotor igen då. Inga problem alls.

Ändring: Nu har jag bytt!

Du kanske ska vänta tills Microsofts eventuella uppköp av google är ett faktum ...om sådär 1 eller 2 år framåt i tiden? :rolleyes:

Citat:

Skrevs ursprungligen av stfm
Usch. Det här var inte skojiga nyheter (jag lämnar debatten om huruvida det är en nyhet därhän). Med MS totala förstörelse av Hotmail i tankarna, så kan man vara säker på vad som händer vid ett övertagande. Om jag inte visste hur duktiga MS är på att slakta övertagna produkter, så skulle jag inte bry mig alls...

Finns det någon Backup? Alltså, fler användbara sökmotorer?

Det roliga är dom fortfarande kör FreeBSD på hotmail servrarna, och att dom har mage att fortfarande förneka det trots tonvis med anekdotiska bevis från personer som jobbar/jobbat i deras hotmaildivision, dom har bara lyckats få Windows 2000 att sköta inloggningen på servrarna

http://www.google.se/search?q=search+engines&ie=ISO-8859-1&hl=sv&btnG=Google-s%F6kning&meta=

Citat:

Skrevs ursprungligen av Pelle Gustavsson
Det var ju det jag menade.
Att TT blir rikslikare för nyheter är en otäck sanning. De har facit för vad som är viktigt, på något sätt.

Ok jag missuppfattade, ledsen Sverige är ett litet land, trots vår stora internettäckning så känns det fortfarande som vi är en liten ankdamm när det händer något.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Pelle Gustavsson
Nyheten kom på TT klockan 11.31 idag!

Jaha? så trevligt, det hindrar icke desto mindre att "nyheten" har varit ute på utländska siter i nästan en månad...svensk ankdamm var ordet.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Anders Täpp
DÅ kanske det finns en gammal tråd här med andra ord.

Vet ej, tvivlar, men det finns en kul tråd om det på ars battlefront;

http://arstechnica.infopop.net/OpenTopic/page?q=Y&a=tpc&s=50009562&f=48409524&m=6640911685&p=1

Wow, nu vaknade svenska media, nyheten har funnits på ars och flera siter sedan en månad tillbaka

Citat:

Skrevs ursprungligen av Adrian B
Man ska indexera hårddisken först, det ska visst snabba upp funktionen rejält, det kanske du redan gjort?

Jag gjorde som du sa nu, dvs indexerade HD'n...herrejäv!!....vad SNABBT!! det går nu, jag som tyckte att sökningen innan var tillräckligt snabb, ruskigt! :eek:

Testat med att söka efter och slänga bort com.apple.Safari.plist och se om den fungerar efter det?

Citat:

Skrevs ursprungligen av mischa
någon?

Man laddar ner och testar den senaste betan av DivX 5.1 för Mac?

http://download.divx.com/divx/mac/DivXPro51Beta2Installer.sit

Citat:

Skrevs ursprungligen av malen
Hittar inte i Systeminställningar "Inloggning" - i Jaguaren har man kunnat ställa in där alla program som automatisk startade osv.
Är det borta nu?

nope, "konton" > "startobjekt"

Citat:

Skrevs ursprungligen av Pär
Nu var vi där igen

AMD har inte exekvering av 32 och 64 -bit hur som helt - men har möjlighet att med en växel fylla 32-bit kod så det går igenon 64-bit strukturen. Detta styrs av operativet (som måste vara 64-bit då) och så vitt jag vet kan man inte hoppa fram och tillbaka mellan 32 och 64 -bit hur som helt... Det verkar snarare som hur det funkar som det funkar idag med 16-bit och 32-bit kod på x86 under 95 and on...
Antar att Intel inte är så pigga på det rejset en gång till, så de vekar lägga bakåtkompabiliteten i emulering iställat (likt PPC en gång för över tio år sedan).

ja alltid blir det någon som känner sig trampad på tårna om man råkar nämna att det finns fullt jämförbara 64bits cpu'er på x86 sidan :rolleyes:

unikt vet jag inte om det är, amds 64bit processorer har samma typ av uppbyggnad intel?....för att travestera schiller på wwdc; "they probably went to get a latie'"
:eek: