Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonas Mellander
  • Sysselsättning Nätverksspecialist med en handfull passioner vid sidan av jobbet.
  • Registrerad 2005-01-09
  • Senast aktiv 2016-08-09
  • Antal inlägg 1013

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonas Mellander har skrivit i forumet.

Finns det några begränsningar om man köper en DBT-120 och uppgraderar med Apples Firmware (vilket går enligt vad jag läst, även om den tappar PC-kompatibliteten då) konta att ha en dator med Apples original inbyggt?
Laddas drivrutinen samtidigt i operativet.

Anledningen till frågan är att tanken är att använda trådlöst tangentbord och mus till en iMac G4. Och att använda bluetooth för dessa typer av enheter kan ju ställa till det om man behöver starta med några tangenter nedtryckta. Men det kanske man har problem med oavsett om man har en Mac med inbyggt bluetooth? (Har ju själv en PB som tur är....

Problemet är ju också att eftersom du kör WDS står båda accesspunkterna på samma kanal och konkurrerar således om samma bandbredd. Detta kommer per automatik att sänka prestanda i nätet. Är det dessutom så att en klient bara hör den ena AP:n finns risk för kollisioner och störningar som får dessa konsekvenser.
WDS bör bara användas som nödlösning, och då ska man vara beredd på prestandaförsämringar.

Märkligt formulerad fråga om inte annat. Men jag tror att svaret är som följer:

Ja, du kan ha en accesspunkt (eller router med inbyggd accesspunkt som du ska dela en bredbandsanslutning på flera datorer) som kan kommunicera både med iBook och en stationär PC.
Detta under förutsättning att den stationära PC:n har ett WLAN-kort av något slag med 802.11b/802.11g-stöd. (USB eller PCI)

När ska detta spel släppas?

Minns inte, men om du inte får svar snart och sitter i knipa finns säkert Keynoten att ladda ner och titta på igen. Borde gå lätt att "spola" sig fram till rätt del.

Nu låter jag säkert jättegnällig, men vad fyller avknoppningen av iPod.se för funktion när nyheterna på 99mac domineras av iPod-relaterat? Förnärvarande är 7 av 12 nyheter på förstasidan iPod-nyheter.

Av dessa är det inte mindre än tre (3!) som är ett produkttest av ett iPod-fodral.
Hur kan man testa så många iPod-fodral och skriva recensioner? Ett fodral är ett fodral på nåt sätt. Visst förstår jag att det kan vara skillnad. Men när dessa tester belamrar 99macs förstasida blir det smått irriterande. Hade hoppats att 99mac skulle blir just en Mac-site med kanske ett stänk iPod också. (Nu pratar jag om nyhetsbiten alltså. Forumen är en annan sak.)
Men istället för ett stänk iPod i grytan ligger 99mac och badar i iPod-fodralsrecensioner....

Slutkgnällt för idag...

Helt riktigt. Men ibland kan man behöva använda metoder som inte alla ska känna till för att hitta problemet.

Problemet är nu löst i alla fall. Och problemet var att WatchGuard Firebox har möjlighet att tolerera en sänkning av krypteringsnivån för PPTP från 128 bitars RC4 till 40 bitars RC4. Detta förhandlas. Anledningen att den finns är att Windows före version 2000 t.ex. i Sverige inte stöder 128-bitars kryptering pga exportrestriktioner som gällde då. Det går iofs att få tag på 128-bitars varianter idag. Men vem vill öht ha Win9x idag? Windows 2K och XP har 128-bitars stöd som standard även i Sverige.

Denna förhandling verkar hur som helst inte fungera särskilt bra mot MacOS. Stänger man då av denna "Drop-down" fungerar det utmärkt mot Mac (och Win2K och WinXP) dock inte mot svensk Win95 eller Win98.

Case closed....

Ja, det låter som att snålheten bedrar visheten. Köp ett AirPort Extreme-kort. En framtidssäkrare lösning också.

Här ska jag nog kunna hjälpa dig....
Kan brandväggen i fråga utan och innan.

Messar dig privat.

En intressant artikel om batterier finns hos MacNytt

Knappast i nyskick. Enda sättet att ett batteri är i nyskick är om det aldrig ens laddats upp.

Helt riktigt. Rätt ska vara rätt. Får väl skylla på att jag var trött....

Ursprungligen av Pelleman:

Kan ju också vara så att TVn inte fixar svhs. Det är därför iBook är så trevlig. Bara i med sladden och vips så är bilden på TVn. Inga inställningar eller någonting. Nyckelordet är komposit.

Finns i PowerBook också. Följer med en adapter för det till PowerBook. Det två eller tre stiften i mitten som inte sitter i en vanlig S-VHS-konakt (Mini-DIN-4) är Compositsignal mig veterligen.

Vad jag däremot märkt är att man får sorgkanter på TV:n när man sätter upplösningen till PAL-upplösning. Upptäckte att det var bättre att köra med VGA-kabel till projektorn när jag skulle kolla på DVD än att köra S-VHS trots att jag trodde PAL-upplösningen som bara är tillgänglig med S-VHS-kabel skulle vara det bästa. Men det kanske beror på projektorn?

Noterade "Apple Hardware RAID PCI-X card" som ny produkt hos Macoteket, på webben.
I Apples Xserve-datablad och liknande info verkar det heta "Apple Hardware RAID PCI card"

Var hittar jag mer information om detta kort? (jag har sett produktbeskrivningen hos Macoteket, vilket är det som väckte intresset. Produktbilden är bevisligen fel. Men det kanske beror på knapphändig info från Apple?)

Hittar inget hos Apple.

Och vad är skillnaden på pageins och pageouts? Lite mer detaljer skulle uppskattas. Är det minne som används respektive frisläpps?