Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ingela P

Ingela P

Medlem
  • Plats Järfälla
  • Registrerad 2004-04-30
  • Senast aktiv 2012-01-07
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen Ingela P har skrivit i forumet.

Ursprungligen av BeachMagnus:

Ungefär eller exakt.

Då väljer jag helst exakta färger.

Ursprungligen av stefanprofiler:

Om du nu arbetar med bildbehandling ska du ju ha en skärm med ordentliga kalibreringsmöjligheter, dvs med hårdvarukalibrering. En bra skärm kostar. Och det går inte att diskutera om färgerna är rätt eller inte. Antingen visas färgerna på rätt sätt eller inte. Det finns program för att kontrollera att skärmen har tillräckligt hög prestanda och att din profil är korrekt gjord. Ett sådant program som jag rekommenderar för alla de som arbetar med bildbearbetning är U-Dact. Det gör det enkelt att kolla om skärmen fungerar som den ska. Vissa tillverkare har byggt in detta program i sitt kalibreringsprogram.

Ska jag rekommendera någon av de skärmar som jag testat så är det en Eizo CG 241WK. Den har tillräckliga prestanda för att du verkligen ska kunna använda skärmen för bildbehandling, samtidigt som den har ett rimligt pris.

Jag skulle undvika sådana skärmar som inte går att kalibrera, som t ex Apples skärmar. De går bara att profilera, men du kan alltså inte ställa in skärmen till ett optimalt utseende innan du profilerar den. Har du testat en skärm där du själv måste ställa in skärmen till ett optimalt utseende uppskattar du verkligen en hårdvarukalibrering, dvs en skärm där det finns en kommunikation mellan kalibreringsprogram och skärm så att den ställs in optimalt helt automatiskt. Sådana skärmar är t ex Eizos ColorEdge-serie, Nec SpectraView-skärmar och LaCies mer avancerade skärmar.

Stefan

Hej Stefan,
Vad är skillnaden mellan kalibrera och profilera? Jag hade ingen aning om att Apples skärmar inte gick att kalibrera. Min kollega har en Apple Cinema 20". Vi har använt Eye-One Display 2 på den. Funkar inte det?

Ingela

Ursprungligen av Goflorp:

vilken prisklass?
"bra färger" eller färgäkta ?

Max 10 000:-
Jag förstår inte skillnaden med "bra färger" och "färgäkta". Du får gärna förklara hur du menar.

Ursprungligen av augustekman:

Jag kör LaCie 320 med kalibrator och keps på jobbet. Ful som stryk, men bra färger. Me like!

Tack för tipset! 20" blir nog för litet för mig, behöver nog minst 23". Även om jobbet betalar så känns det fel att de ska betala så mycket för en skärm som är så ful

Jag jobbar mycket med bildbehandling (främst bilder till tabloider) och behöver en vettig bildskärm. Just nu sitter jag med en vit iMac 20" som flimrar. Har ni förslag på en lämplig skärm? Ska jag vänta på nya 24" Apple Cinema Display eller håller de nuvarande Apple skärmarna ännu?. Finns det andra märken som är minst lika bra som Apple i samma prisklass? Vill ju helst ha Apple Cinema eftersom jag ska få en ny MBP

Jag har inga problem med att importera .MOV filer i iMovie08 däremot funkar det inte med MPG för min del. Alla mina MPG filer är gråmarkerade och går inte att markera. De är i MPG1-format. Väldigt skumt.

Ursprungligen av bossep:

Ge grabben din iBook! Min brorson (3) fick min gamla Mac (mest för att retas med min PC nörd till bror)! =D

Det har jag redan gjort, jag lånar den bara av honom tills min nya MBP kommer

Sitter med en 2,5 år gammal iBook 12", utslitet batteri och med 7UP under tangentbordet. Min 4 årige son råkade spilla ut sin läsk vid ett obevakat ögonblick. 5 st tangenter är trasiga. Hjälpte inte med en första rengöring, men ska försöka fixa det senare

Jag beställde en 15,4" MBP från Apple Store i lördags. 2,2 Ghz, 160 hd, matt skärm
Det ska bli så härligt med en ny dator. Bara scrollfunktionen blir ett rejält lyft

Jag ska vårda den här nya ägodelen ömt, grabben kan få snegla lite på den, men inte mer. Tycker att han har det bra ändå, inte alla 4 åringar som är datorägare - dessutom är det en Mac

Jag har samma problem med dålig uppkoppling. Någon som har testat med nätverkskabel? Funderar på att kolla det innan jag släpar iväg min 24" till butiken.

Hej!
Jag har en vän som bytte skrivbordsbakgrund. Han valde någon gräsbild, som efter omstart ligger som en förgrundsbild istället. Nu skymmer den alla objekt som ligger på skrivbordet. Den är något genomskinlig så han kan se objekten lite svagt, men det är förstås irriterande. Är detta någon bugg i OSX. Någon som vet vad man ska göra. Jag har inte sett hur det ser ut, men jag vet att han har försökt att ta bort den med att ersätta till en annan bakgrund, men det funkar inte. Tror inte att hormoslyr hjälper heller.

Nu har jag testat tvåfingerscrollningen. Första intrycket är positivt men den är förstås inte lika bra som originalet, men så är det också en beta-version. Bläddringen blir lite "ryckigare", men det beror också på vad man har för inställning.

Det här underlättar hur mycket som helst. Skönt att slippa leta sig fram till scrollningslisten.
Tack för era snabba svar.

Ursprungligen av Baron:

Nix, inte scroll i sidan utan tvåfingerscroll (gissar jag).

Precis vad jag menade.

Jag har en ibook som jag köpte i januari i år. Finns det någon smart programvara som kan ge mig samma scrollfunktion som i senaste uppdateringen av ibook?

Ursprungligen av Mattias A:

Om det är en iMac G3 600 Mhz du har, så kan du inte byta fläkt av den enkla anledningen att det inte finns någon fläkt i den modell av iMac som du har.

Vilken tur då att jag inte hunnit kolla innanför skalet för då hade jag nog fått leta ihjäl mig.
Har inte haft min imac G3 (!) så länge, men trodde att något var galet eftersom den är så tystgående. Dessutom blir den extremt varm efter en stunds användning, men tydligen så ska det alltså gå att steka ägg på den!

Hej!

Någon som är en hejare på fläktar?
Hur byter jag fläkten i imac G4, 600 mhz graphite.
Är det enkelt att fixa eller bör man lämna in den?
Vad kan en fläkt kosta ungefär?
Tacksam för svar.

mvh

Ingela