Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mandrake

mandrake

Medlem
  • Registrerad 2004-07-24
  • Senast aktiv 2013-02-07
  • Antal inlägg 64

Foruminlägg

De senaste inläggen mandrake har skrivit i forumet.

Köp den brännare du känner för. Du kommer ändå att stöta på patrull när du inser att OS:et inte känner av att du har en apple brännare där. Lösningen är att ladda hem en tredjeparts drivrutin (som jag givetvis inte kommer ihåg vart den finns) så funkar allt klockrent. Tänkte i samma banor som du när jag köpte min 1,6:a men det funkar klockers för mig nu efter 1 timmes googlande och installerande av drivrutin.

Jag vet ett minne som nog utan problem passar och som är billigt. Funderar på det till min egen 1,6 PM. Men jag måste ju köpa parvis av dom =(
http://www.priskrig.com/product.php?product=118

En viktig sak gällande EQ vs WoW är att Blizzard gör inte skillnad på folk oc fä (läs mac och pc) såsom sony gör med sitt lir. Du kan inte uppgradera till nyare distros och du är lämnad att köra på mac-only servrar. Lamt tycker jag och den anledningen allena borde vara tillräckligt att skippa EQ helt.

Ursprungligen av Code Red:

Att g5-prollarna är bra på flytttalshantering är ju inte samma sak som att spelen bör flyta bra. Spelen skrivs ju för att svara upp mot drivrutiner och funktiner i operativet, grafikkortet och processorn.

Precis. Därav optimeringskravet från min sida... Kan man skriva program som verkligen kan använda datorn (klycha: Photoshop, Maya etc) så borde det kunna gå göra bättre.

Intressant att datorer som används av några av världens snabbaste superdatorer (kluster) inte duger för att spela ett 3d spel.

Testade d3 på min egen och javisst... den kunde köra i 640x480 på medium utan problem. Men då ser jag inte dimman på marsytan utan det blir bara svart. Och kör jag i High på samma upplösning hackar det fruktansvärt. Utan att veta nått om programmering och med mediokra kunskaper i 3d teknik så vill jag ändå skylla optimering på dessa usla värden. Den är inte ens optimerad för 64 bits teknik om jag ska tro utvecklarna.

Nja det besvarade inte min fråga direkt. För antingen så köper jag EN raptor och har som systemdisk. Eller så köper jag 2 vanliga diskar och raidar dom.

Hej.

Funderar på att uppgradera prestandan i min burk samtidigt som jag får störra lagringsutrymme. Har 2 alternativ:

1. Köpa en 36 GB raptor disk och en större sekundär disk för lagring.
2. Köpa säg 2 stycken 200-250 GB diskar och RAID:a dom i stripe konf.

... men vilken ger bäst prestanda?

Mvh

Ursprungligen av Jonas Mellander:

OK, låter ju som att det kan vara värt en chansning då. Men man kanske ska optimera systemet för spelande....

Tack för input!

En rekommendation från min sida är att testa ati:s drivisar om man har en sådan krets. För man får med en liten nätt applikation som gör att man kan ställa in graffe kortet för bästa prestanda. Hjälpte min dator i ut2004 rejält i alla fall. Iofs flöt det bra från början också men goda marginaler är alltid tryggt att ha.

Ursprungligen av sbjihp:

Fungerar det med ATIs drivisar i iBooken??

Ja det är som på PC. Dvs en unifierad drivrutin för samtliga kretsar. Om du har radeon dvs.

Jag undrar om det blir nån större skillnad om man installerar ATI:s drivisar från ati.com istället för att nöja sig med de som följer med panther. (Jag har inte spelet så jag frågar)
ATI har ju som bekant bara haft kontakt med apple förut för att ge ut drivisar, men döm min förvåning då jag hittade dom på ati.com. Uppdaterad version och allt.

Det kluriga är att APB går in som en vanlig user på dc t.ex. och laddar ner en del eller hela filmen från någon. Och IP nummret är fullt synligt. Men givetvis utan tillgång till namn och sånt kan man inte göra något. Vad som sker är att APB skickar brev till ISP:n i första hand och ber att de stänger av kunden för dylikt. Sk. abuseanmälan. Dom flesta ISP:er bryr sig inte egentligen för de är bara kommersiella företag och inte en brottsmyndighet. Så vad APB gör sen är att dom får göra en polisanmälan. Polisen i sin tur kontaktar ISP:n och får personuppgifterna. Vad som är viktigt i detta sammanhang är att APB får inte göra något själv, utan allt måste gå genom polis. Liknelsen till "anonymt tips" ligger nära till hands. I det avseendet så gör inte APB något brott utan agerar som du eller jag i en brottssituation. Säg att du misstänker att en person i mörka glasögon med en blå väska smugglar knark pga att du sett honom/henne snorta lite på toaletten. Du anmäler det till tullen och dom får undersöka. Den heta potatisen just nu är misstanken att APB uppför ett register utan tillstånd. Skulle APB enbart skrota sina uppgifter efter att dom anmält till polisen så må det vara hänt. Det är min tolkning av situationen i alla fall.

Har för mig att alcatel modemet använder sig internt av 10.x.x.x adresser. Som jag förmodar Airport också använder sig av. Nån form av krock där kanske?

Ursprungligen av Fredrik Nilsson:

Hej!

Jag har ständiga problem att ansluta till Internet!
Jag har en Imac (OS X 10.3.8) tillsammans med comhems motorola bredbandsmodem.
DHCP ska ju tilldela ip nummer automatiskt. Men detta fungerar endast kanske någon dag, för att sedan vara i stillastånd i över en vecka! Och då hittas inga Ip nummer. Enligt comhem supporten är detta ett erkänt fel för endast vissa mac användare. Låter väldigt konstigt. Jag har testat att starta om, ut med elsladden för att nollställa modemet m.m. Finns det någon som vet några tips som kan lösa mitt problem? Vore tacksam för svar.
/Fredrik

Mitt tips... Ring till comhem och lägg en felanmälan. Andra har gjort det och fått hjälp.

Om du byter till samma lösen som för nätverket som för datorn? Om det är strul med AD servern så kan det vara lösenordskonflikter. Att din dator när den loggar på skickar ett visst lösen och får givetvis ingen access. Medans du vill mounta lokala nätverksenheter mha ditt nya lösen.

Vilken struktur kör ni där på ditt jobb? NT server, 2000 server? Lokala winxp burkar med utdelade resurser?

/G

Faktiskt så brukar jag inte vara lättskrämd. Men jag får deja vu känslor till när jag var liten knatt och såg på jason filmerna när morsan var på jobbet. Gillar man att blir skrämd så kommer man gilla spelet. (Under förutsättning att man har bra surroundsystem och spelar i enbart mörker.)