Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Siddimac

Siddimac

Medlem
  • Registrerad 2004-10-15
  • Senast aktiv 2011-07-10
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen Siddimac har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jag själv för två år sen;575850 :

Grattis Grabben!
Jag har den perfekta lösningen på dina problem! Gå bara in på http://www.efelix.co.uk/tech/3000.html och följ instruktionerna längst ner på sidan. Det gjorde jag och det funkade hur bra som helst! En åttasidig guide med bilder och allt förklarar hur det går till. Fantastico!

Si på fan, åren går men problemen består!
Nu letade jag på 99MAC igen och kom till min egen gamla fråga och mitt eget gamla svar.

För andra latecomers kan jag dock meddela att ovanstående länk bytt en bokstav och numera heter: http://www.ifelix.co.uk/tech/3000.html

Yippie-Kay-Ye!

Tack för detta tips som genast skall testas!
Mvh Siddimac

Jag tvingades svära i kyrkan och köpa en PC bara för att kunna delta i webseminarier. Nu i efterhand kan jag ladda ner och titta på dessa inspelade seminarier i strömmande format via ett program som heter Microsoft Office Live Meeting. Däremot går det inte utan vidare att kopiera dessa strömmande filer för att tex bränna ner på en CD, vilket jag skulle vilja göra. Någon som vet om detta är möjligt?

Mycket tacksam för svar på detta! Visst är detta en Mac-sajt, men ni vet ju allt och jag känner ingen som begriper sig på PC, så vem ska man annars fråga?

Alltså: Windows XP, samt strömmande filer i Microsoft Office Live Meeting Replay (LM2003) Format: hur spelar jag in dem?

Åck åck, här tvingades man svära i kyrkan och köpa en PC för att kunna spela upp inspelade webseminarier som jag deltagit i. Detta gjordes i Windows Media Player, som den hette den lille gynnaren. Nu är det så att jag skulle vilja spela in ljudet och bilden från dessa strömmande filmer och elda ner på en CD för att kunna kika när jag har lust.

Alla ni här på 99mac, som ju verkar kunna allt; kan någon tala om för mig om detta är möjligt? Mycket tacksam för svar på detta! Jag känner ju ingen som begriper sig på PC, så vem ska man fråga?

Alltså: Windows XP, Window Media Player, samt strömmande Active X-filer (tror jag det hette): hur spelar jag in dem?

Grattis Grabben!
Jag har den perfekta lösningen på dina problem! Gå bara in på http://www.efelix.co.uk/tech/3000.html och följ instruktionerna längst ner på sidan. Det gjorde jag och det funkade hur bra som helst! En åttasidig guide med bilder och allt förklarar hur det går till. Fantastico!

The flip side är att det tog hela dan och att jag fick byta till en mera clean Panter på en annan hårddisk, men vad gör väl det när man kan skriva ut från sin PC!!!

En varm hälsning från Siddimac till sig själv och alla andra..!

:):):):)

Jag har skaffat en ny fin PC (XPhome) och ställt upp bredvid min G4 (OSX 10.3.8). I fyra månader har de levat i bästa harmoni trots (eller kanske tack vare) att jag aldrig brydde mig om att försöka connecta dem. Nu vill jag dock kunna skriva ut på min Apple Laserwriter 12/640 PS från PC:n. Och det går ju inte alls.
Jag har läst en hel drös med inlägg här på forumet om att skriva ut i PC-nätverk, men har dessvärre inte blivit mycket klokare av det.
Kan någon hjälp mig med lättfattliga instruktioner hur man gör så vore det fantastiskt!

Några grundfakta:
Datorerna sitter i en router och delar Bredband som alltså funkar. Skrivaren sitter i samma router och funkar på Macen. PC:n tycks få upp skrivaren men rapporterar bara »Fel - skriver ut« när man försöker, och sen händer absolut ingenting.
När jag öppnar fildelning i Macen så avslutas det programmet omedelbart. (Det strulet kan kanske hänga ihop med att jag alltid har Classic uppstartat)
Jag försökte (enligt någon 99:as tips) ändra i TCP/IP från automatisk tilldelning av IP-adress via DHCP, till manuell tilldelning, men då kunde jag inte surfa. Jag ändrade därför till mellantinget DHCP med manuell tilldelning. Yii-haa - ingen skillnad!

Jag är tämligen rudis på Windows. Och vore därför oerhört tacksam för lättfattliga svar och idéer som funkar.

Jag min blåögde fan trodde att dom löst det här eländet för tio år sen..!

Sitter du på guldkunskaperna så tveka inte att lätta på förlåten och ta ett giant step for mankind!!!
Tack på förhand!

Hälsningar från en desperat Siddimac

PS. Och en annan sak. Tilldelas även en skrivare IP-nummer om den sitter i ett router nätverk? Hur får man i så fall reda på detta nr..? DS.

Senast redigerat 2005-07-02 18:16

Tack Danne!
En klockren gissning!
Meddelandefilen i min Main Identity låg på 1.99 Gb!

Jag ska kolla in dina tips.

Mvh Thomas S.

Hej!
Är det någon som kan hjälpa mig med Outlook Express 5.06 som jag kört i flera år och är väldigt (allt är relativt) nöjd med.

Kruxet är att jag inte kan ta emot filer tyngre än ett par hundra K - utan att byta identitet. Och det blir lite jobbigt i längden.

Min huvudidentitet har en oherrans massa mejl samlade i massor av mappar och jag antar att det är det som är problemet. Finns det något smidigt sätt att öka minnet utan att rensa ut alla gamla mejl?

Tacksam för initierat svar.

Mvh

Siddimac

OK, tänk att det var så enkelt!
Tack så mycket!

Ps. Extra credit and special thanks for the fast move! Ds.

Är det någon som på rak arm minns kommandot för att få upp alla startenheter i en halvcirkel på bildskärmen innan man bootat upp, så att man kan välja mellan dem?
Skulle behöva det nu när systemen krånglar.
Tacksam för svar!
Mvh Sid

OK Danne, det är lugnt. Jag har redan ett kort på G. Men tack ändå för engagemanget!
Mvh
/Siddimac

Ps. Ooops tillbaks för resten! Först nu inser jag att det var »brorsans« kort jag hade på gång!!!
Gott nytt år! Ds.

Hej alla!
Jag har idag fått hem min julklapp till mig själv i form av ett Plantronics headset som funkar hur bra som helst. Dock upptäckte jag att en ljudfil på en sajt vägrar spelas upp i öronsnäckan utan envisas med att spelas upp på låg volym i datorns högtalare precis som förut. (Det står på sajten att filen kräver Windows Mediaplayer.) Allt annat ljud kommer i headsetet och både in- och utgående ljud är inställt på headsetet. Nu undrar jag: känner någon till voffo det blir på detta viset, och om det går att fiffla så att jag kan få även denna fils ljud in i headsetet?
Tacksam för svar - as always...
Siddimac man

Ps. Jag kör en G4 Sågtand med Panther. Ds.

Senast redigerat 2004-12-28 02:42

Tjenamoss!
Jag står i begrepp att införskaffa ett moderkort till en Powermac G4 400 MHz med AGP-grafik.
Är det någon som till äventyrs kan skaka fram ett sådant ur någon rockärm? Jag har haft detta projekt en längre tid och t.o.m. köpt ett via Ebay, som inte funkade ordentligt. Innan jag nu tar sats över kölen ännu en gång kastar jag bara ut en liten trevare här hemmavid. Så rassla fram vad ni har! Gör slag i saken och slakta den den där gamla G4:an som bara står och samlar damm på mormors vind!

God jul på er alla!

/Siddimac

Hej!
Jag planerar att ansluta en SCSI-scanner till min G4. Jag undrar vilka SCSI-kort som kan komma ifråga. T.ex. såg jag ett AHA-2940UW på Blocket. Funkar detta för mig eller måste jag ha Power Domain 2940UW? Jag ämnar köra både OSX och Classic.
Någon som vet vad jag ska leta efter och vad min dator behöver?
Tacksam för svar.
Mvh
/Siddimac

Tack för tipset, Chris.

Men du tommy, passa dig föravbetalningsköpet bara:
Avbetalning:
30 kr/mån. i 12 månader