Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
korner

korner

Medlem
  • Registrerad 2004-10-16
  • Senast aktiv 2010-03-04
  • Antal inlägg 75

Foruminlägg

De senaste inläggen korner har skrivit i forumet.

Hejsan,

nu tycker jag min iMac G5 17' (utan iSight köpt typ feb 2005) börjar kännas seg och vill ha in mer minne. Nu har jag 512 och tänkte trycka in lika mycket till. Jag jobbar med grafisk produktion i den.

Problemet är att jag inte hittar någonstans som beskriver hur jag gör och hur många minnesplatser det finns. Alla käcka råd och tips emottages. Köper man lämpligen minnet från apple.se?

Som märkes är jag inte van vid att skruva och pilla med datorer.

/m

Kloka ord.

Men det känns som vi avvaktar till CS3.

De gånger vi stött på problem har det bland annat gällt en logga vi inte fick upp i illustrator och en pdf som inte ville bli monterad.

Visst vore det en dellösning att uppgradera enbart Indesign men känns ändå onödigt om det kommer en tredje version inom ganska snar framtid. Man får välja sina strider.

De fall vi inte kan hantera filerna får vi tillsvidare - som newcastle säger - be dem spara om dem. Får funka tillsvidare.

Men det stämmere att CS3 bara går att köra på Tiger eller? Vi sitter med 10.3.9. Så då blir det uppgradering där med.

Tjena,

vi har nu börjat få filer skapade i CS2 från våra kunder vi inte kan öppna i vår CS. Det känns lite pinsamt att sitta med sämre programvara än kunderna.

Att uppdatera till CS2 är ju en lösning men det kostar en del. Vad vet ni här om ytterligare uppdateringar? Vore segt att lägga tiotusentals kronor på uppdatering bara för att hamna efter om något halvår.

Tack på förhand!

Hejsan,

någon som vet om det går att ändra färg på mapparna i Mail?
För att få lite ordning och reda.

Hej å hå

Skummi - din idé rockar fett.
Tack även Spot.

Likaledes tack till Sfm som tog sig tid att belysa hur dum jag är.

Hej,

vi jobbar mot en server där vi har allt vårt gemensamma material. Det otäcka är att detutan vidare går att radera en mapp. Typ av misstag kan allt vårt material bara raderas. Visst har vi backup men det måste väl finnas ett sätt att "låsa" mapparna.

Alltså så att alla användare kan använda, radera och lägga till enskilda filer i mappen men aldrig radera mappen. Jag kan inte riktigt få till hur man fixar det.

Hjälp någon?

Jaha, nu har jag med benägen hjälp av Bold och er här kommit fram till följande:

Sparar man en svart platta från Illustrator som ai-fil, monterar den i Indesign och kör preflight kommer den meddela att du använder fyra processfärger.

Sparar man en svart platta från Illustrator som eps-fil, monterar den i Indesign och kör preflight kommer den meddela att du använder en processfärg.

Sparar man en vit platta från Illustrator som eps- eller ai-fil, monterar den i Indesign och kör preflight kommer den meddela att du använder fyra processfärger.

Kopierar du med AICB-urklipp påslaget kommer en vit platta inte att finnas på någon plåt vid preflight och en svart platta enbart på en.

Om det var någon som undrade alltså.

Tackar för all hjälp!

Kollade (på uppmaning) pdf:en i Acrobat. Där ser man tydligt att även om preflighten säger att fyra processfärger används ligger objektet endast på den svarta plåten. (På de övriga ligger bara skärmärken)

Är detta månne en bugg i Indesigns preflight?

Ursprungligen av Björn Öst:

Om du kopierar illustrationen från Illustrator, sätt först Illustrators klippbok till "AICB" och "bevara banor". Vad har den för färg när du klistrar in den i Indesign?

HA! Nu blev det rätt. Nu är det 100% K.
Härligt! Men hur funkar detta? Jag har alltså klistrat in hela bilden som om den vore ritad i Indesign.

Men varför blev det så fel innan? När jag vill montera in den på vanligt vis?

Ursprungligen av CyberPet:

Jag kanske tänker fel också, men om du ställer inte 100% K så är det ju en del av cmyK... Det borde finnas någon som heter "Svart" och inte C=0, M=0, Y=0, K=100, eller vad?

Visserligen är K en del av CMYK, men om jag enbart använder K borde ju inte preflighten säga att jag använder fyra processfärger. Då jag ju faktiskt bara använder en. K alltså.

(Det finns en föreställning på Göteborgsoperan som heter "K. Beskrivningen av en kamp". Börjar kännas så nu.)

Jag kan inte ungå känslan av att jag gör något väldigt basic fel - eller tänker fel.

Så här gör jag: Jag ritar en fyrkant i Illustrator. Ser till att färgen är 100% K. Ställer in som du sa med Illustrator 6 grejen. Sparar som .ai. Jag monterar ai-filen i Indesign. Avaktiverar färghanteringen. Tar bort alla färger i färgpaletten utan svart. Kör en preflight. Och resultatet blir att den påstår att dokumentet innehåller fyra processfärger.

Jag testar då att ta bort den monterade ai-filen, skapar en ruta direkt i Indesign fyller med 100% svart och kör preflight. 1 processfärg används blir svaret.

Men va f...????

Ursprungligen av Björn Öst:

Kolla också på utdatafliken i skrivardialogen att det står sammansatt gråskala och inte cmyk.

Det där förstår jag inte riktigt.

tack för svaren.

Jag har testat att ställa in färghanteringen i Illustrator på att emulera Illustrator 6 samt att spara i ai.
Dock är problemet det samma.

Jag provar att montera en svart ruta jag gjort i illustrator i gråskala men i prefligheten är den fyra processfärger. Det känns som jag gör något löjligt fel?

Halloj,

jag ska göra ett original som ska tryckas i en dekorfärg samt svart. Jag gör originalet i Indesign samt monterar två svarta loggor och ett vitt ornament - samtliga som eps skapade i illustrator.

När jag kör preflight i Indesign så envisas eps-filerna med att vara i CMYK - trots att de bevisligen är enbart svart eller vitt. Prefligheten säger alltså att dokumentet innehåller fyra processfärger samt en dekor.

När jag rastrerar loggorna i Photoshop och gör om dem till gråskala är allt frid och fröjd. Men det ska man väl ändå inte behöva göra??

HILFE, snälla! Vad göra?

Det verkar nästan som själen mår bättre av att acceptera ljudet som en del av köpet.
Att få apple att fixa till det verkar ju ge blödande magsår.

Att min låter när jag jobbar vid den känns ok - så länge den är hyffsat tyst när den står i sin vrå.

Ursprungligen av Wheat:

NEEEEJ! De sa att de skulle beställa från Apple. Då kommer samma sak hända mig alltså, jag pallar inte detta längre. Det värsta är att jag lämnade in den förra månaden då de bytte allt.. Nu när de kollade det sa de att grejerna va trasiga igen. Sätter de in trasiga grejer?

På nätet vet jag inte men du kan ju alltid pallra dig till ett bibliotek och snurra igenom gamla tidningar på mikrofilm. Så får du en tidsresa på köpet.

Ursprungligen av Cave:

Jag skulle vilja ha exempel på gammal tidningsdesign.
Ornament och spalter och bildplaceringar.

Vet någon var man kan hitta det på webben, bok?