Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Gunverth
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Jobbar som teknikkonsult och utbildare på MacSupport i Göteborg. Har arbetat med Apples produkter sedan högskoletiden i Borlänge 1988.
  • Registrerad 2002-08-23
  • Senast aktiv 2020-01-09
  • Antal inlägg 419

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Gunverth har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Redaktionen:

Billtillverkaren Fiats vd har träffat Elon Musk och Tim Cook, men är gåtfull angående Apples planer för bilbranschen.

Läs hela artikeln här

Rättelse:
- Fiat Chrysler Automotives (FCA) VD Sergio Marchionne har träffat....
- Det är ett enda bolag sedan ett tag och omfattar Chrysler, Jeep, Dodge, RAM, Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari.
- Toronto ligger i Kanada, inte i Kalifornien

Apples Eddy Cue sitter i styrelsen för Ferrari. Sergio Marchionne anses av de flesta vara bilindustrins Steve Jobs och bullrar på rätt bra att biltillverkarna måste konsolidera även utanför sin egen bransch.

Och SVT som alltid sagt att "det blir inget med det".

Klipp ut och klistra in funkar ju. Om du har möjlighet att klippa ut/kopiera något kan du klistra in det i ett mail. Annars är det precis som övriga säger: man utgår från det man vill maila. Inte från mail:et i sig. Kan tyckas bakvänt, men inte själva verket är det fullständigt logisk. Även Mac OS X går ifrån metoden att bläddra i filsystem. Det är gammaldags helt enkelt. Titta på iPhoto som exempel.

Det verkar vara problem med denna kombinationen. I alla fall om man skall nyinstallera. Frugans iBook G4 med 10.5 funkar utmärkt och man kan hämta nya ID.
Med en helt nyinstallerad PPC-maskin med fullt uppdaterad 10.5 så skiter det sig med Personal och verifieringen. Programvaran är OK, men kontakten med tjänsten funkar inte enligt testet man kör på bankid.com. Har testat med ytterligare en maskin på annan plats och det funkar inte. Inte ens med "vanilla"-system. Swedbank går bet, men det beror delvis på att de inte vet vad en PowerPC-mac är för något

Någon som har tips på lösning? Förutom att köpa en nya maskin med Intel.

Telia Refill med Mobilsurf årskort = 500:-/år, 512MB/mån, 1MBit/s. Som hittat. Vet många som kör detta och de har inte varit i närheten av att förbruka "potten".

För att förtydliga: ett fåtal användare inkl. mig själv har råkat ut för det här fenomenet.

Låt nr. 1 i alla album eller spellistor börjar spela på 0:05 istället för från början. Resten av låtarna OK. Inget jag har ställt in i iTunes innan synkning utan det har helt plötsligt uppstått i iPaden.
På Apples diskussionsforum hittar jag att flera andra har samma problem, men med lite olika startpunkt i låten.

Tips på vad som har blivit fel? IPaden är helt uppdaterad och ohackad. Blåser jag den funkar det ett tag, sedan kommer felet igen.

Ursprungligen av zinned:

Ahh, nu är jag med My bad.

En liten snabb fråga till alla er andra, vad var det nu detta abonnemang hette hos Telia där man betalade 450 (eller var det 550?) för ett helt års surf?

Man kan ta ett Telia Kontantkort och addera Mobilsurf för 500:-/år. 500MB/mån och 1 MBit/s hastighet. Några av mina kunder har köpt detta till sina privatimporterade iPad och helt nöjda. Det går ju naturligtvis att få snabbare hastighet och mer datamängd, men ingen av dem uppfattade det som för lite eller långsamt.

För er som inte kan "uppdatera" från GM till 4.2.1:

Kör en DFU och börja om från början.

Ursprungligen av MatsOlov:

Jag tror nog att Apple har gjort noggranna analyser och utifrån dessa kommit fram till att xserve i dess nuvarande form är ett avslutat kapitel. Tror inte vi behöver vara oroliga. Väntar med spänning på deras nästa drag

Samma här. XServe var bara en fas i utvecklingen. Det drabbar tyvärr en hel del som fokuserat på Mac OS X Server i större sammanhang och inte vet vart de skall ta vägen med sina kunskaper nu. De får ha is i magen, när Apple som vanligt inte avslöjar något i förväg.

Ursprungligen av Sidde:

I know. Vare sig Mac Mini eller Mac Pro har funktion för att vara lämpliga i ett serverrum, båda saknar redundans för nätaggen samt how swap-möjligheter på diskarna. Det är väl de två kanske viktigaste funktionerna för driftsäkerheten jämfört med Xservern.

Riktig redundans är flera datorer på olika platser. Inte en låda där man försöker dubblera allt intelligent.

Tråkigt hur som helst. Jag tror att Apples serverfunktioner kommer att återfödas på ett eller annat sett.

Inte med HFS+ som filsystem. Tyvärr. När Apple implementerar "thin provisioning" eller liknande kommer det att funka.

Ursprungligen av planB:

Det finns nätverkshårddiskar som påstår sig ha inbyggd itunes-server. Jag antar att de skulle funka - kanske. Någon som vet?

Nej. De bygger på daap som inte kan strömma annat än musik.

Frågan är vad man missar i praktiken? Direktstreamning av video från valfri Apple-pryl är det enda jag kan komma på.