Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Gunverth
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Jobbar som teknikkonsult och utbildare på MacSupport i Göteborg. Har arbetat med Apples produkter sedan högskoletiden i Borlänge 1988.
  • Registrerad 2002-08-23
  • Senast aktiv 2020-01-09
  • Antal inlägg 419

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Gunverth har skrivit i forumet.

Har inte hört någon som har problem med Handbrake-kodade filmer på ATV. De liger väl inom marginalerna med ATV-preseten. Streamar du eller kör från den interna disken?

Inga problem. Tänk på att helst ha olika gruppsäkringar och faser på nätaggen för störst nytta.

Ursprungligen av @ndreas:

Den dagen jag kan välja att Apple Tv kan streama eller hämta materialet från vlken källa som helst så blir den värd ngt, inte innan dess.
Filmer i iTunes lär knappast komma innan jag blivit pensionär känns det som så att vänta på deras uthyrningsportal vinner man ingen tid på.
Därför borde man "utan" att hacka sin Apple TV kunna välja källa samt ladda ner pluggar för Add-ons som HeadWeb t.ex
Har en NAS server nu som gärna Apple TV kunde fått hämta sitt material genom så hade jag sluppit en svindyr Apple TV som används 10% för filmtittande endast.

Allt det här kunde du ju tagit reda på innan du köpte din AppleTV.
Du borde köpt en Mac mini istället.

Det verkar inte fungera i 10.6 som Intel-program. Tyvärr har jag ingen 10.6 med Rosetta installerad. Tricket att köra programmet i PowerPC-läga har alltså inte testats.

Ursprungligen av MatsOlov:

Jag har ingen data på ATVn, allt ligger på separata HD kopplade till den dator som kör iTunes för stunden. Sedan synkas bara informationen. Finns en tråd här på 99 om det.

Samma här. Tycker nog att 3.0.x är snabbare/snäppigare än tidigare.

Helt nöjd! Streamar från en G4/1GHz Uni med 100MBit kabelanslutning.

Läste lite på HydrogenAudio där HiFi-nördarna börja köra VBR-AAC med kvalitet 75 (1-127) och påstår sig fått transparens. Inte illa pinkat att erkänna detta. Det fina är att man får en bitrate runt 128kBit/s tack vare ÄKTA variabel bitrate. En del antog att det var en bugg när bitrate:en gick från 20 till 300 på några millisekunder, tills en snubbe med facit i hand förklarade att det just så här VBR skall funka.

FUD i högsta divisionen när säkerhetsexperter FORTFARANDE snart 10 år senaretjafsar om virusattacker mot Mac OS X.

Commentary: Experts in denial about Mac security? > Endpoint Security > Vulnerabilities & Exploits > News > SC Magazine Australia/NZ

Lyssna på intervjun.

På din gamla disk sitter sensorn fastklistrad. Plocka bort den och klistra fast på ungefär samma ställe på den nya disken. Anslut sladden.

Och Apples svenska sida om Apple-TV är lika pinsamt futtig som tidigare. Spela din musik och visa bilder på TV:n.

Apple - Apple TV - Vad r Apple TV?

Ursprungligen av UrbanP:

Jag har nu testat lite mer och kommit fram till detta:
AppleTV kan skicka 1080p signal till TV:n, men detta är totalt onödigt då allt som skickas via HDMI är uppskalat från 720p, även gränssnittet och om man kör bildspel t.ex.
Skärp er Apple! Att hårdvaran i AppleTV inte klarar video i 1080p det kan jag förstå. Men att man inte ens kan visa sina bilder i 1080p är ju helt värdelöst!

Uppskalningen håller dock väldigt bra kvalitet, så frågan är vad du egentligen förlorar när du visar fotografiska bilder?

Ja, jag har själv prövat. 720p jämte 1080p (Sony KDL-40V2500 mot KDL-40W3000) och hade svårigheter att se skillnad.

Ursprungligen av studiox:

...- VC-1...

Den dog väl i princip i och med att HD-DVD valdes bort?
Microsofts största förlust hittills.

Ursprungligen av Erik.dv:

...den hanterar som sagt inte ens vad vi i Sverige skulle klassa som HD - 720p25 eller 720i50. Då får man nöja sig med 960x540 pixlar i stället vilket inte ens är HD ("High Definition usually refers to 720 lines of video format resolution or more displayed in a horizontal fashion from top to bottom").
...

AppleTV har alltid klarat 720p25 upp till 5MBit. Idag klarar den 720p25 upp till åtmninstone 6,9MBit med halvsekunders spikar upp till 12MBit. Jag har själv kört 720p25 med CBR 6,5MBit i egen AppleTV.
Att Apple sedan väljer att inte redovisa detta är tråkigt. Precis som du skriver är dagens specifikation 720p24, men där har tidigare stått "1280 x 720 bildpunkter med 25 bildrutor/s". Varför Apple har ändrat vet jag inte. Sanningen är att prestanda har gått upp sedan introduktionen.

Tackar! Det var lite svårt att hitta en bra sökterm för detta.