Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
iBenne

iBenne

Medlem
  • Registrerad 2003-06-04
  • Senast aktiv 2004-06-07
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen iBenne har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Ulf Boström:

Nu är den macformaterad igen. Min teori är att jag bara ska formtera om den till en PC-disk, och oppnad den som en flytttbar hårdisk. Inte öppna genom PC:ns itunes som känner av att det finss e ipod, men med fel mjukvara.,..Det ska jag göra när jag vågar.

Tycker iTunes mest ställer till med problem. Skaffa ett program som heter Xplay till PCn. Det kan hantera en macformaterad iPod hur bra som helst, och kan kopiera filer från och till iPoden utan problem.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Merovech
Inte riktigt vad du vill ha, men du vet väl att du kan "sätta ihop" CD-spår i iTunes, så de spelas utan mellanrum?

När du rippar skivan så markerar du de spår du vill sätta ihop och väljer "Sätt ihop CD-spår" från Avancerat menyn. Funkar tyvärr inte på redan rippade låtar.

Då blir de alltså ihopsatta till en enda låt? Nja, då har jag nog hellre hack emellan faktiskt. Lite jobbigt att hålla på och spola manuellt när man inte har spårmarkeringar, för att inte tala om att man går miste om spårnamnen.

Jag kom på en grej till. Min iPod visar svenska åäö korrekt men den sorterar fel. Å och Ä sorteras som A och Ö som O. Detta borde ju rättas till. Jobbigt när man letar efter Jävlar Anamma och de ligger där Javlar Anamma skulle legat.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Ian Curtis
Så Benne, vad är egentligen kvar till perfektion?

Jag skulle vilja att pauserna mellan låtarna tas bort helt och hållet. Rippar man en skiva där låtarna går in i varandra blir det lite irriterande med hack i musiken. Det borde ju inte vara alldeles svårt att fixa så att iPoden laddar in början av följande låt i spellistan innan den låt som spelas är slut, så skulle man slippa pauserna helt. En grej för 6000 kr tycker man ju borde fungera minst lika bra som en vanlig CD-spelare vid uppspelning.

Vidare så måste ju givetvis batteritiden förlängas; den är på tok för kort tyvärr.

En scratch-funktion skulle ju också vara kul att leka lite med. Scrollhjulet är ju som gjort för det, hehe.

Knapparna fungerar heller inte alltid som de ska, ibland måste man trycka 5-6 gånger för att de ska reagera. Den hänger sig alltså lite grann ibland, speciellt när det är mycket på gång, som en jättelång låt.

Men allt som allt - min favoritpryl!

Citat:

Skrevs ursprungligen av iBenne
Vad har du för iPod? Min kan jag stänga av utan vidare eller låta den somna av sig själv och den börjar alltid spela där den slutade. Jag har en ny 30GB.

Jag citerar mig själv. Jag kan alltså även stänga av den manuellt och den startar på samma ställe igen när jag sätter på den. Men du har en generation 2 va? Kan ju vara annorlunda.

Vad har du för iPod? Min kan jag stänga av utan vidare eller låta den somna av sig själv och den börjar alltid spela där den slutade. Jag har en ny 30GB.

Nu är det ju i alla fall fixat som tur är med 2.0.1-uppdateringen. Nu börjar min iPod närma sig perfektion... en liten bit kvar dock.

Jag har en 30GB och har hittills bara använt den med MacOS X.

En kompis som har en exakt likadan använde den först med MacOS X och lade in en hel massa låtar. När han sedan kopplade den till en PC med Windows XP raderades alla låtar! Inte bra det här... Jag hade ju tänkt koppla min till PCn men vågar ju såklart inte nu. Måste man formatera om den till PC iPod??? Den borde ju funka felfritt med båda plattformar men är det mest så att en PC-formaterad iPod funkar på Mac och inte tvärtom? Då är jag ju låst till att använda den enbart på Mac nu!

Skulle det inte vara riktigt fräckt om Apple kunde lägga in en Scratch-funktion i nästa FirmWare-uppdatering. Alltså en funktion som gör att man kan scratcha med scrollhjulet när man spelar en låt. Då skulle man ju bli kung på festen!

Citat:

Skrevs ursprungligen av Jon Adolfsson
Angående iPod vs iHP-100, så kan man redan nu med säkerhet säga att musikupplevelsen inte blir lika bra med iHP. Om man får anta.

PS. iPod 30GB ligger bara på 3800:- i USA, vilket kap!

Pssst.

Kolla den här tråden

Citat:

Skrevs ursprungligen av Fredrik Dolk
Skulle man rent hypotetiskt kunna beställa en iPod från USA istället för att gå via svenska AppleStore?

En 30 gb iPod kostar ju 499 dollar och om man tar det gånger 8 svenska kronor så hamnar man på en slutsumma av 3 992 kr vilket är aningen billigare än dom ca 6 000 kr man får betala på svenska AppleStore.

Givetvis ska man ju betala tull och moms på saker man importerar, men rent hypotetiskt så har ju tullen missat sådant förut...;)

Går det att "lura" staten på momspengar här?

Köper du i USA tillkommer en sales tax på runt 7% (olika i olika stater). Sedan tar EU en avgift på 92 Euro för 30 GB-aren. Det blir fortfarande lite lite billigare. Men sedan tillkommer ju frakt också om du inte själv är i USA och köper.

Sen är det ju alltid bra om du köper en extra försäkring eftersom Apples garantier inte gäller om du köper en amerikansk iPod och tar den utomlands. BestBuys service plan rekommenderas.

Citat:

Skrevs ursprungligen av bollman
iPodden har ju blivit mindre användbar som extern disk eftersom man numera måste ha en speciell sladd för att koppla in den. Har man glömt den så skiter det sig.
Sen är man väl mindre benägen att ha podden på sig eftersom det är mycket sladdar, och tar man en promenad med sambon uppskattas inte lurarna
iTrip är enligt trovärdig källa (Belak) usel. Dålig kvalité och nära nog obefintlig räckvidd.
Hade jag haft Line-In i bilen hade den kanske kommit till störe användnig, men jag tycker bläddring är rätt hopplö. Har man 6000 låtar eller mer, som inte har blivit korrekt kategoriserade vid rippningen så är det ett rent h-e att hitta något eftersom man inte kan söka.

Använder min 30GB 4-5 timmar om dagen, helt underbar. Har haft den i lite över en månad nu. Var definitivt värd de 499 dollar (+ lite bajsskatt) jag pröjsade för den i Miami.

Men vadå hopplös bläddring? Tycker den är helt suverän. Vid CD-rippning blir ju allt korrekt katerogiserat eller??? I alla fall fungerar det prima för mig. Helt underbart.

iPoden är definitivt värt pengarna, skulle lätt lagt ut 6000 kr här i Sverige för den! Speciellt nu när jag fått leka med den ett tag.

1