Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
asker

asker

Medlem
  • Registrerad 2003-08-06
  • Senast aktiv 2014-04-02
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen asker har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2010-03-05 11:26
  • Medlem
  • 2008-08-31 20:29
Ursprungligen av Olle@mac:

DR1 - http://rtsp://streamer-01.dr.nordija.dk/dr1highmp4
DR2 - http://rtsp://streamer-01.dr.nordija.dk/dr2highmp4

OBS: ta bort http:// innan länken, det är webbsidan som genererar fel URL !!!

Hur många får det här att funka? Det funkade för mig för ett par månader sedan, men slutade fungera någon gång under våren/försommaren. Misstänker de sorterar bort icke-danska IP-adresser. Både Quicktime och VLC blir stående vid "Connecting..."

  • Medlem
  • 2007-03-14 08:53
Ursprungligen av tobbehj:

Du måste avinstallera den äldre versionen innan du installerar en ny!
Så var det för mig iallafall. Funkar nu kanon med Firefox 2.0 och Nexus 4.5.3

Den äldre versionen var avinstallerad men den inbyggda avinstallationsfunktionen. Jag TROR även att jag var inne i BonEcho och tog bort certifikaten manuellt.

Nexus kanske inte avinstallerar tilräckligt, eller så är BonEcho lite mera känslig?
Å andra siden kan man fråga sig om det är meningsfullt att uppgradera när man har en fungerade version...

  • Medlem
  • 2007-03-09 20:56

Vill bara varna för senaste Nexus Personal 4.5.3 som finns för nedladdning på Handelsbanken. Jag får den inte att funka med BonEcho 2.0.0.1 (Inteloptimerad Firefox), får välja certifikat hela tiden. Nexus Personal 3.6.0 fungerad däremot...

  • Medlem
  • 2007-03-09 20:55

Vill bara varna för senaste Nexus Personal 4.5.3 som finns för nedladdning på Handelsbanken. Jag får den inte att funka med BonEcho 2.0.0.1 (Inteloptimerad Firefox), får välja certifikat hela tiden. Nexus Personal 3.6.0 fungerad däremot...

  • Medlem
  • 2007-03-09 20:50

VARNING!
Jag kör BonEcho (Firefox 2.0.0.1 Inteloptimerad) med Nexus Personal 3.6.0. Efter ditt inlägg ovan installerade jag Nexus 4.5.3. Med denna nyare version lyckades jag INTE logga in på Handelsbanken, får upp rutan där jag väljer certifikat gång på gång... Har gått tillbaka till 3.6.0 och där funkar allt.
Här finns Nexus 3.6.0

  • Medlem
  • 2007-03-09 11:40
Ursprungligen av sfalc:

Man måste ändå säga att det är konstigt att APX kan brygga från ethernet till trådlöst men inte från trådlöst till ethernet (utan WDS).

Du har helt rätt, Apple skriver det mycket tydligt... Konstigt att man måste använda WDS för att det ska funka...

  • Medlem
  • 2007-03-08 13:24

Det är inte WDS som ska användas här - det är till för att förlänga ett trådlöst nät trådlöst. Vad Göran ska göra är att sätta sin Express som klient till Extremen och sätta Expressen i Bridged mode. Alla enheter som kopplas via Expressens ethernetport får nu sina IP-adresser av Extremen! Det ska inte vara nödvändigt att ha vare sig korsad kabel eller hub/switch, det bör gå att stoppa skrivaren direkt i ethernetporten. Jag har inte kopplat upp det här själv men har båda enheterna och min erfarenhet är att det ska gå att göra som jag beskrivit.

  • Medlem
  • 2007-02-19 22:30

Underbar! Använder den varje dag när jag cyklar till jobbet. Liten och smidig, så lätt att om du skulle tappa den så hänger den kvar i kabeln. Om du mot förmodan ändå lyckas, så är den så lätt att den lugnt klarar en tur i asfalten! Min vanliga 3G ipod får snällt se sig förpassad till bil/flyg/tågresor.

  • Medlem
  • 2007-01-26 09:01

- Hur tycker du Handelsbanken Internet fungerar på OS X idag?
Hjälpligt, knappe ens det...
- Använder du e-legitimation eller inte?
Ja.

- Vad skulle du vilja förändra?
* Först och främst vill jag ha officiellt stöd för Safari, i andra hand Firefox 2. Kör FF2 just nu och det funkar, men eftersom det inte är supportat så finns det ju inga garantier för att det kommer fortsätta funka. Var fantastiskt att avinstallera Netscape!
*Fullt Bank-id stöd. Just nu har jag fått ta hem certifikat via en Windowsburk och flytta över det - jag använder det i Safari mot försäkringskassan. Ett måste för småbarnsföräldrar att det funkar direkt i Macen! - Läste i tråden att det visst numera gick med FF, men det måste bli officiellt supportat så att det garanterat funkar!
* "Dubbla" certifikat måste bort! Just nu får man upp två certifikat att välja mellan vid inloggning / certifiering, och det dyker upp 2gg vid inloggning med FF. Bara ett kan användas, och det är alltid samma, så varför behöver Nexus ens visa upp det andra - varför ska vi ha det och varför ska vi se det?
* Smartare certifikathantering. Eftersom både jag och min fru använder SHB på samma dator och användare så blir det fyra certifikat som visas hela tiden. Det är ALLTID det översta som är förvalt. Med intelligens kunde det senast använda vara förvalt, just eftersom man måste välja det så många gånger under en session...
*Bolånen... Varför kan man inte se sina SHB/Stadshypotek bolån och deras räntebindningstid i internetbanken?

Citat:

att man får välja mellan två certifikat är för att shb's certifikat består av 2 delar, ett för påloggning och ett för signering.

felkod -12225 uppstår om "fel" del av certet väljs vid påloggning

Fast det är ALLTID samma som används överallt - så varför behöver det då vara tvådelat? Nexus kanske internt använder den andra delen, men då ska jag inte behöva se den eftersom det är alltid det samma certifikat av de två som jag måste välja oavsett vad jag gör!!

  • Medlem
  • 2004-06-08 22:12
Ursprungligen av Ulf Boström:

Problemet är att jag bara kan återställa i PC, inte uppdatera. (den knappen highlightar inte.)

Det är nog bara för att du redan har den senaste firmwaren installerad i iPoden. Den är nämligen samma oavsett om man kör HFS eller FAT i iPoden! Så det ska bara vara att trycka återställ och därefter stänga av autosync i iTunes både på Mac och PC. Sen är det bara att tuta och köra.
Lycka till!

  • Medlem
  • 2004-06-08 16:50
Ursprungligen av Ulf Boström:

Äsch, jag måste göra nåt fel. Testade att bara formatera om hårdisken i PC:n (fat). När jag sedan kopplar in den i macen säger itunes att den har fel programvara och ger alternativet återställ. När jag gör det så formateras tydligen också hårddisken. När jag sedan kopplar den till PC:n vill den inte kännas vid disken med mindra än att jag formaterar om den. Den onda cirkeln. Ska testa iBennes program, om det fungerar löser det musikfrågan. Då blir min son glad, men filbytarfrågan är olöst. Jag vill ju skyffla filer mellan mac och PC.

Du har väl tagit hem senaste iPod-uppdateringen till Windows, och låtit den formattera & uppdatera firmware i din iPod? Du formatterar väl inte om den med en vanlig hårddiskformattering i Windows hoppas jag? Annars kanske det är därför macen vill uppdatera den?

  • Medlem
  • 2004-06-07 17:06
Ursprungligen av Ulf Boström:

Nu är den macformaterad igen. Min teori är att jag bara ska formtera om den till en PC-disk, och oppnad den som en flytttbar hårdisk. Inte öppna genom PC:ns itunes som känner av att det finss e ipod, men med fel mjukvara.,..Det ska jag göra när jag vågar.

Inte ska du vara så försiktig heller. Har själv FAT-formatterat min ipod. Kör Windows på jobbet och Mac hemma. Kör iTunes båda ställena. Se dock til att stänga av den automatiska synkningen, så ska det inte vara några problem!

  • Medlem
  • 2004-03-02 09:33
Ursprungligen av Thomas Rynell:

Visst går det att köra sin Ipod på både Mac o PC, kruxet är att du måste lägga in de senaste drivisarna på PC.n först, sedan känns den igen på macen. Kör en 5Gig "old school" ipod utan problem, switchar flera ggr om dan både musik- och hårdiskmässigt.

Precis. Vill man ha iPoden att fungera både på Mac och PC (utan extra program) måste den formatteras med FAT (dvs från PC:n). Då funkar den klockrent i båda världar. Och man behöver inte ge avkall på speciellt mycket. Synkar med iCal etc utan problem. Dock kan man såvitt jag vet inte installera MacOS på disken och därmed och boota sin Mac från den? Tror den måste vara HFS-formatterad för det...

  • Medlem
  • 2004-02-27 13:11

Stäng av den automatiska synkningen i iTunes så ska det inte vara några problem.