Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
alexmork

alexmork

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2004-07-27
  • Senast aktiv 2012-05-22
  • Antal inlägg 55

Foruminlägg

De senaste inläggen alexmork har skrivit i forumet.

Har letat och letat efter ett bra stöldskydd för iPad. Tanken är att den ska sättas fast med en vajer, liknande kensington, och sedan läggas på ett bord. Jag skulle helst vilja undvika att limma fast något på själva iPaden.

Här finns en lösning som verkar helt klockren:
iPad Lock

Vet någon om det finns en liknande lösning hos någon svensk återförsäljare?

Hade själv detta problemet, har en iMac ständigt inkopplad till min HD-tv. Vill inte hålla på att dra ut sladdar och liknande och inte heller köra skärmbilsdubblering då detta stökar till det för mig på datorn. Vill helt enkelt att Front Row öppnas på min TV utan krångel när jag trycker på min fjärrkontroll.

Hittade ett gratisprogram som heter TV Row som löser allt detta.
TV Row Download - Softpedia

Hoppas detta kan hälsa några som har haft samma problem som jag.

En gammal fråga från bumbaboy men jag vet inte om han hittat lösningen på det ännu.

I alla fall hade jag samma problem och Telenors företagssupport och Tekniska support hade ingen aning och mumlade bara om att iPhone inte var godkänd för telenors nät.

Dock har jag hittat en lösning.

Problematiken ligger i att du inte kan slå en 4 och trycka på grön lur/skicka

1. Du får ett samtal som du vill koppla vidare till en kollega.
2. Parkera detta samtal.
3. Ring upp personen du vill koppla till och medela dem om att de har ett medelande.
4. Sedan går du in i dina kontakter där du sparat ner en 4 som en kontakt.
5. Så fort du väljer att ringa upp denna "kontakten" så kopplas samtalen ihop. För här får vi en 4 med grön lur automatiskt.

Hoppas att detta kan hjälpa folk där ute.

Kopplade in min Vision för att kolla om den funkade med min Macbook. Vet dock inte hur jag ska fp liv i den, då allt med automatik går via den inbyggda kameran. Är det något du vill jag ska testa så gör jag gärna det.

Archangel: Det är så det ligger till alltså. Ja då blir det väl till att låna en av en polare då. Har faktiskt försökt med knepet att klistra över ir-ögat. Men har inte kunnat hitta tillräckligt tjockt papper för att den inte ska reagera igenom.

Tack för svaren.

Jag har ett problem. Tänkte låna denna tråd för att förhoppningsvis få svar på det.

Har en MB och en iPod (Video) som sitter dockad i en universal dock som naturligtvis står brevid datorn. Problemet är att när jag aktiverar front row för att lyssna på musik eller kolla på film så reagerar den dockade ipoden på mina tryckningar också och börjar spela musik. Finns det något sätt att "avaktivera" fjärrkontrollen så att den inte funkar alls med ir-ögat på dockan utan bara med datorn. I dagsläget så är fjärrkontrollen parad med datorn men dockan reagerar ändå på den.

Tack på förhand

Alex

Jag har letat med lykta och lampa efter ett program som jag kan använda till att rippa kommentatorsspåren från mina dvd till min ipod.

Det ska tydligen finnas. Hörde att Gamingsteve pratade om just ett sådant program i en podcast för länge sedan. Men har letat runt som bara den efter det och tänkte därför kolla med forumet här om det är någon som känner till ett sådant program.

Tack på förhand

/Alex

Det borde med största sannolikhet att gå att synca den via USB 1. Då kablar avsedda för USB 2 funkar med USB 1 portar och tvärtom. Det är samma "gränssnitt" det som kommer att skilja är hastigheten, som tyvärr blir markant mycket sämre.

Att de gått ifrån firewire mer och mer är en annan sak som är konstig då det alltid varit synonymt med apple/mac. Men det är dock ett helt annat ämne.

Jag såg detta också. Tänkte jag skulle gå in i "butiken" och kolla priset där men det gick inte eftersom hela sidan var så belastad så funkade det helt enkelt inte att klicka sig in i butiken. Så det kan inte varit så många som lyckats beställa en till detta priset.

jag kör likadant som du. När jag bara dubbelklickar så öppnas filen i winamp. Har dock inte haft något sådant problem som du har. Men prova med att högerklicka på en .mp3 fil. Sen så väljer ud öppna med... Väl önskat program och klicka sedan i att alltid använda det programmet för den typen av filer. Smidigare än att installera om hela programmet. Ska funka om du gör så.

Ursprungligen av Olof Wahlberg:

Äh repor är coolt...hehe...man lär aldrig komma undan det helt!

Håller med helt. Jag köpte min pod för att använda den. Inte för att titta på den. Så jag använde min utan skydd i drygt ett år. Den var väldigt repig, bucklig och liknande. Men den fungerade lika klockrent. Dock så hade mitt batteri blivit alldeles för dåligt. Så innan min årsgaranti gick ut så reklamerade jag batteriet och fick då en HELT NY 3G ipod för några veckor sen. Så nu e reporna borta igen, så det e bara att börja jobba på att få fram dem igen

Ursprungligen av erreth:

håller med Fatale (kan dessutom lägga till 90% av artisterna på den listan" hatar kommersiella hiphop artister .. och maskrosbarn är min organism 12 favorit tillsammans med "Utvandrarna"

min lista:

Brother Ali
Chords
Cunninglynguists
Def Jux // RJD2
Fjärde Världen
Helt Off
Jay-Z
MBMA // 12
Meth/Redman
Mobb Deep
Nappy roots
The Roots
Skillz
Swollen Members

Så du tycker inte Jay-Z är kommersiell?

För övrigt så är jag så jävla trött på denna "Allt som är underground är bra, allt som säljer är dåligt" mentaliteten. Varför inte koncentrera sig mer på vad man själv gillar och inte bry sig så mycket om vad andra lyssnar på. Skit i om musiken du lyssnar på är mainstream, fråga dig själv istället om du gillar det, istället för att oroa dig om du blir stämplad som mainstream och att det inte är lika coolt som att vara undergorund.

För övrig så kan jag säga att Jay-Z är grym, han är vad som i dagsläget betecknas som mainstream, men han är grym.

Ursprungligen av jimmy.r:

det är enkelt. sköt om dina id3-taggar så kommer du inte ha några problem att sortera bort dina dubletter.

och alexmork:
varför skulle det bli ett jävla liv? känner du många som har något emot ett utomordentligt bra sorterat och organiserat musikbibliotek?

Nej det tror jag inte. Men däremot är det många som är emot att bryta mot mp3 scenens upsatta regler för rippning och liknande.

Fråga: Om jag ändrar id3 taggarna i itunes så ändras de inte i mp3:an på "riktigt" utan bara i itunes biblioteket. Går det ställa in så att det ändras i mp3:an på riktigt?

Ursprungligen av sugplopp:

Det var inte osmart av dig, däremot borde apple tänkt på att 'folk' kan ha m3u-filer i sina mappar och gjort en 'work-around'

Suttit och irriterat mig som fan på det oxå. Men så kom jag på att winamp inte gör detta. Så för er som har winamp och som jag ska flytta över ett STORT bibliotek med musik till itunes så kan man adda hela biblioteket till winamp föst. Sen sparar man ner detta biblioteket, för att sen impotera den (*.m3u) filen till itunes. Då slipper man alla dubbletter.
Men funderar nu själv fan på att släppa handen om min musik o låta itunes samla ihop allt o sköta det. Det enda som bär emot att det, rent hypotetiskt sett, skulle bli en massa liv om man skulle dela ut någon sådan musik via ett fildelningsprogram.

Ursprungligen av FlumDum:

hej!

jag undrar om man kan på någe sätt använda sin ipod som NaviPod: infraröd fjärrkontroll är fast tvärt om... altså att man har en sändare på ipoden och motagare som tar imot signaler som spelas upp i stereon... så man kan gå runt i sitt rum med ipoden i handen och ändra låt hur som helst som sedan spelas up i stereon och är trådlöst

Detta är väl inte riktigt det du frågade om men en någorlunda lik lösning på problemet.

Du skaffar en iTrip. Sen så kan du lyssna på musiken trådlöst på din stereo trådlöst förutsatt att du har en radiomottagare på din stereo. Och då byter du låt med ipoden.