Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
alexmork

alexmork

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2004-07-27
  • Senast aktiv 2012-05-22
  • Antal inlägg 55

Foruminlägg

De senaste inläggen alexmork har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Olof Wahlberg:

köp en sladd från Kjell & co eller ta en från vilken radio som helst

men i fortsättningen så sök innan du frågar, denna fråga har besvarats många gånger på detta forum

mvh Olof

Jo jag är mycket väl insatt i alla oskrivna regler för hur man beter sig i ett forum, och naturligtvis så sökte jag innan jag postade denna tråd. Saken är bara lite vad jag skulle söka på. Jag sökte på både ström adapter men hittade inget relevant. Och jag sökte på ström men det gav ju löjligt många träffar. Kom tyvärr inte på något bättre sökord i min inspirationstorka.

Till svaret på frågan. jag vet att jag kan gå till vilken billig elkedja som helst och köpa en i mina ögon ful multi/reseadapter som löser mitt problem rent tekniskt. Dock så var det inte det som det handlade om. Jag undrade om det är någon som vet var jag kan köpa den där sista bite som man sätter in i kontakten. Alltså en sånhär:
http://store.apple.com/Apple/WebObjects/swedenstore.woa/91002/wo/IM38SjlmOX8Q3A77X2E2SSLV9Xg/4.0.9.1.0.6.3.15.26.1.9.0

Fast endast för svenska uttag. Så att jag helt enkelt kan byta ut den amerikanska som jag utgår från att det medföljer den amerikanska ipoden och sätta i en svensk. Dock vill jag inte köpa hela detta kittet ovan för 500 riksdaler. Så jag undrar om jag kan köpa endast en av dessa och då den svenska.

Tack för svar på förhand!

Jag ska skicka bud med en polare som ska till New York och be honom köpa en mini till mig. Men då kommer jag att behöva en svensk sån där grej med piggarna på som man sätter i sin strömadapter. Vet nån var man kan få tag i en sån orginal? Och vad en sån kostar. Eller kan man få tag i en icke orginal mycket billigare.

Samt när man köper en mini i usa så är det väl alltid världsgaranti på dem? Detta är inget speciellt som man behöver fixa?

Ursprungligen av Archduk3:

Slutna lurar. testa Sony MDR-V700 DJ och V500 och jämnför

//C

Ja dessa vill jag oxå se tester på!

Ursprungligen av Mats Björnström:

Gör en avancerad playlist som konstant byter ut musiken i iPoden för varje sync, efter ett schema som passar dig. Kanske 1GB musik som du inte tidigare lyssnat på, 1GB musik med 4+ stjärnor, 1GB från din favoritartist/genre, och den sista 1GB:en totalslumpad. Det ger en kryddig blandning där den musik du gillar mest är beständig på iPoden sålänge du vill!

Det är riktigt smart... Några fler smarta alternativ? Hur gör ni som har en ipod mini?

Jag äger idag en 3G 20G idag. Men är sugen på att uppdatera med en mini oxå då jag tycker att 20 gigaren är lite för tung.

Men då till min fråga:

Låt oss säga att jag har 100G musik på min dator. Och jag vill ha all denna musik tillagd i mitt itunes så att jag kan lyssa på all musik hemma. Men hur ska jag då göra för att på smartast sätt hålla min mini uppdaterad men ny fräch musik hela tiden.

Hur gör ni som sitter i samma situation?

OKi...Lite olika bud här alltså. Men summa sumarum. En docka till en mini är att rekomendera.

Jag har en G3 20Gig men funderar nu på att skaffa en mini. Men har kollat trunt lite och funderar från att beställa den från USA. Deta blir ju billigare än att beställa den från Apple.se med mecenatrabatten. Får man göra det, och gäller den gratis frakten då?
Är det någon som har gjort det?
Och vad blir det för skillnader på sakerna i paketet?
Hur blir det med garantin? Den ska man väl kunna reklamera till apple.se ändå?

Jag har hört att allt är samma utom den lilla plutten längst ut på strömadaptern med plupparna på. Och en så har jag ju att byta med eftersom jag har en svensksåld ipod redan.

Samma har hänt här!

Ursprungligen av Sawert:

Tänkte bara höra vad ni har för highscore i spelet Brick? Hade en tråkig lektion idag så jag gick och satte mig och sket. Plockade fram min iPod för att spela lite, vilket senare blev att spela mycket. Jag satt i en 25-30 minuter säkert och lyckades skrapa ihop 637 poäng. Är rätt nöjd faktiskt.

Vad har ni för rekord i Brick?

637 är sjukt bra. Jag har typ kommit till andra banan som bäst. Sjukt svårt när man råkar ge bollarna alldeles för hög fart. Nej tack vet jag solitare.

Funkar dockstationen för en G3 till en Mini oxå? Förstår att passformen kanske inte blir så fit men funkar det rent tekniskt? Eller funkar det inte alls med kontakterna?

Hur lång tid har man på sig att reklamera sina lurar? Är det ett år oxå?

Jag tycker inte att storleken är ett problem. Den "riktiga" ipoden får garanterat plats i alla fickor. Jag valde en 20 Gig för att den är billigare, lättare och smalare än en 40 gigare. Visserligen så fanns inte mini som ett alrernativ ens en gång när jag köpte min men jag är nöjd o skulle inte vilja byta den mot en mini.

Ursprungligen av useMac:

du vet att du ska köpa den innan du vet nåt om den?

Jo jag kommer oxå att köpa den TROTS att jag inte vet nåt om den. Känns som det är en ok risk att ta...

Däremot så tycker jag att denna dator är den "fulaste" apple har släppt sen de började med deras säregna industridesign av sina produkter. Ser konstig ut på något sätt. Dock är det ju smidigt att slippa en burk till datorn om man är som jag, en student med rätt begränsat utrymme.

Ursprungligen av piggie:

Själv tycker jag att den är riktigt stilren, kompakt och söt

Edit: Vill gärna tillägga att jag tyckte att G4 var snygg, och G5 är snygg också, så folk inte tror att jag inne i en "iPod-hype".

Är inte i princip allt som apple gör snyggt? De jobbar ju väldigt mycket med industridesign.