Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
*djärvhamster
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2004-11-09
  • Senast aktiv 2009-10-12
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen *djärvhamster har skrivit i forumet.

Någon som har en idé? Det är helt OK att hänvisa mig till en gammal tråd också, hittade dock inget (eller alltför mycket) när jag sökte.

Jag har nyligen fått en Wippies-homebox och när man kopplar upp den ska man kunna hitta tre olika nätverk (varav ett är öppet). Min dator hittar dock bara det öppna nätverket, inte mitt "egna" som jag ska kunna konfigurera. Frågade på Wippies-forumet och fick svaret att det troligen är AirPort-kortet som inte stöder den kryptering som används, men jag har provat ändra inställningarna på Wippies (WEP eller WPA) utan att det har hjälpt. Vad finns mer att göra?

Datorn är en iBook G4 (jo, jag vet att den är gammal) med OS 10.4.11, och jag har laddat ner alla AirPort-uppdateringar som funnits via Programuppdateraren. Har internet via LAN och det funkar som synes utmärkt när kabeln är kopplad direkt till datorn, men inte när den är kopplad till routern.

Kanske ska nämna att jag inte kan något alls om nätverk, så alla svar emottages tacksamt...

Lite sent svar kanske, men om nån annan är intresserad av kurser så har Umeå universitet flera olika webbrelaterade kurser som går på distans, bland annat en om PHP. Här finns en lista över kurserna (dock är inte alla distans/nätbaserade, men många av kortkurserna är det).

Använder inget alls just nu, men när jag hade en sajt var jag mycket nöjd med doreo.com (extra billigt nu när dollarn är låg...). Har för mig att de har bättre priser om man har flera domäner också (reseller-erbjudande eller nåt sånt).

För själva domänhanteringen använde jag Crystone, och de var väl sådär...hade inte problem direkt men fick lite dåliga vibbar av att kontrollpanelen verkade maskinöversatt. När jag skulle avbeställa domänen hette både avbeställ-knappen och cancel-knappen "avbeställ"...

Vet inte vad som är fel, men varför inte prova NeoOffice istället? Den är baserad på OpenOffice men är speciellt för Mac och funkar med OSX Tiger.
(neooffice.org)

Tack!

Jag upptäckte att Crimson tar mellan 10 och 50 kr/negativ beroende på upplösning, och det är ju en aning billigare. (Det är inte hela rullarna jag skulle vilja scanna in, utan kanske 50 bilder sammanlagt)

Men om scannrar som kan hantera negativ inte är alltför dyra så kanske det är ett bättre val ändå.

Det här har väl inte egentligen med digitalfoto att göra, men jag visste inte var annars jag skulle fråga...

Jag har en hög med svartvita 35mm-negativ, och eftersom jag inte har tillgång till något mörkrum skulle jag vilja scanna in dem för att kunna skriva ut bilder. Jag har dock inte tillgång till någon scanner och det känns inte som att det är värt att köpa en bara för att scanna in högst ett tiotal rullar.

Har kollat med en fotofirma och de kan scanna in negativ men sv/v måste scannas manuellt = dyrt (89 kr/negativ!)... Känner någon till ett ställe som gör det billigare?

Jag är nöjd med http://doreo.com/ -- har deras billigaste paket som kostar 7 dollar i månaden, har funkat jättebra hittills.

Kan man tänka sig att använda default-designen eller något av alla de skins/templates som finns så är det inte alls svårt att sätta upp ett phpbb-forum. Vissa webbhotell har också funktioner som gör att installeringen går ännu lättare (t ex kan de erbjuda installation via Fantastico, kräver bara ett par klick...). Man behöver inte ens kunna php om man inte vill göra större ändringar, även om det förstås underlättar. Det är nog viktigare att ha koll på html och css.

Detta gäller för phpBB2 i alla fall, phpBB3 kommer att släppas inom kort och den ska visst ha fler funktioner osv, men jag utgår från att den inte blir krångligare att använda...

Supportforumet på phpbb-se.com är rätt bra, har bl a tips om hur man undviker spammare och hackare.

Jag använder Textredigeraren för enklare texter (utkast, anteckningar, listor osv) och NeoOffice för t ex hemtentor och sånt som kräver lite mer formattering (och när jag behöver spara dokumentet som .doc eller .pdf, vilket är ganska ofta). NeoOffice startar väldigt långsamt på min dator, men jag använder ändå det mycket hellre än Word, vilket säger en del om hur mycket jag hatar att använda Word...

Lite sent kanske, men Crystone har tydligen safe mode off på sina Linux-servrar:
https://www.crystone.se/Support/FAQ-fragor--svar/Bestallning/

Äsch, synd att jag inte har en Nano...annars hade jag kunnat bidra med lite Norrlandslöpning.

Ursprungligen av Bjarte:

Jag kan inte hjälpa egentligen, men för mig funkar det bra med safari och Swedbanks grejer

Jag upptäckte förra veckan att det funkar med Swedbanks ID + Firefox för att söka studiemedel, det har det inte gjort tidigare utan jag har fått använda Safari istället.

(Ursäkta att det blev lite halv-OT...)

Vad gäller att spara filer (som ska skickas till andra) i NeoOffice så kan åtminstone senaste versionen spara filer som PDF. Mycket enklare än att spara som .doc dessutom, eftersom det bara krävs att man trycker på "pdf"-knappen...

Jepp, både Belgien och Frankrike har samma typ av kontakter och samma nätspänning (eller vad det nu heter) som Sverige.

Ska du någon annanstans sedan så har Clas Ohlsson en reseadapter (för många olika länder) för typ 99:-. Jag har dock inte provat den så jag vet inte hur bra den är.