Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
larsgunnar

larsgunnar

Medlem
  • Namn Lars-Gunnar Frisk
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Informatör
  • Registrerad 2004-12-08
  • Senast aktiv 2020-05-15
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen larsgunnar har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av planB:

Jag trodde för en stund att jag äntligen kunde marginalisera Word till förmån för Pages, men jag måste antagligen tänka om.

Pages har ju avstavning på svenska, men den avstavar helt åt skogen. Det går inte skicka iväg ett brev med avstavad text - det ser helt enkelt förskräckligt ut. Men det är inte det värsta utan att man uppenbarligen inte kan avstava manuellt med mjuka bindestreck.

Finns det någon som lyckats tämja pages på något sätt i det här avseendet, antingen med kraftigt förbättrad avstavning (att det begriper att man lämpligen avstavar sammansatta ord mellan orden i sammansättningen) eller lyckats få till en manuell avstavning?

När detta skrivs, 211219, tycks Apple dessvärre fortfarande inte ha förstått att Peges behöver en funktion för mjuk avstavning.

Därför kan kanske den workaround som beskrivs i nedanstående inlägg vara användbar. Inte lika smidigt som en integrerad funktion för mjuk avstavning, men den fungerar så vitt jag kan se när jag testar i Pages v. 11.1.
https://discussions.apple.com/thread/8563964?...

Detta är ju en gammal tråd, men jag har detta problem också; så vitt jag kan förstå yttrar det six _exakt_ likadant. Till exempel att "så står det först Levererat i någon sekund men byts en till ett rött utropstecken Inte levererat."

Det märkliga är att det _bara_ är på datorn det står "Inte levererat"; samma mess ser helt OK ut på telefon och paddan.
Märkligt är också att i den lite längre mess-tråd jag hade med min hustru tidigare idag så står många av messen som "Inte levererat" – men hon tycks ha fått dem alla.

Falskt larm, alltså, men inte desto mindre väldigt störande.

Någon som vet vad det kan bero på?
(Både hustrun och jag använder endast Mac, iPad och iPhone)

Underbart!
Jag har haft exakt samma problem. Använder väldigt ofta adressgrupper, och har störts oerhört av att Mail skickar breven till fel adress när det finns flera sparade på en mottagare – och att jag inte kunnat komma åt att redigera utskickslistan för att rätta till det.

Det enda jag inte förstod i ovanstående, och fick lite problem med, var när du skrev "förvalt" konto - det lät i mina öron som nåt i stil med "primärt" konto, eller "förstahandskonto". Och några såna ainställningar hittade jag inte. Men sen testade jag att bara ta bort bocken för "Aktivera det här kontot" på iCloud - och det fungerade ju. (Adressbok/Inställningar/Konton/iCloud/Kontoinformation)
Edit: När jag efter detta läste CNET-artikeln så upptäckte jag var "förvalt" konto skulle ställas in = på första fliken (Adressbok/Inställningar/Allmänt). Så tydligen går det att göra på flera sätt.

Tack!
(Tyvärr tycks inte problemet vara löst med 10.7.3. Och Adressbokens version tycks vara densamma, dvs 6.1.)

Har tyvärr ingen lösning/förklaring, men har upplevt liknande konstigheter i Textredigerare. Jag får plötsligt svårt att lokalisera insättningspunkten, det fungerar inte att markera text med Skift- och piltangenterna, och när jag försöker markera t.ex. ett ord med musen så kan ett helt stycke eller en halv sida markeras.

Oftast räcker det med att avsluta programmet och starta om det igen, men ibland återkommer konstigheterna efter bara en kort stund. Utöver Textredigerare använder jag i stort sett endast Word för vanlig textbehandling, men endast sporadiskt, och där har jag aldrig sett motsvarande beteende, så jag har trott att det bara gällde Textredigerare. Intressant att höra att liknande händer i andra program också; frågan är om det går att dra några slutsatser av det?

Ursprungligen av ;:

Om ryktet stämmer, vad händer då om man just har köpt iWork i den nuvarande versionen? (Funderar på att köpa "före årsskiftet".)

Ursprungligen av lufra:

Damn Larsgunnar, du tog den!

Gammal är äldst.
Så är det bara.

Ursprungligen av staed:

Från Mac Rumors:

"I just spoke with an apple spokesman, and they told me that the keynote stream might/probably not be posted until tomorrow, because they're having trouble updating the site."

Då är det väl bara att sova då.

Edit: Betyder detta att det finns risk att strömmen inte dyker upp förrän imorgon kväll? Det vore ju surt som fan.

Nä, risken var bara att du gav upp för tidigt. Du missade uppdateringen strax efter:
"Video:
Länk
Copy paste that url into Quicktime or your Web Browser.
If you can't, you can visit this URL which has some hints at the content."

Klockan är nu 3.30 och jag sitter i sängen och njuter av show!
Säger som en känd ikon: "Att sova är mesigt!"

På!
Men en sak bekymrar mig: Måste vi inte högtidligt lova att respektera "spoilerfriheten" inne på Humlab även om väntetiden blir lång?
Senast, vid Macworld, kändes det som om en del ynglingar fick klena nerver och hade svårt att hålla sig i styr framåt midnatt ...

Ursprungligen av madelene:

Okej, jag får testa. Jag fick filen av vår präst nämligen för att vi håller på med bröllopet och donar.

Varför inte fråga henne/honom om filen?
Under tiden skulle jag testa att öppna i nån ordbehandlare (T.ex Textredigerare) och kika i början av filen för att se om det den vägen går att få en hint om vad det handlar om för slags fil.

/larsgunnar

Upptäckte detta initiativ först för en stund sedan. Kommer gärna, och hänger med på ätandet innan också.

Nån som har hittat några tester av iPod Photo?
Tipsa gärna i så fall!

/lg

1