Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
matber

matber

Medlem
  • Registrerad 2004-12-16
  • Senast aktiv 2021-03-16
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen matber har skrivit i forumet.

Okej, man använder Onyx och kryssar i rutan för "Hidden and System Files" under fliken "FInder". Sen hittar man mp3-filerna i mappen: \iPod_Control\Music\. Men de är luriga att leta bland, för filerna har fått nya kryptiska namn och återfinns huller om buller i mappar med lika kryptiska namn. Jag sökte efter datum, då hittade jag till slut rätt.
Puh!

Men, hur visar man dolda filer på en mac?

...eller importera musik från iPoden till datorn. Är det möjligt?

Hmm... nu frös iPoden också!

Den var inte kopplad till datorn. däremot till nike+ kittet. Skulle just springa, när nanon plötsligt frös. Jag visste inte hur jag skulle återställa, så det blev ingen tidtagning på den här löprundan (lika bra det iofs...).

Nu har jag dock återställt med meny+centerknappen i 6 sekunder.

Aha...! Jag har också USB1 på den datorn det inte fungerar med. Låter som att detta är källan till problemet alltså. Nedgradering är således förmodligen lösningen. Ska man alltså behöva leva med senaste generationens iPod, men en gammal programvara. Surt!

Jösses!
På macworld-forumet fick jag rådet att nedgradera iPoden till näst senaste programversionen. Har inte testat det än dock...

Aha, visste inte att det fanns en sån spärr!

Jag har laddat min nya nano med samma väggkontaktladdare som jag tidigare har använt med min gamla shuffle gen 1. Nanon har inte brunnit upp än... (!)

Vadå!?

Kan du inte bara gå till inställningar>volymgräns och ställa upp den till max? Och sedan ljudkontroll>Av

ojoj... omistallera operativsystemet... nää, det pallar jag inte!

Men inget förslag på hur det kan åtgärdas???

Min iPod Nano (senaste generationen) 8 GB får macen att frysa.

När jag kopplar nanon till datorn dröjer det runt en minut innan ikonen kommer upp i iTunes. Men direkt efter det fryser datorn helt. Det enda som återstår är att stänga av datorn fysiskt med on/off-knappen.

Detta gäller bara på min gamla PB 15" G4 550 MHz som är drygt 5 år gammal nu. Min andra Powerbook 12" G4 något nyare, funkar det fortfarande bra på.

Problement uppstod nyligen - det har fungerat fint förut. Inga uppdateringar eller liknande har gjorts sedan det fungerade sist.

Någon som känner igen problemet? Vet vad det är som krånglar? Eller helst också har goda idéer på hur jag kan åtgärda detta?

Fast på nikeplus.com så ser jag bara uppgifter om sträcka och aktuell hastighet just vid den punkten. Inte totaltid! Gör jag nåt fel?

Kan man se varvtider/mellantider på nike-hemsidan?